Image default
Επιχειρήσεις

Απολυμένοι Raxevsky: Ποιοι κρύβονται πίσω από τη «νέα» εταιρία;

Για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις εις βάρος της νομιμότητας και εις βάρος της υγιούς επιχειρηματικότητας κάνουν λόγο με ανακοίνωσή τους οι τέως εργαζόμενοι της εταιρίας Raxevksy. 

Οπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «όπως είναι γνωστό ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, μετά από μια διαδρομή δεκαετιών, η εταιρεία RAXEVSKY έκλεισε οριστικά, αφού απολύθηκαν – χωρίς καν τις νόμιμες αποζημιώσεις – και οι τελευταίοι 100 εργαζόμενοι της. Ένα από τα πιο δυνατά brand name στο χώρο της μόδας και της γυναικείας ένδυσης, με καταστήματα σε όλη τη χώρα, και με εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να την εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, έβαλε λουκέτο, εξαιτίας μιας σειράς ενεργειών και παραλείψεων που την έφεραν σε αυτό το σημείο.

Οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας μας είχε οδηγήσει, ήδη από το 2012, αργά και σταθερά στην οικονομική ανέχεια, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με θέρμη και πίστη στην ανάκαμψη της εταιρείας, την οποία θεωρούσαμε δυνατή. Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 οι εργαζόμενοι συνεχίσαμε, απλήρωτοι ουσιαστικά, να προσφέρουμε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες μας, πιστεύοντας αφενός στη «Συμφωνία Εξυγίανσης» που επιτεύχθηκε το 2016 αλλά και στις συνεχείς διαβεβαιώσεις της διοίκησης της εταιρείας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της, και αφετέρου στις δυνατότητες της ίδιας της εταιρείας που αποδεδειγμένα είχε στην αγορά.

Δυστυχώς, διαψευστήκαμε», σημειώνουν οι τέως εργαζόμενοι. «Η εταιρεία, με εκατομμύρια χρέη στο δημόσιο, στις τράπεζες, σε τρίτους και, φυσικά, σε εμάς, μας εξανάγκασε εν τέλει όλους σε απόλυση τον περασμένο Φεβρουάριο, δηλώνοντας μας πλέον ότι η εταιρεία κλείνει οριστικά.

Ωστόσο, επειδή από την πρώτη στιγμή είχαμε σοβαρές αμφιβολίες και έντονα ερωτηματικά για τις πραγματικές σκοπιμότητες που οδήγησαν στο ναυάγιο μια τόσο μεγάλη εταιρεία, ζητήσαμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να εξακριβωθεί αν τυχόν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, εις βάρος ημών αλλά και εις βάρος του δημοσίου και άλλων. Ήδη, δε, η Οικονομική Εισαγγελία διεξάγει έρευνα στην κατεύθυνση αυτή, κατόπιν της Μηνυτήριας Αναφοράς που καταθέσαμε.

Δυστυχώς, και πάλι, οι ανησυχίες μας δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάιο, ήτοι σε συντομότατο χρονικό διάστημα μετά το «οριστικό κλείσιμο της εταιρείας» τον Φεβρουάριο, εμφανίστηκε «νέα» εταιρεία, με την ίδια ακριβώς επωνυμία (αν και σημειώνουμε ότι και η επωνυμία της «Raxevsky» είναι κατασχεμένη), και μέσω της ιστοσελίδας «raxevsky.com» παρουσιάζεται ως η κανονική εταιρεία «Raxevsky», αναφέροντας χαρακτηριστικά στην ως άνω ιστοσελίδα τα εξής: «Η Raxevsky, μια μάρκα που, όσες έχετε γνωρίσει, την εμπιστεύεστε για την ποιότητα και τον σχεδιασμό των ρούχων, αλλά και για την λογική πάντα σχέση – ποιότητας τιμής, μπορεί να σας εξυπηρετεί μέσω ενός ανανεωμένου ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) που μπορείτε να «επισκέπτεστε» όποια ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Με τη γνωστή, προσαρμοσμένη στον ελληνικό γυναικείο σωματότυπο, εφαρμογή των ρούχων και την προσεχτική ενσωμάτωση των επιταγών της μόδας, η Raxevsky έχει αφιερώσει 30 χρόνια για να κρατάει ικανοποιημένες τις πολλές χιλιάδες πελάτισσες της σε όλη τη χώρα».

