Image default
Ευρώπη

Η ΜΕΓΑ ΑΕ στην κορυφή της Ευρώπης – (νέο) Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ για τις πάνες Babylino από την Κομισιόν!

Πριν λίγες ώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες τους νικητές του πρώτου Βραβείου Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ. Το νέο αυτό βραβείο αναγνωρίζει τις επιχειρήσεις που υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της ΕΕ για μεγαλύτερη ασφάλεια των καταναλωτών. Οχτώ εταιρείες από την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες και τη Φινλανδία ανταμείφθηκαν για τις προσπάθειές τους να ενισχύσουν την ασφάλεια των παιδιών.

Η κ. Βιέρα Γιούροβα, Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του βραβείου, δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώ τις νικήτριες εταιρείες για τις καινοτομίες και τις επενδύσεις που πραγματοποιούν για να κάνουν τα προϊόντα τους ασφαλέστερα, και για το ότι ανεβάζουν τον πήχη για την προστασία των καταναλωτών ανά την Ευρώπη. Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει τις προσπάθειές τους. Καλώ όλες τις επιχειρήσεις να αναγάγουν την προστασία των καταναλωτών σε κορυφαία προτεραιότητα, για την ασφάλεια των παιδιών μας, των οικογενειών μας και των φίλων μας. Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από την επένδυση στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών.»

Στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απονομή των βραβείων ασφάλειας προϊόντων (Product Safety Award 2019) συμμετείχε και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης καθώς αφενός έλαβε μέρος στο σημερινό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, στις Βρυξέλλες και στη σχετική συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της ΕΕ για βιώσιμη ανάπτυξη και αφετέρου η κυβέρνηση θέλει να δώσει μήνυμα ενίσχυσης της επιχειρηματικής αριστείας και μάλιστα ειδικά σε θέματα ασφάλειας προϊόντων.

Οι νικητές

Απονεμήθηκαν χρυσό, ασημένιο και χάλκινο βραβείο, καθώς μια «ειδική μνεία», σε τέσσερις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις όσον αφορά την ασφάλεια των προϊόντων παιδικής φροντίδας.

ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις:

Χρυσό βραβείο: Remmy (Ιταλία) – για το πρωτοποριακό Car Baby Alert, το οποίο μπορεί να σώσει ζωές ειδοποιώντας τον οδηγό σε περίπτωση που ένα παιδί έχει μείνει πίσω στο αυτοκίνητο·

Ασημένιο βραβείο: Evomove (Γερμανία) – για το κάθισμα Nomi, το οποίο βοηθά στην πρόληψη των ατυχημάτων που προκαλούνται από ανατροπές χάρη στα ειδικά ροδάκια του·

Χάλκινο βραβείο: Reer (Γερμανία) – για τις συσκευές προστασίας και τις δραστηριότητες επικοινωνίας της που προωθούν την ασφάλεια των παιδιών στο σπίτι·

Ειδική μνεία: Mippaa (Κάτω Χώρες) – για το καινοτόμο Stair Trainer, ένα ειδικό κιγκλίδωμα για μικρά παιδιά, που τα βοηθά να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν με ασφάλεια τις σκάλες.

Μεγάλες εταιρείες:

Χρυσό βραβείο: Reima Oy (Φινλανδία) – επειδή διασφαλίζει ότι τα ρούχα της δεν είναι μόνο ασφαλή για τα παιδιά, αλλά και ότι προσφέρουν επιπλέον προστασία, για παράδειγμα στο σκοτάδι·

Ασημένιο βραβείο: Cybex (Γερμανία) – για τα προσεκτικά σχεδιασμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει το καροτσάκι της PRIAM και για τις άρτιες εσωτερικές διαδικασίες που ακολουθεί για την ασφάλεια των προϊόντων της·

Χάλκινο βραβείο: ΜΕΓΑ (Ελλάδα) – για τις καινοτόμες προσπάθειές της για τη διασφάλιση της χημικής ασφάλειας στις πάνες της Babylino Sensitive·

Ειδική μνεία: MAM Baby Austria – για τον καθορισμό και την υπέρβαση των προτύπων ασφάλειας για τις πιπίλες και τον εξοπλισμό ταΐσματος.

