Χιλιάδες Γερμανοί πολίτες συμπεριλαμβάνονται στις λίστες, μερικοί εκ των οποίων είναι διάσημοι. Εν τούτοις δεν θα γίνουν έρευνες για όλους διότι η απλή ιδιοκτησία μιας «εταιρείας γραμματοκιβωτίου» δεν διώκεται. Πρέπει να την έχει χρησιμοποιήσει για παράνομους σκοπούς, όπως λ.χ. για να αποκρύψει εισοδήματα ή για να φοροδιαφύγει. Εκτός τούτου σε ορισμένες περιπτώσεις τα αδικήματα έχουν ήδη παραγραφεί, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
Aναφερόμενη στο γεγονός ότι δεν δημοσίευσε όλα τα ονόματα, γράφει ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν όσοι αναφέρονται στις λίστες δεν είναι τίποτε παραπάνω από απλοί ιδιοκτήτες τέτοιων εταιρειών. Δημοσίευσε δε μόνον τα ονόματα ιδιαίτερων περιπτώσεων όπως λ.χ. των μάναντζερ της Siemens Xανς Γιόακμ Κόλσντορφ και Γιούργκεν Ραντόμσκι. Ο Κόλνσντορφ κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος της εταιρείας στην Νότια Αμερική και ο Ραντόμσκι είναι ύποπτος για μεταφορά μαύρου χρήματος στον Παναμά από ένα ελβετικό λογαριασμό. Επίσης, η SZ δημοσίευσε το όνομα του πρωταθλητή της φόρμουλα 1 Νίκο Ρόσμπεργκ του οποίου το συμβόλαιο με την Mercedes έγινε μέσω των βρετανικών Παρθένων Nήσων.
Τέλος, όπως γράφει η βαυαρική εφημερίδα, τουλάχιστον 28 γερμανικές τράπεζες είχαν δοσοληψίες με το παναμαϊκό δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της υποθέσεως των Panama Papers. Σχεδόν όλες οι μεγάλες και μεσαίες γερμανικές τράπεζες βοήθησαν πελάτες τους να ανοίξουν ή να διατηρήσουν «εταιρείες γραμματοκιβωτίου» ή να ανοίξουν ανάλογους λογαριασμούς. Ορισμένες μάλιστα όπως η Commerzbank, η Hypo-Vereinsbank και μια θυγατρική της κρατική Bayern-LB στο Λουξεμβούργο πρέπει να καταβάλουν πρόστιμα ύψους εκατομμυρίων για την ανάμειξή τους. Ορισμένες έχουν ξεφύγει αλλά τώρα θα μπουν στο μικροσκόπιο.