Σημειώνεται, δε, ότι από την εμφάνιση της ως άνω ιστοσελίδας μέχρι και σήμερα τρέχει μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια στο διαδίκτυο, με στόχο την προσέλκυση πελατών, βασιζόμενη προφανώς στο δυνατό brand name που είχε η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια στην αγορά.

Τα ερωτήματα που, μεταξύ άλλων, προκύπτουν από τα ως άνω γεγονότα είναι σαφή και καίρια:

– ποιοι πραγματικά βρίσκονται πίσω από τη «νέα» αυτή εταιρεία, η οποία εμφανίζει εαυτόν ως την κανονική εταιρεία «Raxevsky»;

– πως είναι δυνατόν να εμφανίζεται μια τέτοια εταιρεία, δραστηριοποιούμενη στην αγορά, εκμεταλλευόμενη τη φήμη της εταιρείας «Raxevsky», ενόσω υπάρχουν εκατομμύρια χρέη στο δημόσιο, σε τράπεζες, και στους τέως εργαζόμενους της, χωρίς να έχει μέχρι και σήμερα αντιδράσει η Πολιτεία προκειμένου να προστατέψει αφενός τα συμφέροντα της και αφετέρου τη δικαιϊκή τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα; Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου θα μπορούσαν να εξελίσσονται, ανεμπόδιστα, τέτοια φαινόμενα;

Σε ό,τι μας αφορά, έχουμε ήδη ενημερώσει σχετικώς την Οικονομική Εισαγγελία, που διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, ενώ έχουμε δώσει εντολή στα δικηγορικά γραφεία που μας εκπροσωπούν [Δικηγορική Εταιρεία «Δ.Αναστασόπουλος-Α.Αφράτη & Συνεργάτες» και Δικηγορική Εταιρεία «Π.Μανωλόπουλος & Συνεργάτες»], να προβούν σε κάθε αναγκαία νόμιμη ενέργεια.

Τέλος, καλούμε, ακόμα μια φορά, την Πολιτεία, με όλες τις αρμόδιες Αρχές της, να διερευνήσει σε βάθος, και σε όλες τις προεκτάσεις της, την υπόθεση αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση των τέως εργαζομένων της RAXEVSKY.

Σχετικα αρθρα

Χρηματιστήριο: 294 διαγραφές στα χρόνια του millennium

admin

Volkswagen: Ποια εταιρεία εξαγόρασε έναντι 2,5 δισ. ευρώ

admin

Πλειστηριασμοί: Τι έγινε με τη Village Roadshow και τα «ιμάτια» της ΗΛΕΑΘ

admin

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: 6 στις 10 επιχειρήσεις επιβίωσαν στην πανδημία με δάνεια

admin

Autohellas: Την 1/9 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση-Η ημερήσια διάταξη

admin

Εκτός ταμπλό «οδεύει» το Ιασώ-Στο 93,97% το ποσοστό της OCM

admin

Intralot: Συμμετοχή 98,94% στην ανταλλαγή ομολόγων του 2021

admin

PeopleCert: Υπερκαλύφθηκε σχεδόν τέσσερις φορές το ομόλογο του Ομίλου

admin

Πλειστηριασμός: Άλλαξε χέρια το «φιλέτο» του «Καρούζος Gate» στο Ελληνικό

admin

Στα χέρια του Δημήτρη Δασκαλόπουλου και η Mediterranean Foods

admin

ΓΕΚΕ: Τι αναφέρει το ΔΣ για την δημόσια πρόταση

admin

ΔΕΗ: Στο Μαρούσι το νέο πιλοτικό κατάστημα – Δείτε πως είναι

admin