Το ιστορικό των βραβείων

Το νεοσύστατο Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ προβάλλει τις εταιρείες οι οποίες υπερβαίνουν τις απαιτήσεις που ορίζονται στο δίκαιο της ΕΕ για μεγαλύτερη ασφάλεια των καταναλωτών. Μέσα από την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να εμπνεύσει και άλλες επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο, αυξάνοντας το επίπεδο προστασίας των καταναλωτών σε ολόκληρη την ΕΕ. Ταυτόχρονα, το βραβείο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές ως προς το δικαίωμά τους να συναντούν μόνο ασφαλή προϊόντα στην αγορά.

Η πρώτη διοργάνωση του Βραβείου Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ ήταν ανοιχτή σε εταιρείες από τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν προέρχονταν από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις από 16 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ οι 8 τελικοί νικητές επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι τόσο εθνικών όσο και ευρωπαϊκών οργανώσεων καταναλωτών, καθώς και σημαντικά κυβερνητικά στελέχη.

Αν και μη χρηματικό, το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων θα δώσει στους νικητές ευρεία αναγνώριση, θα ενισχύσει τη φήμη τους και θα τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν ηγετική θέση στον κλάδο όσον αφορά την ασφάλεια των προϊόντων.

Ποια είναι η ελληνική ΜΕΓΑ και γιατί βραβεύτηκε

Η ελληνική εταιρεία Mega Disposables S.A. (όπως είναι ο διακριτικός της τίτλος στα αγγλικά) είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη. Οι ευαίσθητες πάνες του Babylino ήταν οι πρώτες στην Ευρώπη που κατάφεραν να λάβουν με επιτυχία την πιστοποίηση Oeko-Tex® standard 100. Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα εργαστηριακών δοκιμών για περισσότερες από 200 χημικές ουσίες, που πιστοποιούν ότι τα προϊόντα δεν περιέχουν ίχνη επιβλαβών ουσιών.

Η εταιρεία διατηρεί συνεχή επικοινωνία με τους πελάτες της και ανταποκρίνεται σε κάθε ανατροφοδότηση των καταναλωτών εντός 24 ωρών.

Η Mega έχει εγκαταστήσει κάμερες επιθεώρησης υψηλής ανάλυσης σε όλες τις γραμμές παραγωγής της, ελέγχοντας κάθε παραγόμενο κομμάτι, εξασφαλίζοντας συνεχή ποιοτικό έλεγχο.

Η ΜΕΓΑ Α.Ε., αμιγώς ελληνική ως εταιρεία, σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη. Η εταιρεία ξεκίνησε ως παραγωγός ωτοκαθαριστών (Τipers), σύντομα προσέθεσε την σερβιέτα Cloe και σταδιακά ανέπτυξε τη γκάμα της, επενδύοντας σε έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Σήμερα, προσφέρει πλέον προϊόντα που καλύπτουν όλες τις βασικές κατηγορίες προσωπικής υγιεινής.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, από την ίδρυσή της το 1980 και μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη γκάμα επωνύμων προϊόντων, που συνδυάζουν άριστη ποιότητα και μοναδικές ιδιότητες φιλικότητας προς το δέρμα. Εργαλεία της:

 • Η Τεχνολογία αιχμής
 • Η Διαφοροποίηση στον προϊοντικό σχεδιασμό
 • Η Καινοτομία στις τεχνικές παραγωγής
 • Η Έμφαση στην έρευνα καταναλωτή
 • Πρωτοπόρες μέθοδοι Μάρκετινγκ

Η επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία δεν σταματά ποτέ για τη ΜΕΓΑ. Αφουγκράζεται τις ανάγκες και μεριμνά άμεσα για την απόκτηση της πιο σύγχρονης τεχνολογικής δομής για να προσφέρει τα κατάλληλα προϊόντα γι’ αυτές. Επενδύοντας σταθερά σε υπερ-σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, εξελιγμένα συστήματα ποιοτικού ελέγχου και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, ενσωματώνει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και πολύτιμη τεχνική εμπειρία στην κατηγορία της.

