Image default
Επιχειρήσεις

Υγεία: Συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Με στόχο το βέλτιστο συμφέρον των ασυνόδευτων ανηλίκων, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στο πλαίσιο Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, δημιουργούν ένα δίκτυο συνεργασίας υπό το οποίο διενεργούνται και παρέχονται εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις σε ανήλικο μεταναστευτικό πληθυσμό που διαμένει σε ξενώνες φιλοξενίας στην Αθήνα.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα υποστήριξης του ΔΟΜ διενεργεί και παρέχει δωρεάν:

• Εξέταση DNA για εξακρίβωση συγγένειας

• Οφθαλμολογικές Εξετάσεις / παρεμβάσεις

• Ορθοπεδικές Εξετάσεις / παρεμβάσεις

• Εμβολιασμούς όποτε κρίνεται απαραίτητο

• Εξειδικευμένες γυναικολογικές εξετάσεις / παρεμβάσεις

• Ιατρικό έλεγχο σε περίπτωση κύησης

• Εξειδικευμένο αναπτυξιολογικό έλεγχο

• Ιατρικό έλεγχο για την εξακρίβωση ανηλικότητας

• Παροχή φαρμάκων σε περίπτωση ανάγκης

• Παροχή σε σταθερή βάση πακέτων πρώτων βοηθειών στις δομές φιλοξενίας

• Παροχή σε συστηματική βάση ειδών ένδυσης/ υπόδησης για ωφελούμενους που αποχωρούν από την Ελλάδα για την ολοκλήρωση των νομικών τους υποθέσεων.

Πρόκειται για ένα σύνολο εξειδικευμένων εξετάσεων υψηλού κόστους, που διενεργούνται συμπληρωματικά των υπηρεσιών που παρέχονται στους ασυνόδευτους ανηλίκους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επιπλέον, υπηρεσίες όπως η εξέταση DNA συμβάλλουν σημαντικά στην επιτάχυνση και ολοκλήρωση εκκρεμών υποθέσεων οικογενειακής επανένωσης, εξασφαλίζοντας έτσι το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.

«Η στήριξη και η προσφορά του Ομίλου ΥΓΕΙΑ στο Πρόγραμμα είναι πολύτιμη και για τα 131 παιδιά που ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης φιλοξενεί στις 6 Δομές Φιλοξενίας. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ από την έναρξη του προγράμματος βρίσκεται αρωγός στην προσπάθεια, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας εξειδικευμένες ή και μεγάλου κόστους, συμβάλλοντας ενεργά στη διασφάλιση του υψηλού επιπέδου διαβίωσης των ασυνόδευτων παιδιών.», αναφέρει ο Τζιανλούκα Ρόκκο, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής του ΔΟΜ.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τονίζει: «Για τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, οι αρχές της εταιρικής υπευθυνότητάς αποτελούν θεμελιώδη αρχή της μακρόχρονης πορείας του. Έχοντας ως προτεραιότητα μας, την προαγωγή και προάσπιση της υγείας, ενσωματώνουμε στην καθημερινή μας επιχειρηματική δράση ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς, με ευθύνη για την ζωή, σε ευπαθείς ομάδες που χρήζουν βοήθειας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να συνδράμουμε στην διασφάλιση της καλής υγείας των παιδιών, που φιλοξενούνται στις δομές του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης.»

Η συνεργασία του ΔΟΜ με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Λειτουργία Έξι Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Ελλάδα» με τη δυναμικότητα των δομών να ανέρχεται στις 131 θέσεις. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 2019 και μέχρι στιγμής έχει φιλοξενήσει 252 ασυνόδευτους ανηλίκους. Η χρηματοδότηση του προγράμματος που υλοποιεί ο ΔΟΜ και αφορά τη στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων γίνεται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικα αρθρα

Λιγότερες οι θέσεις εργασίας το 2020-Πανδημία και εθελούσιες έξοδοι «πλήγωσαν» τις εισηγμένες

admin

Mytilineos: Θετικό αποτύπωμα των χρηματιστηριακών για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του 2021-Αναβαθμίζεται η τιμή-στόχος στα €20,12

admin

Masdar – Taaleri: Οι ενεργειακοί κολοσσοί που επενδύουν στην Ελλάδα

admin

Νίκος Χρηστάκης (HP): «Αυτό είναι το μέλλον των εκτυπώσεων»

admin

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Δωρεάν rapid test για τα μέλη του

admin

Μπουρλά: Κατά της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Pfizer

admin

OCM: Κατέθεσε δημόσια πρόταση για το Ιασώ

admin

BioNTech: Η άρση των πατεντών για τα εμβόλια δεν θα είχε αποτέλεσμα βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα

admin

Vodafone: Δωρεάν υπηρεσίες σε γυναίκες επιχειρηματίες για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους

admin

ΔΕΗ: 160 σημεία φόρτισης σε 14 πόλεις για ηλεκτρικά οχήματα

admin

ΣΕΒ: Σε πρώτο πλάνο η νεοφυής επιχειρηματικότητα

admin

Mytilineos: Υπέγραψε σύμβαση για ανακατασκευή του ΚΥΤ Κουμουνδούρου με τον ΑΔΜΗΕ

admin