Image default
Επιχειρήσεις

Βουνό τα προβλήματα για την Creta Farms

Διαβαθμισμένη «πίεση» από την ίδια την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εισηγμένη Creta Farm δέχονται οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας. Με ανακοίνωση των εργαζομένων της εταιρίας, επιβεβαιώνεται ότι η στρόφιγγα οποιασδήποτε ρευστότητας έχει κλείσει, ενώ την ίδια ώρα η διαμάχη των δύο ιδρυτών για το ποιος ελέγχει -έστω και με ενεχυριασμένες μετοχές την εταιρεία- παραπέμπεται σε μια χρονοβόρα δικαστική διαδικασία.

Εξ αυτού του λόγου εξάλλου, και σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr έχουν παγώσει οι λογαριασμοί της εταιρείας, αλλά και κάθε συζήτηση για την περιβόητη ενδιάμεση χρηματοδότηση, που θα διατηρούσε υποτυπωδώς εν ζωή την εταιρεία. Οι πιστώτριες τράπεζες όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr έχουν διαμηνύσει ως λύση την αλλαγή διοίκησης, ωστόσο, μέχρις στιγμής δεν έχουν προβεί σε άλλες κινήσεις, πέραν της νομικά επιβεβλημένης που σχετίζεται με το πάγωμα λογαριασμών. Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και ενώ έχουν ενεχυριαστεί τα μετοχικά ποσοστά των βασικών μετόχων προς τις πιστώτριες τράπεζες, εκκρεμούν τυπικές διαδικασίες ολοκλήρωσης της διαδικασίας. 

Στο ίδιο μοτίβο της «αμηχανίας» κινείται και η σχεδιασμένη εξυγίανση της εταιρείας μέσω της υπαγωγής στο άρθρο 106 και της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ο αριθμός των υποψηφίων επενδυτών που κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά, γεγονός που εγείρει ερωτήματα, δεδομένου ότι η εισηγμένη πολύ πριν την καταληκτική ημερομηνία είχε δημοσίως παραδεχθεί με ανακοίνωση της το πιθανό ενδιαφέρον 7 επενδυτικών σχημάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών επιμηκύνεται και τοποθετείται στο α’ δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο και αυτό το ορόσημο τίθεται υπό αίρεση εφόσον διατηρούνται σε εκκρεμότητα όλα τα παραπάνω.

Στο περιθώριο -ή στο προσκήνιο όλων αυτών- προέκυψαν και νέες αιτιάσεις εκ μέρους του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη, όσον αφορά  τη «σύγκρουση συμφερόντων» μέλους της Επιτροπής Ελέγχου της Creta Farm, του Πέτρου Μαραβελάκη, τον οποίο συσχετίζει με τη δομή του ΓΕΜΗ. 

Ωστόσο, ο κ. Μαραβελάκης υπήρξε μεν Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΓΕΜΗ, αλλά μέχρι το 2016, ενώ το συγκεκριμένο όργανο δεν υφίσταται καν στο νέο οργανόγραμμα του ΓΕΜΗ.

Σχετικα αρθρα

Prodea: Στις 6/7 η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου

admin

Motor Oil: Καθαρά κέρδη €65 εκατ. στο α’ τρίμηνο 2021

admin

Jumbo: Καταβολή του μερίσματος, 0,47 ευρώ ανά μετοχή

admin

Aegean: Από 16/6 ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών από την ΑΜΚ

admin

Βακάκης (Jumbo): Εκτοξεύτηκε το μεταφορικό κόστος, έρχονται ανατιμήσεις – Σε κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία

admin

Αύριο (16/6) η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Aegean

admin

Πλαστικά Θράκης: Ανακοίνωση Αγοράς Ιδίων Μετοχών

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Παράταση έως 18/6 στις αιτήσεις για 100 θέσεις εργασίας

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Συνεδριάζει στις 6/7 η ΓΣ για διανομή μερίσματος

admin

Μυτιληναίος: Στις 24/6 η αποκοπή του μερίσματος

admin

Motor Oil: €129 εκατ. τα EBITDA του α’ τριμήνου

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Γιορτάζει φέτος 130 χρόνια συνεχούς πορείας

admin