Image default
Editorials

To (πολύ) επικίνδυνο και «βρώμικο» παιχνίδι του κ. Σοιμπλε…

godΞέρει κάνεις πόσα χεριά έχει ο Θεός ;  Που το πάει ο ακριβώς ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ; Ποιος είναι ο απώτερος στόχος του και πόσο επικίνδυνος είναι αυτός για την Ελλάδα.

Κάνεις δεν μπορεί να αμφιβάλλει ,και όποιος το κάνει διαπράττει μεγάλο λάθος, για πόσο έξυπνος και έμπειρος πολιτικός είναι ο κ. Σοιμπλε. Για να θυμόμαστε πάντα για ποιον άνθρωπο μιλάμε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γεννημένος στις 18 Σεπτεμβρίου 1942 στο Φράιμπουργκ, είναι Γερμανός πολιτικός, κορυφαίο στέλεχος της κεντροδεξιάς Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU). Βετεράνος της γερμανικής πολιτικής, ο Σόιμπλε έγινε πρώτη φορά μέλος της ομοσπονδιακής γερμανικής κυβέρνησης το 1984, και στο παρελθόν διετέλεσε Αρχηγός της Καγκελαρίας, Υπουργός Ειδικών Υποθέσεων και Υπουργός Εσωτερικών.

Η σταδιοδρομία του στην πολιτική ξεκίνησε το 1961 με την ένταξή του στην Γιούνγκε Ουνίον, τη νεολαία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Αποτελεί μέλος του Κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) από το 1972. Από το 1984 μέχρι το 1991 ήταν Υπουργός της Κυβέρνησης του Χέλμουτ Κολ, αρχικά ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Ειδικών Υποθέσεων και Αρχηγός της Καγγελαρίας κι έπειτα ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών. Διετέλεσε και πάλι Υπουργός Εσωτερικών κατά την πρώτη θητεία της Μέρκελ μεταξύ των ετών 2005 και 2009.

Στις 12 Οκτωβρίου του 1990 αποτέλεσε στόχο δολοφονικής επίθεσης, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης. Ο Σόιμπλε τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να απωλέσει τη λειτουργία των κάτω άκρων.

Σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στα Πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ και του Αμβούργου, και το 1971 έλαβε το διδακτορικό του στη Νομική. Έχει εργαστεί ως εφοριακός και κατόπιν ως δικηγόρος.

Συνεπώς τίθεται το ερώτημα : Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι δυνατόν να πιστεύει στα σοβαρά ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτυγχάνει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια όταν η θηριωδης γερμανική οικονομία που επιτυχώς διευθύνει ο ίδιος έβγαλε πέρυσι 6,2 δισ. ευρώ πλεόνασμα;

Προφανώς και όχι ! Άρα τι συμβαίνει ;

Μια άποψη των πιο απαισιόδοξων αναλυτών είναι ότι ο κ.Σοιμπλε αργά αλλά σταθερά σπρώχνει την Ελλάδα προς την έξοδο από την Ευρώπη. Θέτοντας συνεχώς ανέφικτους στόχους και εκμεταλλευόμενος την «αστάθεια» θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και τον αυτόεγκλωβισμο της σε αριστερές ιδεολογίες προσπαθεί να προβάλλει την εικόνα και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ότι με την Ελλάδα δεν θα βρούμε άκρη ποτέ.

Έτσι θα ωριμάζει σιγά σιγά η εικόνα μια πιο καθαρής Ευρώπης χωρίς κάποια από τα βαρίδια του Νότου καθώς τυχόν Grexit θα αποτελέσει παράδειγμα και για τα άλλα κακά παιδιά του Νότου όπως π.χ. του φίλους Ιταλούς.

Στην Ισπανία ειδικά φαίνεται πως έχουν πάρει ήδη το μήνυμα και πρόσφατα προέβηκαν σε προαιρετικές πληρωμές δόσεων του δικού τους μνημονίου πριν την κανονική ημερομηνία λήξης.

Ταυτόχρονα και αντίθετα από ότι πολλοί πιστεύουν το Brexit δεν λειτούργει υπέρ μας καθώς δείχνει ότι μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρώπη μια χωρά και μάλιστα μεγάλη χωρίς να υπάρχουν και σημαντικοί κραδασμοί που δεν μπορεί να χειριστεί η ευρωπαϊκή ηγεσία.

Άρα τι  υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του κ.Σοιμπλε; Κάνεις δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά. Μπορεί να είναι απλώς σαδιστής όπως πολλοί υποστηρίζουν η έστω στενόμυαλος και κολλημένος με τις ιδέες της οικονομικής σταθερότητας.

Υπάρχει όμως και μια πιο επικίνδυνη πιθανότητα: Να έχει υπολογίσει ψυχρά τα κέρδη της Γερμανίας μέσα σε μια Ευρώπη που δεν θα έχει κάθε τρεις μήνες να ασχολείται με τα χρέη του Νότου … Αν ισχύει αυτή η εκδοχή σε συνδυασμό και με την νέα επικείμενη εκλογική επιτυχία του κόμματος της κ. Μερκελ τότε ο θεός να (ξανά)βάλει το χέρι του …

Ξέρει κάνεις πόσα χεριά έχει ο Θεός ;

Ι.Α.Φ

Σχετικα αρθρα

Πετάει ο γάιδαρος στη δημοκρατία;

admin

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ανοίξει τίποτα τα Χριστούγεννα!

admin

Οι μάσκες του διχασμού μας…

admin

Ο επικείμενος μαύρος Σεπτέμβρης…

admin

Ιησούν ή Βαραβάν;

admin

Η Alpha Bank και οι ουτοπίες του παρελθόντος μας…

admin

Ξέσπασε πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών;

admin

Μήπως να αφήσουμε τον Joker και να πιάσουμε τον J.Walker ;

admin

Φτάνουμε τελικά στην Ιθάκη;

admin

Κραχ στην Τουρκία:Οι συνέπειες και οι εμπλοκές

admin

Το τέρας της απλής αναλογικής!

admin

Leaders με όραμα στο σκοτάδι της κρίσης…

admin