Image default
Επιχειρήσεις

Forthnet: Ανθεκτικότητα δείχνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου

Την ανθεκτικότητα της επιβεβαίωσε η Forthnet και στο 6μηνο του 2019, σύμφωνα με την διοίκηση με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, καθώς διατήρησε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα περσινά επίπεδα ενώ αυξήθηκε το περιθώριο EBITDA ως ποσοστού επί των πωλήσεων. Οι συγκεκριμένες επιδόσεις καταγράφονται «σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες χωρίς να υπόκεινται στα ανάλογα φορολογικά βάρη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Forthnet, η εταιρεία αριθμεί 899 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, εξυπηρετώντας 656 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 549 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 459 χιλιάδες συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, η Forthnet σημείωσε ενίσχυση των εσόδων από εταιρικούς πελάτες κατά 4,2%.

Η Forthnet προετοιμάζεται για την είσοδο της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως ιδεατός πάροχος (MVNO) στις αρχές του 2020, μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας με τη Vodafone σε συνέχεια ρυθμιστικών αποφάσεων που, μετά από πολλά χρόνια, εξομοιώνουν το ελληνικό πλαίσιο αγοράς κινητής τηλεφωνίας με αυτό των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών.

Την ίδια στιγμή η Forthnet επιβεβαίωσε την στρατηγική της τοποθέτηση στις μεταδόσεις αποκλειστικού αθλητικού περιεχομένου καθώς επέκτεινε μέχρι και το 2023 την συνεργασία της με την EuroLeague. Έτσι η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο του μπάσκετ με την εξασφαλισμένη συμμετοχή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, θα συνεχίσει να προβάλλεται αποκλειστικά από τα κανάλια Novasports.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 133,5 εκατ. ευρώ από 144,35 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2018, ενώ τα EBITDA (χωρίς τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του λογιστικού προτύπου ΔΠΧΑ 16) έφτασαν τα 17,8 εκατ. από 17,9 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος (φωτό) δήλωσε: «Στο Α’ Εξάμηνο του 2019 διατηρήσαμε το επίπεδο του EBITDA στα περσινά επίπεδα και καταγράψαμε αύξηση του περιθωρίου EBITDA ως ποσοστού επί των πωλήσεων, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα της εταιρείας μας σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, προχωρούμε με εντατικούς ρυθμούς προς τον στόχο μας να προσφέρουμε στις αρχές του 2020 και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας (μέσω μοντέλου MVNO) παρέχοντας συνολική κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικογένειας για ψυχαγωγία και επικοινωνία. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώσαμε την στρατηγική μας τοποθέτηση στις μεταδόσεις αποκλειστικού αθλητικού περιεχομένου καθώς επεκτείναμε μέχρι και το 2023 την συνεργασία μας με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο του μπάσκετ, την EuroLeague».

Σχετικα αρθρα

“ΙCT Company of the Decade” ο Όμιλος ΟΤΕ

admin

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): «Περίοδο χάριτος χωρίς ουσιώδεις επιπτώσεις δίνουν οι τροποποιήσεις στη Cosco»

admin

Home Sweet Home: Kορυφαίος διαγωνισμός από τη ΖeniΘ με δώρο ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΠΙΤΙ

admin

Βιοκαρπέτ: Αύξηση τζίρου 54,69% στο εξάμηνο

admin

Βιοκαρπέτ: Αύξηση τζίρου κατά 54,69% στο α’ εξάμηνο – Επιστροφή στην κερδοφορία

admin

Νέες επενδύσεις από την NCH Capital – Συνάντηση Σάντη με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ

admin

Άλλη μία σημαντική αύξηση κεφαλαίου δρομολογείται

admin

Μερίσματα: Πόσα κεφάλαια επέστρεψαν οι εισηγμένες το 2020

admin

Briq Properties: Έτοιμο στο τέλος του 2021 το πρώτο τμήμα του logistics park στον Ασπρόπυργο

admin

Μανώλης Καλαμαράκης (Kalas Group): Θετικό πρόσημο μέσα στην πανδημία

admin

Άντριου Μπόσγουορθ: Ο Ζούκερμπεργκ επιστρατεύει το «βαρύ πυροβολικό» του Facebook

admin

Cosmote: Δωρεάν 1.500 λεπτά ομιλίας και 15GB στους συνδρομητές στην Κρήτη που επλήγησαν από τον σεισμό

admin