Image default
Πρώτο Θέμα

DW: ΗΠΑ και Β. Κορέα μπλοφάρουν

Κατηγορηματικός στην απάντησή του ο καθηγητής Διαστημικής Τεχνολογίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου Ρόμπερτ Σμούκερ. “Πρόκειται για πολιτική μπλόφα. Κανείς τους δεν θέλει να ξεκινήσει πόλεμο”, όπως εκτίμησε μιλώντας στη Deutsche Welle.

H Βόρεια Κορέα βέβαια συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Μόνον τους τελευταίους 14 μήνες η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην εκτόξευση επτά διαφορετικών πυραύλων, εξηγεί ο καθηγητής.

“Αυτό απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Χρειάζεσαι επτά διαφορετικές ομάδες και εγκαταστάσεις για την κατασκευή των πυραύλων, διαφορετικά υλικά, καύσιμα και μεγέθη. Απαιτείται επίσης ένας απίστευτος αριθμός από εργαλεία, μηχανήματα και προδιαγραφές. Χρειάζεται λοιπόν τεράστια προετοιμασία προκειμένου να γίνονται όλα παράλληλα και πόσο μάλλον για να στεφθούν οι δοκιμές με επιτυχία. Αυτό δεν το έχει καταφέρει κανείς, εκτός κι αν οι πύραυλοι προέρχονται εν τέλει από αλλού”.

Ρωσική εμπλοκή;

Για παράδειγμα από τη Ρωσία ή μάλλον από κάποιες όμορες χώρες. “Δεν πρέπει απαραίτητα να είναι η ρωσική κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση προέρχονται από τη Ρωσία ή τις διάδοχες χώρες της Σοβιετικής Ένωσης. Υπάρχουν εγκληματικά στοιχεία που θέλουν να βγάλουν χρήματα. Επαναλαμβάνω συνειδητά ότι δεν μιλάμε για όλες τις κυβερνήσεις. Μιλάμε για οργανισμούς, πρόσωπα και ομάδες. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται και για επιχειρήσεις. Αλλά μιλάμε για ανθρώπους που προμηθεύονται τα οπλικά συστήματα και οι οποίοι βοηθούν στη συνέχεια επί τόπου στη Βόρεια Κορέα προκειμένου και να λειτουργούν καλά. Πρόκειται όμως φυσικά για τεχνολογίες από τις δεκαετίες του 1960 και 1970”.

Άνευ σημασίας απειλές

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε εν τω μεταξύ ότι έως τα μέσα Αυγούστου θα έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν, ώστε αυτός να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω, όπως ανέφερε είπε το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA.

“Δεν είμαι καν σίγουρος ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να χτυπήσει τη Γκουάμ αν προσπαθήσει. Το νησί βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση και οι ΗΠΑ μακριά. Είναι όμως άνευ σημασίας. Πρόκειται και πάλι για λόγια του αέρα”.

Σχετικα αρθρα

Moody’s & Goldman Sachs “βγάζουν” Nέα Δημοκρατία

admin

Γνωρίστε τη ρωσική Cambridge Analytica, που διευθύνεται από έναν πρώην πράκτορα της KGB

admin

Handelsblatt: Απόβαση του Ιβάν Σαββίδη στα ελληνικά λιμάνια!

admin

Η νέα τραπεζική πραγματικότητα

admin

Η κινεζική τραγωδία του Xi Jinping και ο επικείμενος 3ος παγκόσμιος πόλεμος

admin

Ο “γόρδιος” δεσμός της Deutsche Bank

admin

Χρηματιστήριο: Έλλειψη εμπιστοσύνης = Διακυμάνσεις + Στρες

admin

Τρόμος πάνω από τις ευρωπαϊκές τράπεζες 

admin

Alpha Bank: Διαταραχές στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές και ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος

admin

FED:Νέα αύξηση των επιτοκίων με το βλέμμα στις τράπεζες 

admin

ΗΠΑ:Το επικείμενο μεγάλο τραπεζικό κράχ…

admin

Που πάνε οι αγορες; 

admin