Image default
Πρώτο Θέμα

Γερμανια: Τέστ στις αγορές με ομόλογο 30ετιας με 0% !

Η Γερμανία θα εκδωσει ένα τεράστιο ομολογιακό δάνειο με κουπόνι 0% για πρώτη φορά την Τετάρτη, σε μια αναταραχή των πωλήσεων χρέους τις επόμενες δύο εβδομάδες, προσφέροντας αρνητικά ποσοστά.

Το έθνος έχει ήδη πωλήσει μόνο χρέος με κουπόνι 0% μέχρι 10 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια ενός παγκόσμιου ράλι. Η δημοπρασία 30ετίας αυτής της εβδομάδας θα δοκιμάσει τη συνεχιζόμενη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία του καταφυγίου τώρα που ολόκληρη η καμπύλη αποδόσεων της Γερμανίας βρίσκεται σε αρνητική περιοχή.

Η γερμανική πώληση χρέους που πληρώνει το κουπόνι 0% αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απόρριψης της ζήτησης για την BofA.

Η αναζήτηση αποδόσεων έχει οδηγήσει τις αποδόσεις των 30 ετών σε αρνητικά επίπεδα που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις απόδοσης των ασφαλιστικών εταιρειών και των συνταξιοδοτικών ταμείων, σύμφωνα με την Bank of America Corp. Αυτό που κινδυνεύει να επαναληφθεί είναι ο Απρίλιος του 2015, όταν οι ετήσιες αποδόσεις προσέγγισαν το 0% για πρώτη φορά και η έλλειψη όρεξης για πώληση χρέους πυροδότησε πώληση, είπε.

Υπάρχουν κάποιες σχετικές παραλλαγές με το σημερινό περιβάλλον της αγοράς “, δήλωσε ο Ralf Preusser, παγκόσμιος επικεφαλής των στρατηγικών επιτοκίων στην Bank of America, σε σημείωμα. Ο κίνδυνος είναι ότι σε αυτά τα επίπεδα των αποδόσεων, το γερμανικό δημόσιο ταμείο θα αντιμετωπίσει τελικά μια “απεργία αγοραστών”, είπε.

Η Γερμανία θα πουλήσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ (2,2 δισεκατομμύρια δολάρια) νέων 30ετών χρεών στις 10:30 π.μ. ώρα Λονδίνου την Τετάρτη. Η απόδοση των 30ετών ομολόγων της Γερμανίας υποχώρησε τέσσερις μονάδες βάσης την Τρίτη σε μείον 0,18% – πολύ χαμηλότερη από το επίπεδο 0,29% στις 17 Ιουλίου, όταν έληξε τελευταία χώρα με παρόμοιο χρέος.

Μία προσεκτικά ακολουθούμενη παραμετρος στη δημοπρασία της Τετάρτης θα είναι το ποσοστό υπέρβασης εγγραφής, το οποίο πλησίασε ρεκόρ χαμηλά στην πώληση του Ιουλίου, έχοντας πέσει για τους τρεις τελευταίους πλειστηριασμούς. Ο Preusser δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να βλέπει να ξεθωριάζει οποιαδήποτε σημαντική υποεκτέλεση του 30ετούς χρέους στη νέα προσφορά.

Η Γερμανία θα πωλήσει έπειτα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ ενός νέου διετούς ομολόγου στις 27 Αυγούστου, ακολουθούμενη από ένα άλλο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στις 28 Αυγούστου και τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ πενταετών τίτλων στις 4 Σεπτεμβρίου.

Σχετικα αρθρα

Οικονομικός Covid χτυπά τις αγορές:Παγκόσμια διόρθωση προκαλούν Evergrande και οι τιμές του φυσικού αερίου

admin

Instagram: Το #1 τοξικό social media!

admin

Χ.Βλάδος:Το νέο λεφτόδεντρο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΧΑ:Αντίρροπες δυνάμεις

admin

Alpha Bank:Ισχυρή Ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας

admin

Λαγκάρντ: Οι κρίσιμες αλλαγές που απαιτούνται στην ευρωζώνη-Tο χάσμα ανάμεσα σε Βορρά και Νότο

admin

Η κινέζικη Lehman ταράζει τις αγορές

admin

Pfizer: Μειωμένη αποτελεσματικότητα με τον χρόνο – Πράσινο φως στην τρίτη δόση

admin

Bloomberg: Τι περιμένουμε τους επόμενους έξι μήνες της πανδημίας

admin

Οι φόβοι για διόρθωση πληθαίνουν στη Wall Street και προβληματίζουν την Ευρώπη

admin

Το Facebook έκανε τα “στραβά μάτια” για VIP χρήστες που “πάτησαν” τους κανόνες του

admin

Κλίμα vs Καπιταλισμού; – Jean P.Ferry

admin