Τα προϊόντα

Με γνωστές και αγαπημένες – για πολλούς και πολλές – μάρκες όπως: EveryDay, Pom Pon, BabyCare, Babylino, Tipers, Wet Hankies, ΜΕΓΑ, Sani, που κατέχουν ισχυρές ή και ηγετικές θέσεις στην ελληνική αγορά, αλλά και παρουσία σε 4 Ηπείρους, έχει χτίσει μια ξεχωριστή σχέση εμπιστοσύνης με τον σύγχρονο καταναλωτή. Τόσο ξεχωριστή, σημειώνει η εταιρεία, όσο και η πρόταση της ΜΕΓΑ στην προσωπική υγιεινή: μια πλήρης γκάμα προϊόντων, σχεδιασμένη για να απαντά στις ανάγκες προσωπικής φροντίδας καταναλωτών κάθε ηλικίας, με απόλυτη αρχή την μέγιστη φιλικότητα προς το δέρμα. Η γκάμα προϊόντων της περιλαμβάνει:

 • Γυναικεία Υγιεινή: Σερβιέτες, σερβιετάκια, υγρά μαντήλια και δίσκοι ντεμακιγιάζ, υγρά μαντήλια και υγρό για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.
 • Βρεφική – Παιδική Φροντίδα: Βρεφικές πάνες και βρεφικά υποσέντονα, μωρομάντηλα, αντισηπτικά μαντήλια για παιδιά.
 • Περιποίηση Ενηλίκων: Πλήρης σειρά προϊόντων ακράτειας (επιθέματα ελαφράς ακράτειας, πάνες ακράτειας, ελαστικά εσώρουχα, υποσέντονα).
 • Φροντίδα όλης της Oικογένειας: Βαμβάκι, ωτοκαθαριστές, αντιβακτηριδιακά μαντήλια, μαντήλια για το κρυολόγημα.

Η ΜΕΓΑ σημειώνει ότι αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη για το λιανεμπόριο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τους προμηθευτές και συνεργάτες της, αφού αναζητά πάντα τη βέλτιστη πρόταση: την άριστη ποιότητα, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, το πιο φιλικό για το δέρμα υλικό, την καινοτομία που θα της επιτρέψει να προσφέρει ακόμη καλύτερα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών. Γι΄αυτό, χαίρει της εμπιστοσύνης ελληνικών και ξένων αλυσίδων, τόσο για τα επώνυμα προϊόντα της, όσο και για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Επιπλέον, η εταιρεία μας έχει αναλάβει την παραγωγή επώνυμων προϊόντων πολυ-εθνικών εταιρειών-κολοσσών στον τομέα ατομικής υγιεινής (contract manufacturing) – συχνά, μάλιστα, με εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις σχεδιασμού (βιο-διασπώμενα, προϊόντα με εξαιρετικές ιδιότητες φιλικότητας προς το δέρμα, 100% Cotton, κλπ.). Σήμερα, έχει παρουσία σε 4 Ηπείρους, ενώ χρόνο με το χρόνο κατακτά νέες αγορές. Με πολύτιμο βοηθό τη μακρόχρονη εμπειρία της στον τομέα προϊόντων προσωπικής υγιεινής, η ΜΕΓΑ χτίζει στρατηγικές συνεργασίες στο εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας ότι η άριστη ποιότητα και ο καινοτομικός σχεδιασμός μπορούν να έχουν Ελληνική ταυτότητα, αλλά και διεθνές διαβατήριο.

