Image default
Πρώτο Θέμα

Ελβετικό φράγκο-Eurobank:Δικάζουν τα Εφετεία ανά την Ελλάδα

eurobank ypokatastima logotupoΣτην «αρένα» των ανά την Ελλάδα εφετείων έχει μεταφερθεί πλεον η μάχη για τα άδικα δάνεια σε ελβετικό φράγκο που κατά κόρον έδινε κυρίως η Eurobank αλλά και άλλες τράπεζες.

Στο Εφετείο Πειραιά εκδικάστηκε  χθες υπόθεση δανειολήπτη με ρήτρα ελβετικού φράγκου που δικαιώθηκε σε πρώτο βαθμό, στην οποία μετέχει ως προσθέτως παρεμβαίνων ο πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) (http://www.daneia-chf.gr/).

Χαρακτηρίζεται σημειολογικής σημασίας, αλλά και ουσιαστικής αυτή η δίκη καθώς ναι μεν πρόκειται για ατομική υπόθεση αλλά η εν λόγω αγωγή προσομοιάζει στο σκεπτικό της συλλογικής αγωγής που ασκήθηκε από ΣΥ.ΔΑΝ.Ε..Φ και ΙΝΚΑ με χιλιάδες ενάγοντες αποτέλεσμα της οποίας –συλλογικής αγωγής- είναι η 334/2016  Π.Π.Α. ναυαρχίδα των αποφάσεων όπως την χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι.

Η απόφαση αναμένεται συμφώνα με νομικούς κύκλους πριν τις θερινές δικαστικές διακοπές του Αύγουστου.

Σε άλλη ατομική υπόθεση πάλι εναντίον της Eurobank η έφεση έχει ήδη εκδικαστεί από το Εφ.Θρακης την 27-1-17 και αναμένεται η απόφαση.

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος των δανείων σε ελβετικό φράγκο ρεπορτάζ του sofokleous10.gr αποκαλύπτει 2 τραγικά παραδείγματα ανθρώπων που κόντεψε να καταστραφεί η ζωή τους επειδή κάποτε έλαβαν ένα δάνειο σε ελβετικό φράγκο από την Eurobank :

Επιχειρηματίας από την Θεσσαλονίκη έλαβα δάνειο 300.000 € και αναγκάστηκε να πληρώσει για να προστατέψει την περιουσία του 428.000!!!! € ώστε να αποπληρώσει το δάνειο και να αποφύγει δικαστικές εμπλοκές.

Άλλος δανειολήπτης έλαβε το 2007 δάνειο 200.000€,εχει μέχρι σήμερα πληρώσει στην Eurobank  112.000 και χρωστάει ακόμα  200.000€ !!!!

Ημερίδα ενημέρωσης για το Ελβετικό στην Λάρισα 5-3-2017 Κυριακή 11-1 στο Επιμελητήριο Λάρισας διοργανώνει ο ο πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) http://www.daneia-chf.gr/ για όσους κατοίκους της κεντρικής Ελλάδας επιθυμούν να ενημερωθούν για τις νομικές δυνατότητες που έχουν ώστε να προστατεύουν από τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο.  

Ολη την ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης  μπορείτε να την δείτε εδώ :

https://sofokleous10.gr/index.php/2014-03-03-12-51-28/item/8178-334-eurobank 

Σχετικα αρθρα

Handelsblatt: Απόβαση του Ιβάν Σαββίδη στα ελληνικά λιμάνια!

admin

Η νέα τραπεζική πραγματικότητα

admin

Η κινεζική τραγωδία του Xi Jinping και ο επικείμενος 3ος παγκόσμιος πόλεμος

admin

Ο “γόρδιος” δεσμός της Deutsche Bank

admin

Χρηματιστήριο: Έλλειψη εμπιστοσύνης = Διακυμάνσεις + Στρες

admin

Τρόμος πάνω από τις ευρωπαϊκές τράπεζες 

admin

Alpha Bank: Διαταραχές στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές και ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος

admin

FED:Νέα αύξηση των επιτοκίων με το βλέμμα στις τράπεζες 

admin

ΗΠΑ:Το επικείμενο μεγάλο τραπεζικό κράχ…

admin

Που πάνε οι αγορες; 

admin

Το weekend που άλλαξε τον τραπεζικό χάρτη

admin

Ελ-Εριάν: Ναι, ήταν διάσωση – Κινδυνεύουν άλλες τράπεζες;

admin