Image default
Πρώτο Θέμα

Ένας από τους κορυφαίους επενδυτές του κόσμου κρούει (πάλι) τον κώδωνα του κινδύνου

Ο επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία του κόσμου σε κρατικά ομόλογα θέλει να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: οι αγορές γίνονται όλο και πιο προβληματικές και οι επενδυτές αντιμετωπίζουν ένα πολύ αβέβαιο μέλλον.

Ο Lim Chow Kiat, διευθύνων σύμβουλος του GIC Pte της Σιγκαπούρης, εκρουσε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, αποκηρύσσοντας τον λαϊκισμό, τον προστατευτισμό του εμπορίου και τη μείωση της ικανότητας των κυβερνήσεων και των αγορών να προσφέρουν ευημερία σε ένα ευρύ φάσμα.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι επενδυτές δυσκολεύονται να βρουν τα στηρίγματά τους», δήλωσε την Πέμπτη στην έναρξη του GIC Insights, της ετήσιας εκδήλωσης του ομίλου για την ηγεσία. «Είναι αντιμέτωποι με αυξανόμενη αβεβαιότητα, αλλά μειούμενες αποδόσεις. Σύμφωνα με κάποια στοιχεία, η αβεβαιότητα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές είναι σήμερα υψηλότερη από ποτέ. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής φαίνονται να έχουν περιορισμένα όπλα στη διάθεσή τους για να αναζωογονήσουν τις οικονομίες».

Ο Lim δήλωσε τον Μάρτιο ότι η GIC ανησυχεί για την υψηλή αβεβαιότητα στο παγκόσμιο επενδυτικό περιβάλλον και τον Ιούλιο του 2018 προειδοποίησε ότι οι αποδόσεις θα είναι χαμηλότερες τα επόμενα χρόνια, καθώς οι εμπορικές διαμάχες κλιμακώνονται.

Την Πέμπτη, ο Lim ανέφερε ότι παρά τους φόβους, οι επενδυτές μετακινούνται σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία επειδή, με περίπου 17 τρισεκατομμύρια δολάρια ομολόγων με αρνητικές αποδόσεις, κινδυνεύουν να χάσουν κέρδη διαφορετικά. «Είναι ένας γρίφος», είπε.

Τα σχόλια του Lim έρχονται καθώς ο ΟΟΣΑ περικόπτει όλες σχεδόν τις οικονομικές προβλέψεις που έκανε νωρίτερα φέτος, αναφέροντας ότι οι παγκόσμιες προοπτικές «έχουν γίνει όλο και πιο εύθραυστες και αβέβαιες», προσθέτοντας ότι οι εμπορικές εντάσεις «έχουν όλο και μεγαλύτερο αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη και τις επενδύσεις».

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο η GIC θα κινηθεί στα τρικυμιώδη νερά, ο Lim άφησε να εννοηθεί ότι τα αυξανόμενα ταμειακά αποθέματα μπορεί να είναι μια απάντηση.

«Όταν αντιμετωπίζετε αβεβαιότητες, είναι σκόπιμο να έχετε προαιρετικότητα», δήλωσε στο κοινό, αποτελούμενο από άλλα στελέχη. «Τακτικά, αυτό μπορεί να σημαίνει άντληση κάποιων μετρητών ως απόθεμα».

H GIC είναι το έκτο μεγαλύτερο ταμείο κρατικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, με εκτιμώμενα κεφάλαια ύψους 440 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό διαχείριση, σύμφωνα με το Sovereign Wealth Fund Institute.

- Ένας από τους κορυφαίους επενδυτές του κόσμου κρούει (πάλι) τον κώδωνα του κινδύνου --.

Σχετικα αρθρα

Ο βικτοριανός κόσμος και ο υπόκοσμος των οικονομικών

admin

XA:Διαφυγή προ των πυλών

admin

Airbnb:Καθαρή ζημιά 1,2 δισ.δολάρια

admin

ALPHA BANK:Επενδύσεις και παραγωγικό μοντέλο στο μεταπανδημικό τοπίο

admin

Εργασιακό νομοσχέδιο: Αυτές είναι οι νέες διατάξεις για την 4ήμερη εργασία & το 8ωρο

admin

OTE:Ισχυρή κερδοφορία και €0,68 μέρισμα

admin

Αυξημένο ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία από 60 διεθνείς επενδυτές στο virtual road show της Bank of America

admin

Πώς παντρεύονται και χωρίζουν οι ζάμπλουτοι του πλανήτη

admin

Διεθνής πτώση μετοχών λόγω τεχνολογίας

admin

Covid-19:Ανοιχτές οι πληγές στην παγκόσμια οικονομία

admin

Είναι οι τιμές των μετοχών μια νέα φούσκα;

admin

XA: Η Πειραιώς έδωσε τον τόνο

admin