Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Alarm bells in the Eurozone over bonds: Borrowing costs in France at a 25-year high, why isn’t the ECB intervening?

    October 9, 2026

    All the new rules for non-performing loans: Timelines and procedures under the new draft law

    October 9, 2026

    NYT: Τριήμερο εντατικών πληγμάτων στο Ιράν, το νέο σχέδιο του Πενταγώνου μετά το «όχι» του Τραμπ σε 5 προηγούμενες προτάσεις

    October 9, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Alarm bells in the Eurozone over bonds: Borrowing costs in France at a 25-year high, why isn’t the ECB intervening?
    • All the new rules for non-performing loans: Timelines and procedures under the new draft law
    • NYT: Τριήμερο εντατικών πληγμάτων στο Ιράν, το νέο σχέδιο του Πενταγώνου μετά το «όχι» του Τραμπ σε 5 προηγούμενες προτάσεις
    • Η SoftBank αναζητά επενδυτές για να χρηματοδοτήσουν άνοιγμα 100 δισ. στην ΑΙ
    • «Εκταμίευση» 5,3 δισ. φιλικών στο κλίμα
    • Τα ομόλογα δοκιμάζουν τις αγορές
    • Μήπως η Γαλλία μάς χαρίζει τις αγορές της χρονιάς;
    • Αμβροσιάδης: Πωλήσεις σχεδόν 230 εκατ. ευρώ και σημαντική άνοδος της κερδοφορίας
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Friday, October 9
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Πρώτο Θέμα

    Χωρίς δέσμευση ΔΝΤ δεν έρχεται η δόση …

    By adminMay 24, 2017 Πρώτο Θέμα No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Τετάρτης στο Βερολίνο φάνηκε η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να μην ανοίξει τα χαρτιά του για το πως σκέφτεται να συμβάλει, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο Eurogroup μέχρι την επόμενη συνάντηση τον υπουργών Οικονομικών τον Ιούνιο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών προσπάθησε να επιβεβαιώσει όσο πιο διπλωματικά γίνεται την αντίθετη γνώμη του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το ελληνικό ζήτημα ο Βόλφγγκανγκ Σόιμπλε, ενώ σε μία αμήχανη παρέμβαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλησε να εμφανίσει μια ενιαία στάση του υπουργικού συμβουλίου.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Σκληρή στάση του υπουργείου Οικονομικών

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις κατά πόσο ευσταθούν πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt, πως ο κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ κατέληξαν σε έναν συμβιβασμό. Όπως πιθανολογείται, ο κ. Σόιμπλε είναι έτοιμος να συζητήσει στο επόμενο Eurogroup σενάρια ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ το ΔΝΤ από την πλευρά του θα δηλώσει πως παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά χωρίς οικονομική συμμετοχή, μέχρι ότου ξεκαθαρισθεί το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Ο κ. Κόλμπεργκ κατέστησε σαφές πως η απόφαση για πιθανές ελαφρύνσεις θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον επόμενο χρόνο και εφόσον έχουν υλοποιηθεί όλα τα σημεία της δήλωσης του Eurogroup τον Μάιο του 2016.

    Αναφερόμενος δε στο θέμα της επόμενης δόσης, ο Ντένις Κόλμπεργκ επεσήμανε ότι αυτή μπορεί να εκταμιευθεί μόνο αν τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις, δηλαδή να έχουν υλοποιηθεί όλα τα 140 προαπαιτούμενα για τα οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση και επιπλέον να δηλώσει το ΔΝΤ ότι θα θεσπίσει πρόγραμμα για την Ελλάδα, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει.

    Συνεχίζεται η διαμάχη Σόιμπλε-Γκάμπριελ

    Ερωτηθείς για τη δημόσια διαμάχη Σόιμπλε-Γκάμπριελ και κατά πόσο υπάρχει μια ενιαία στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Ελλάδας, ο κυβερνητικός Στέφεν Ζαίμπερτ απάντησε απλώς πως η καγκελάριος και οι υπουργοί της βρίσκονται σε συνεχείς συνεννόηση μεταξύ τους. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, με διπλωματικό μεν αλλά σαφή τρόπο, επιβεβαίωσε πως εξακολουθεί να υφίσταται διάσταση απόψεων ανάμεσα στον κ. Γκάμπριελ και τον κ. Σόιμπλε. Ο υπουργός του, δήλωσε ο κ. Σέφερ, γνωρίζει τόσο τις αποφάσεις του Eurogroup όσο και εκείνες τις γερμανικής Βουλής που αφορούν το ελληνικό χρέος. Στόχος της πρόσφατης παρέμβασης του, “που μάλλον συμμερίζεται όλη κυβέρνηση”, είναι να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να “ορθοποδήσει”, η δυνατότητα να επιστρέψει τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα στις χρηματαγορές, η δυνατότητα ώστε “αυτό το απίστευτα σκληρό πρόγραμμα” να αναδείξει μια προοπτική για τον ελληνικό λαό.

    Απροκάλυπτα ο Μάρτιν Σέφερ άσκησε κριτική στα διάφορα σενάρια οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας για τα επόμενα 40 χρόνια από τους θεσμούς και το ΔΝΤ, καθώς και στους υπολογισμούς για πιθανά πρωτογενή πλεονάσματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πρόκειται για “οικονομική επιστήμη βουντού”. Το ζητούμενο τώρα είναι μια απόφαση που θα συνάδει μεν με τις αποφάσεις του Eurogroup και της γερμανικής Βουλής, ταυτόχρονα όμως θα ανοίγει προοπτικές για τους Έλληνες.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Η Ευρώπη έχασε το ένα πέμπτο της διύλισής της — Το ελληνικό χαρτί των Motor Oil και Helleniq Energy

    Χρηματιστήριο: 628 εκατ. ευρώ στον κυκλώνα των ομολόγων – Τραπεζικό σφυροκόπημα με την Πειραιώς στο στόχαστρο, ανάσα από τη Γαλλία

    Η όρεξη της Γαλλίας για «μαγικό χρήμα» μετατράπηκε σε βόμβα χρέους

    Ρούμπιο στην Αθήνα: Η Ελλάδα στο κέντρο της αμερικανικής στρατηγικής — το μήνυμα από την Πνύκα και τα όρια των δεσμεύσεων

    ΧΑ: Η Γαλλία άναψε το κόκκινο – Sell off 2,39%, βουτιά 4,22% στις τράπεζες και τζίρος €310 εκατ.

    Motor Oil–HELLENiQ: Ράλι πάνω από 110% — πόσο «φθηνές» είναι πλέον οι μετοχές;

    Add A Comment

    Comments are closed.

    ΔΕΗ Fiber Voice
    Follow @x
    Latest Posts

    Alarm bells in the Eurozone over bonds: Borrowing costs in France at a 25-year high, why isn’t the ECB intervening?

    October 9, 2026

    All the new rules for non-performing loans: Timelines and procedures under the new draft law

    October 9, 2026

    NYT: Τριήμερο εντατικών πληγμάτων στο Ιράν, το νέο σχέδιο του Πενταγώνου μετά το «όχι» του Τραμπ σε 5 προηγούμενες προτάσεις

    October 9, 2026

    Η SoftBank αναζητά επενδυτές για να χρηματοδοτήσουν άνοιγμα 100 δισ. στην ΑΙ

    October 9, 2026

    «Εκταμίευση» 5,3 δισ. φιλικών στο κλίμα

    October 9, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.