Image default
Επιχειρήσεις

Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της Creta Farms

Αναβλήθηκε για τις 23/9, μετά από αίτημα του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, η σημερινή ΓΣ της Creta Farm.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας υπέβαλε το αίτημα αφού διαπίστωσε ότι ο Μάνος Δομαζάκις συγκέντρωσε εκ νέου την πλειοψηφία εκπροσώπησης των μετόχων της εταιρείας.

Αυτό είχε συμβεί και στη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη στις 26/6, από την οποία είχε αποχωρήσει ο Κ. Δομαζάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Creta Farm:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, υπεβλήθησαν δύο αιτήσεις αναβολής για την συζήτηση και λήψη απόφασης επί του συνόλου των θεμάτων της ημερήσια διάταξης. Ειδικότερα: α) ο μέτοχος κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης του Στυλιανού υπέβαλε νομότυπα και εμπρόθεσμα αίτημα αναβολής για τις 20 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στο οίκημα των γραφείων της έδρας της Εταιρείας, στο 15ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου (θέση Λατζιμάς), Δήμου Ρεθύμνης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενώ β) ο κ. Εμμανουήλ Δομάζακις του Στυλιανού υπέβαλε νομότυπα και εμπρόθεσμα αίτημα αναβολής για τις 23 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα, 12:00 στο οίκημα των γραφείων της έδρας της Εταιρείας, στο 15ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου (θέση Λατζιμάς), Δήμου Ρεθύμνης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Κατά τη κρίση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης, επί πολλαπλών αιτημάτων αναβολής κατ’ άρθρο 141 παρ 5 του Ν.4548/18, η Γενική Συνέλευση θα αναβληθεί για τον απώτερο αιτούμενο εκ μίας ή περισσοτέρων εκ των ως άνω αιτήσεων χρόνο αναβολής, πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι ο χρόνος αναβολής δεν μπορεί να

υπερβαίνει τις 20 ημέρες από την αρχική συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης. Και τούτο διότι η ως άνω διάταξη, κατά την αληθή και σαφή της έννοια, παρέχει σε έκαστο εκ των μετόχων που συγκεντρώνει τις οριζόμενες από την διάταξη προϋποθέσεις (τουλάχιστον 1/20 του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) αυτοτελές δικαίωμα να ζητήσει και επιτύχει αναβολή εξαντλώντας, εφόσον το επιθυμεί, μέχρι και το ανώτατο

προαναφερόμενο εικοσαήμερο χρονικό όριο αναβολής της Γενικής Συνέλευσης.

Το εν λόγω δε δικαίωμα δεν επιτρέπεται να περιοριστεί και θιγεί από τυχόν υποβαλλόμενα από άλλους μετόχους συναφή αιτήματα αναβολής, όπου ζητείται συντομότερος χρόνος αναβολής. Τα ανωτέρω υποστηρίζονται και από την νομική θεωρία.

Κατόπιν τούτου, και σύμφωνα με το άρθρο 141 παρ 5 του Ν.4548/18 ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισε την αναβολής της συζήτησης και λήψης απόφασης επί του συνόλου των θεμάτων (αρχικών και πρόσθετων) της ημερήσιας διάταξης που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη για την απώτερη αιτούμενη, κατά τα προαναφερόμενα ημερομηνία αναβολής και συγκεκριμένα για τις 23 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 στο οίκημα των γραφείων της έδρας της Εταιρείας, στο 15ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου (θέση Λατζιμάς), Δήμου Ρεθύμνης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Επειδή η μετ’ αναβολή Τακτική Γενική Συνέλευση της 23 η Σεπτεμβρίου 2019, αποτελεί συνέχιση της προηγούμενης, δεν απαιτείται η επανάληψη των διατυπώσεων δημοσίευσης της πρόσκλησης των μετόχων. Στη μετ’ αναβολή Γενική Συνέλευση μπορούν να μετέχουν και νέοι μέτοχοι, (έχοντες την ιδιότητα του μετόχου κατά την έναρξη της 30/08/2019, ημερομηνία καταγραφής, δηλαδή της 5ης ημέρας πριν την ημερομηνία συνεδρίασης τους Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 04/09/2019), τηρουμένων των σχετικών διατυπώσεων συμμετοχής και σύμφωνα με την διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 124 του Ν.4548/18.

Σχετικα αρθρα

Γιατί ήταν οι κερδισμένοι του 2020 οι εταιρίες κοινής ωφέλειας (utilities)

admin

INTRALOT: Πώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους

admin

Amazon: Τα υψηλόβαθμα στελέχη εγκαταλείπουν τον Τζεφ Μπέζος – Ψάχνουν καλύτερους μισθούς

admin

Ο Jeff Bezos εκτοξεύει την πρώτη τουριστική διαστημική πτήση – Σε δημοπρασία το πρώτο εισιτήριο (φωτο)

admin

SKY Express: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις στις πτήσεις λόγω στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

admin

Καββαθάς: Ο τουρισμός θα επανέλθει μόνο με βιώσιμες επιχειρήσεις

admin

ΟΤΕ: Διέθεσε 110.000 άδειες λογισμικού στο Δημόσιο έναντι €28,43 εκατ.

admin

Interwood: Αδύνατη η δημοσίευση των αποτελεσμάτων για το 2020

admin

Παπουτσάνης: Διανομή μερίσματος €0,04 ανά μετοχή αποφάσισε η ΓΣ

admin

Τι αλλάζει στο λιανεμπόριο – Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες το ερχόμενο Σάββατο

admin

Autohellas: Με joint venture επενδύει στα φωτοβολταϊκά

admin

Παπουτσάνης: Η ΓΣ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος €0,0475 ανά μετοχή

admin