Η ΜΕΓΑ με λίγα λόγια και αριθμούς

 • Η ΜΕΓΑ διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 63.000m2 με υπερ-σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.
 • Από το 2000 και μέχρι σήμερα, έχει υπερ-εξαπλασιάσει τον τζίρο της, ενώ παρουσιάζει σταθερά αυξητική πορεία χρόνο με το χρόνο.
 • Η εταιρεία μεγαλώνει με σταθερά βήματα καθαρά από οργανική ανάπτυξη, διευρύνοντας την παρουσία της σε νέες κατηγορίες προσωπικής υγιεινής, αναπτύσσοντας καινοτομικά προϊόντα και βελτιώνοντας τη θέση της στην αγορά.
 • Κατέχει 1η ή 2η θέση στις κατηγορίες προϊόντων της, στην ελληνική αγορά, παρά τον έντονο πολυ-εθνικό ανταγωνισμό.
 • Παράγει εδώ και χρόνια, ευρεία γκάμα προϊόντων private label για τις μεγάλες αλυσίδες super market στην Ελλάδα.
 • Την εμπιστεύονται μεγάλες εταιρείες του τομέα προσωπικής υγιεινής, με παγκόσμια παρουσία, για την παραγωγή των προϊόντων τους (contract manufacturing).
 • Σήμερα, τα προϊόντα της έχουν παρουσία σε 4 Ηπείρους, ενώ κατακτά ολοένα και περισσότερες νέες αγορές, χρόνο με το χρόνο.
 • Επίσης η ΜΕΓΑ έχει ανακηρυχθεί μέλος της κοινότητας «Strongest Companies in Greece», με βάση το ICAP Credit Rating για 3 συνεχόμενες χρονιές (2010-2013).
 • Διακρίθηκε από την ICAP Group ως μια από της 51 εταιρείες » True Leaders» στην Ελλάδα, αφού πληροί τα εξής κριτήρια: 1. Κατέχει την πρώτη θέση στον τομέα χαρτικών στην Ελλάδα, 2. Έχει εξαιρετική πιστοληπτική ικανότητα (ΑΑ ΙCAP Credit Rating), 3. Aύξησε το προσωπικό της το 2010, 4. Έχει κέρδη EDITDA πάνω από το όριο αξιολόγησης της ICAP.
 • Η ΜΕΓΑ απέσπασε επίσης την κορυφαία διάκριση του θεσμού «Greek Exports Awards» καθώς βραβεύτηκε με το «Χρυσό Βραβείο TOP GREEK EXPORT COMPANY 2016«, μετά από συνολική έρευνα και αξιολόγηση της Κριτικής Επιτροπής και την ψηφοφορία του κοινού.  Τα Greek Exports Awards διοργανώνονται από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ-ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ethos Media SA.

Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί με τον Περιβαλλοντολογικό Σύστημα ISO14001 και το Σύστημα Υγείας & Ασφάλειας OHSAS 18001

Η εταιρεία μέσω του Greenpass έχει διασφαλίσει Εγγυήσεις Προέλευσης από Υδροηλεκτρικούς Σταθμούς της ΔΕΗ.

Η ΜΕΓΑ κατέκτησε μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση στα «Growth Awards» που θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά στο τέλος του 2016 από τη Eurobank και Grant Thorton. Ως στόχος ήταν η επιβράβευση επιχειρήσεων που συνδύασαν υψηλές οικονομικές επιδόσεις με επιτυχημένη εταιρική διακυβέρνηση. Αναδείχθηκε ως ο νικητής στην κατηγορία «Λειτουργική / Επιχειρησιακή βελτίωση» στο πλαίσιο των βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού.

Τέλος, η εταιρεία ΜΕΓΑ έχει βραβευθεί ως 1 από τις 10 καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη, στον τομέα Εξαγωγών, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση «Ruban d’ Honneur» στα European Business Awards, έναν πανευρωπαϊκά διακεκριμένο θεσμό με αντικείμενο την αναγνώριση και επιβράβευση των πλέον δυναμικών εταιρειών της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας.

Σχετικα αρθρα

ΕΕ: «Ανησυχώ για την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα» δήλωσε η Φον Ντερ Λάιεν

admin

Γιούνκερ: Από τα καλύτερα το ελληνικό πρόγραμμα ανάκαμψης

admin

Κατρούγκαλος σε ΟΦΔ: Αναγκαία μια νέα ενεργητική στρατηγική στα ελληνοτουρκικά

admin

Βαρβιτσιώτης σε ΟΦΔ: Να προχωρήσει γρήγορα η ένταξη της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

admin

ΕΟ ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή προς Μπορέλ για τις συγκρούσεις σε Ισραήλ- Γάζα

admin

Μεταναστευτικό: Η απάντηση της Ελλάδας στην επιστολή Μιγιάτοβιτς για ισχυρισμούς περί επαναπροωθήσεων

admin

Κ. Σκρέκας: Τον Ιούνιο σε διαβούλευση ο «οδικός χάρτης» για την εθνική οικονομία υδρογόνου

admin

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η ευρωπαϊκή πορεία 40 χρόνων της Ελλάδας, οδηγός απέναντι στις μελλοντικές προκλήσεις

admin

Ταυτόχρονη έναρξη ενταξιακής διαδικασίας για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία προωθεί η ΕΕ

admin

Υπέρ «σκληρότερων εξωτερικών συνόρων στην ΕΕ» ο Μισέλ Μπαρνιέ

admin

Ξεκίνησε η σύζευξη της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τη Βουλγαρία

admin

Κομισιόν: Ξεκίνησε η πιλοτική φάση δοκιμών για το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό

admin