Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Αμοντέι (Anthropic): Ανάγκη επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης των μοντέλων AI – Σοβαροί οι κίνδυνοι

    September 12, 2026

    Κακλαμάνης για Χαλβατζή: Υπηρέτησε με συνέπεια τις πολιτικές του αρχές για τις οποίες υπέστη διώξεις

    September 12, 2026

    Η ΕΛ.Α.Σ ζητά τον αποκλεισμό του «μαρτυριάρη» Παύλου Μαρινάκη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

    September 12, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Αμοντέι (Anthropic): Ανάγκη επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης των μοντέλων AI – Σοβαροί οι κίνδυνοι
    • Κακλαμάνης για Χαλβατζή: Υπηρέτησε με συνέπεια τις πολιτικές του αρχές για τις οποίες υπέστη διώξεις
    • Η ΕΛ.Α.Σ ζητά τον αποκλεισμό του «μαρτυριάρη» Παύλου Μαρινάκη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
    • Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
    • «Μοντέλο Κρήτης» για Αποστολάκη – Αυλωνίτη – Θα τους δούμε στο Βελλίδειο;
    • Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής, ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ
    • Star Bulk: Ψήφος εμπιστοσύνης €656 εκατ. στο ΧΑ – Το μεγάλο τεστ για την επιστροφή της ναυτιλίας
    • Ο Προκοπίου αναζητεί νέο ασφαλιστή για τα ρωσικά LNG φορτία της Dynagas
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Saturday, September 12
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Πρώτο Θέμα

    Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα

    By adminMay 3, 2017 Πρώτο Θέμα No Comments4 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    iatrikos tourismosΣημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού έχει η χώρα μας, ένας τομέας που σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις μελετών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κυμαίνεται γύρω στα 50 δισ. δολάρια σε διεθνές επίπεδο.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο - ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος «η χώρα μας διαθέτει πολλαπλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τα οποία εφόσον προβληθούν με τον κατάλληλο τρόπο στο διεθνές κοινό, θα αποτελέσουν εφαλτήριο ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού».

    «Οι Έλληνες γιατροί είναι πολύ υψηλού επιπέδου, με ευρωπαϊκές και διεθνείς σπουδές σε πολύ καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού καθώς και με σημαντική διεθνή εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο ότι μία σειρά από επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά πανευρωπαϊκά ή και παγκοσμίως. Επιπλέον, υπάρχουν ελληνικοί πάροχοι υπηρεσιών υγείας με κτιριακές και νοσοκομειακές υποδομές καθώς και με βιοϊατρικό εξοπλισμό που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχους παρόχους γνωστών προορισμών ιατρικού τουρισμού. Ταυτόχρονα, η ποιότητα των ελληνικών παρόχων είναι αδιαμφισβήτητη και αποδεικνύεται από τις διεθνείς πιστοποιήσεις που λαμβάνουν κάθε χρόνο. Η Ελλάδα έχει ένα πολύ ισχυρό brand name στο χώρο του τουρισμού, ενώ παράλληλα δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι παραμένει και ένας πολύ ασφαλής ευρωπαϊκός προορισμός, κάτι που το διεθνές κοινό εκτιμά ιδιαίτερα» αναφέρει ο Βασίλης Αποστολόπουλος.

       Ποιες όμως αγορές έχει να ανταγωνισθεί στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού η χώρα μας;

       Διεθνώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες στις ειδικότητες της ορθοπεδικής, της ογκολογίας, της πλαστικής/αισθητικής χειρουργικής, της οφθαλμολογίας, της οδοντιατρικής, της τεχνητής γονιμοποίησης, της καρδιολογίας/ καρδιοχειρουργικής, αλλά και της αποκατάστασης, της αιμοκάθαρσης, των σπα κτλ. Χώρες από την ευρύτερη περιοχή με ισχυρή παρουσία στον ιατρικό τουρισμό, τις οποίες θα πρέπει να ανταγωνιστούμε αν επιθυμούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, είναι η Τουρκία, το Ισραήλ, η Ουγγαρία που έχουν διεισδύσει εδώ και χρόνια με επιτυχία στην αγορά του Ιατρικού Τουρισμού. Αρωγός αυτών των προσπαθειών στο εξωτερικό είναι πάντα τα αντίστοιχα κράτη, τα οποία επιδοτούν ποικιλοτρόπως τις προσπάθειες στον ιδιωτικό τομέα, κάτι το οποίο δε γίνεται στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, το προϊόν του Ιατρικού Τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα ως χώρα και ως ιατρικές υποδομές και υπηρεσίες, διαφοροποιείται εξαιρετικά από όλες τις τυχόν ανταγωνίστριες χώρες.

       Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρεται και στις πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η παρουσία του στον Ιατρικό Τουρισμό και γενικότερα στην οικοδόμηση ενός ισχυρού brand name για τη χώρα μας

       «Η εξωστρέφεια του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών τόσο με άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό -ιδίως στη Ρουμανία- όσο και με επενδύσεις και εντατικοποίηση των προσπαθειών του στο πεδίο του Ιατρικού Τουρισμού στο εσωτερικό, αποτέλεσε και αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής του Ομίλου στα χρόνια της κρίσης. Όταν, το 2012, η πολιτεία έθεσε τις πρώτες βάσεις για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, συμμετείχαμε ενεργά σ’ αυτήν την προσπάθεια. Και αυτό γιατί ο Όμιλος μας είναι ο πρώτος που διεθνοποίησε την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και κατέχει πολύχρονη πείρα. ‘Αλλωστε, η δημιουργία του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη το 2001 είχε ως στόχο να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη πόλο έλξης ιατρικού τουρισμού» σημειώνει ο κ. Αποστολόπουλος.

       Και προσθέτει: «Yπολογίζεται ότι στα επόμενα χρόνια, το 3%-4% του παγκόσμιου πληθυσμού θα αναζητά ιατρική φροντίδα στο εξωτερικό. Από αυτό το τεράστιο ποσοστό η χώρα μας πρέπει να επωφεληθεί, εάν θέλει, επιτέλους, να ανατρέψει την ιδιαίτερα δυσμενή εικόνα της και την εσωστρέφεια που τη χαρακτηρίζει. Παρά τις όποιες εξωγενείς δυσκολίες, στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών είμαστε ικανοποιημένοι με την αυξανόμενη ροή αλλοδαπών ασθενών που ζητούν τις υπηρεσίες μας – μια ροή που επιδιώκουμε να αναπτύξουμε σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

       Το εγχείρημα του Ιατρικού Τουρισμού είναι εθνική προσπάθεια και, παρότι σε αυτόν τον τομέα είμαστε πρωτοπόροι, τονίζουμε συνεχώς την ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικού brand, που σήμερα δεν υπάρχει. Αυτό, προϋποθέτει συνάθροιση δυνάμεων παρόχων, πολιτείας, τοπικής αυτοδιοίκησης και τη δημιουργία συνεργειών που θα μπορούν να προωθήσουν τις υποδομές της χώρας συνολικά. Οι δυσκολίες είναι πολλές, η πολιτεία δυσκίνητη συνομιλήτρια και τα βαρίδια πολλά, με πρώτο και κυριότερο την επιβολή ΦΠΑ 24%, όταν στις ανταγωνίστριες χώρες είναι μηδενικός. Οφείλουν, επίσης, όλοι οι πάροχοι να κατανοήσουν ότι οι δράσεις στον τομέα αυτό είναι μακροχρόνιας ευόδωσης και απόδοσης και, δυστυχώς, στην Ελλάδα οι περισσότεροι έχουν μικρό ορίζοντα».

       Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος τονίζει ότι «ο ‘Ομιλος του Ιατρικού Αθηνών απέδειξε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει βασικό προορισμό Ιατρικού Τουρισμού, κεφαλαιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της και αξιοποιώντας την υψηλή εξειδίκευση που διαθέτει στον τομέα της ιατρικής» και επισημαίνει ότι αποτελεί τιμή ότι στο διεθνές συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού στην Κροατία, στα τέλη Φεβρουαρίου, η άρτια παρουσία και η παρουσίαση των υποδομών και της οργάνωσης του Ομίλου στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού χάρισαν στη χώρα το βραβείο «Ελλάδα: Αναδυόμενος προορισμός ιατρικού τουρισμού».

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Star Bulk: Ψήφος εμπιστοσύνης €656 εκατ. στο ΧΑ – Το μεγάλο τεστ για την επιστροφή της ναυτιλίας

    Χρηματιστήριο: Τραπεζικό ράλι και ανακατατάξεις 280 εκατ. ευρώ με ορίζοντα τη 18η Σεπτεμβρίου

    Χρηματιστήριο: Ράλι 23,8% στο εξάμηνο — Αντέχει το διπλό σοκ πετρελαίου και επιτοκίων;

    Χρηματιστήριο: Άμυνα κάτω από τις 2.700 μονάδες — Τράπεζες και επιλεκτικά στηρίγματα απέναντι στη διεθνή πίεση

    Λαγκάρντ: Η ακρίβεια θα επιμείνει έως το 2027 — Ακριβότερο χρήμα και φόβοι για νέο ενεργειακό σοκ (UPD)

    Εξαγωγές για πανηγυρισμούς, έλλειμμα 19 δισ. για πληρωμή: Το παραγωγικό στοίχημα παραμένει ανοιχτό

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Αμοντέι (Anthropic): Ανάγκη επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης των μοντέλων AI – Σοβαροί οι κίνδυνοι

    September 12, 2026

    Κακλαμάνης για Χαλβατζή: Υπηρέτησε με συνέπεια τις πολιτικές του αρχές για τις οποίες υπέστη διώξεις

    September 12, 2026

    Η ΕΛ.Α.Σ ζητά τον αποκλεισμό του «μαρτυριάρη» Παύλου Μαρινάκη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

    September 12, 2026

    Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει

    September 12, 2026

    «Μοντέλο Κρήτης» για Αποστολάκη – Αυλωνίτη – Θα τους δούμε στο Βελλίδειο;

    September 12, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.