Image default
Πρώτο Θέμα

Novartis,Cohen και… Trump

trumpΟ Γενικός Εισαγγελέας της Ελβετίας βρίσκεται σε συζητήσεις με τους τοπικούς εισαγγελείς στη γενέτειρα της Novartis AG σχετικά με τις πληρωμές που έκανε ο φαρμακοποιός σε έναν από τους δικηγόρους του Donald Trump.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και του Εισαγγελέα της Βασιλείας γνωρίζουν για τις πληρωμές και έχουν έρθει σε επαφή με το θέμα, δήλωσαν οι εκπρόσωποι των δύο οργανισμών σε ξεχωριστές δηλώσεις τη Δευτέρα. Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι δεν έχει ξεκινήσει κάποια ποινική διαδικασία σε σχέση με το θέμα.

Ο γενικός διευθυντής της Novartis, Vas Narasimhan δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο φαρμακοποιός «έκανε λάθος» υπογράφοντας στον δικηγόρο Michael Cohen να δώσει μια εικόνα της εταιρίας όσον αφορά τα σχέδια υγείας του Trump. Οι πληρωμές έχουν περάσει από εξωγχυνιστικούς ελέγχους επειδή έγιναν σε εταiρία του Delaware, μέσω της οποίας ο Cohen πλήρωσε τα χρήματα σε μία πορνοστάρ, η οποία δήλωσε ότι είχε δεσμό με το Trump.

Το ζήτημα αποτελέι πολιτικό σημείο για τις ΗΠΑ και ο γερουσιαστής Ρον Γουάινν, Δημοκρατικός του Όρεγκον, ζήτησε από τον Narasimhan να εξηγήσει τι ήλπιζε να επιτύχει η Novartis με πληρωμές ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων στον Cohen. Η Novartis προσέλαβε την εταιρεία του Cohen το 2017, όταν ο Joe Jimenez διαχειριζόταν την φαρμακοβιομηχανεία στη Βασιλεία. Η εταιρεία δήλωσε ότι γρήγορα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επιχείρηση του Cohen δεν ήταν σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες που είχε προβλέψει, αλλά ήταν συμβατικά υποχρεωμένη να συνεχίσει να πληρώνει την επιχείρηση του Cohen μέχρι το Φεβρουάριο του 2018. Τον ίδιο μήνα, ο Narasimhan ανέλαβε ανέλαβε τη θέση του Jimenez ως CEO.

Η Novartis δήλωσε ότι συνεργάστηκε πλήρως στην παροχή πληροφοριών που ζήτησε ο ειδικός σύμβουλος των ΗΠΑ, Robert Mueller, καθώς διερευνά ύποπτα ρωσικά εμπόδια στις προεδρικές εκλογές του 2016 που κέρδισε ο Trump. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν ανταπορκίθηκαν άμεσα στις τηλεφωνικές κλήσεις και στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζητώντας σχόλια τη Δευτέρα.

Άλλες ομάδες που πλήρωσαν χρήματα στην Essential Consultants LLC του Cohen περιλαμβάνουν την AT & T Inc. και την Columbus Nova. Αυτή είναι μια μονάδα της Renova, ένα μέσο επένδυσης για το ρωσικό μεγιστάνα Viktor Vekselberg, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των κυρώσεων από τις ΗΠΑ, ώστε να τιμωρηθεί η Ρωσία για την εικαζόμενη παρενόχληση και επιθετικότητα στις εκλογές στην Ουκρανία και την Κριμαία.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Οικονομικό κλίμα και κινητικότητα της κοινότητας

admin

FED:Η αρχή του τέλους του εύκολου χρήματος

admin

Το κινεζικό “καμπανάκι κινδύνου” για τους διεθνείς επενδυτές μόλις χτύπησε

admin

Πώς 4 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 13,6 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Συνεχίζεται ακάθεκτο το sell off στο κινεζικό χρηματιστήριο

admin

Τα 10 ερωτήματα για τη μετάλλαξη Δέλτα και οι απαντήσεις τους

admin

Πώς ο πληθωρισμός απειλεί την ανάκαμψη

admin

XA:Επιστροφή στα θεμελιώδη

admin

Επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ,θα ακολουθήσει η Ευρώπη;

admin

Το κύκνειο άσμα της Μέρκελ:“Έκλεισε” ο αγωγος Nord Stream 2

admin

Τεκτονικές αλλαγές στη συνδρομητική τηλεόραση- Πως αλλάζει ο χάρτης των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα

admin

Το ατύχημα στις αγορές πλησιάζει εάν η Fed δεν αλλάξει άμεσα “ρότα” -M.A.El-Erian

admin