Image default
Πρώτο Θέμα

Η γερμανική βιομηχανική καταιγίδα χτυπά την οικονομία της Ευρώπης

Germany EU 847867Η βιομηχανική κάμψη της Γερμανίας επιδεινώθηκε στις αρχές του 2019, μεταφέροντας την οικονομία της ζώνης του ευρώ στις χειρότερες επιδόσεις της σε περισσότερα από πέντε χρόνια.

Ο μηνιαίος δείκτης της IHS Markit έδειξε ότι η παραγωγή στη Γερμανία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια.

Οι αναγνώσεις θα ενισχύσουν τους φόβους για την υγεία τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό ήταν ένα βασικό σημείο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός αυτή την εβδομάδα, όπου το ΔΝΤ μείωσε τις προοπτικές του και είπε ότι η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων θα μπορούσε να προσθέσει περαιτέρω ζημιές.

Αυτές οι ανησυχίες θα διαδραματίσουν επίσης ρόλο στη συζήτηση μεταξύ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίοι θα συναντηθούν την Πέμπτη στη Φρανκφούρτη.

Οι μεγάλοι παράγοντες που επηρεάζουν την παγκόσμια ανάπτυξη είναι η επιβράδυνση της Κίνας και η εμπορική διαφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η Ευρώπη δέχεται επίσης χτυπήματα από την αδυναμία της αυτοκινητοβιομηχανίας, τις διαμαρτυρίες στη Γαλλία και την αβεβαιότητα του Brexit. Ορισμένοι οικονομολόγοι αναμένουν από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi να το αναγνωρίσει αυτό, υποβαθμίζοντας την εκτίμησή του για την οικονομία.

“Έχει ξεσπάσει μια βαθύτερη αδιαθεσία”, δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit. “Οι εταιρείες ανησυχούν για μια ευρύτερη οικονομική επιβράδυνση που συγκεντρώνει δυναμική, με την αυξανόμενη πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα να επηρεάζει όλο και περισσότερο την όρεξη και τη ζήτηση κινδύνου”.

Ο δείκτης για τη γερμανική βιομηχανία έπεσε στο 49,9 από 51,5. Οι αναγνώσεις κάτω των 50 δείχνουν συρρίκνωση και οι προβλέψεις ήταν να παραμείνει αμετάβλητη. Οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν με τον πιο έντονο ρυθμό από το 2012, με την αυτοκινητοβιομηχανία και την ασθενέστερη ζήτηση στην Κίνα να αποτελουν τις βασικες αιτιες.

Η Γαλλία ανέφερε επίσης ζοφερές αποδόσεις την Πέμπτη, με το σύνθετο μέτρο της μεταποίησης και των υπηρεσιών να μειώνεται στα χαμηλότερα σε περισσότερο από τέσσερα χρόνια.

Το ευρώ έπεσε μετά από τους απογοητευτικούς αριθμούς μειώθηκε κατά 0,2% φθάνοντας στα 1,1357 δολάρια στις 10:07 μ.μ. Η απόδοση 10 ετών της Γερμανίας υποχώρησε δύο μονάδες βάσης στο 0,21%.

Σχετικα αρθρα

Το φάντασμα του 1970 (ξανά) στοιχειώνει την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο

admin

Τα κακά μαντάτα από το ΔΝΤ

admin

ΧA:Με δυνατό finish 9×9 κερδήθηκε ο μήνας

admin

Πως οι επενδυτές έχασαν 400 δισ. $ στην Κίνα τον Ιούλιο

admin

Θετικά τα stress tests για τις ελληνικές τράπεζες – Ολα τα αποτελέσματα των 4 συστημικών

admin

Alpha Bank: Οικονομικό κλίμα και κινητικότητα της κοινότητας

admin

FED:Η αρχή του τέλους του εύκολου χρήματος

admin

Το κινεζικό “καμπανάκι κινδύνου” για τους διεθνείς επενδυτές μόλις χτύπησε

admin

Πώς 4 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 13,6 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Συνεχίζεται ακάθεκτο το sell off στο κινεζικό χρηματιστήριο

admin

Τα 10 ερωτήματα για τη μετάλλαξη Δέλτα και οι απαντήσεις τους

admin

Πώς ο πληθωρισμός απειλεί την ανάκαμψη

admin