Image default
Επιχειρήσεις

Βουνό τα προβλήματα για την Creta Farms

Διαβαθμισμένη «πίεση» από την ίδια την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εισηγμένη Creta Farm δέχονται οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας. Με ανακοίνωση των εργαζομένων της εταιρίας, επιβεβαιώνεται ότι η στρόφιγγα οποιασδήποτε ρευστότητας έχει κλείσει, ενώ την ίδια ώρα η διαμάχη των δύο ιδρυτών για το ποιος ελέγχει -έστω και με ενεχυριασμένες μετοχές την εταιρεία- παραπέμπεται σε μια χρονοβόρα δικαστική διαδικασία.

Εξ αυτού του λόγου εξάλλου, και σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr έχουν παγώσει οι λογαριασμοί της εταιρείας, αλλά και κάθε συζήτηση για την περιβόητη ενδιάμεση χρηματοδότηση, που θα διατηρούσε υποτυπωδώς εν ζωή την εταιρεία. Οι πιστώτριες τράπεζες όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr έχουν διαμηνύσει ως λύση την αλλαγή διοίκησης, ωστόσο, μέχρις στιγμής δεν έχουν προβεί σε άλλες κινήσεις, πέραν της νομικά επιβεβλημένης που σχετίζεται με το πάγωμα λογαριασμών. Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και ενώ έχουν ενεχυριαστεί τα μετοχικά ποσοστά των βασικών μετόχων προς τις πιστώτριες τράπεζες, εκκρεμούν τυπικές διαδικασίες ολοκλήρωσης της διαδικασίας. 

Στο ίδιο μοτίβο της «αμηχανίας» κινείται και η σχεδιασμένη εξυγίανση της εταιρείας μέσω της υπαγωγής στο άρθρο 106 και της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ο αριθμός των υποψηφίων επενδυτών που κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά, γεγονός που εγείρει ερωτήματα, δεδομένου ότι η εισηγμένη πολύ πριν την καταληκτική ημερομηνία είχε δημοσίως παραδεχθεί με ανακοίνωση της το πιθανό ενδιαφέρον 7 επενδυτικών σχημάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών επιμηκύνεται και τοποθετείται στο α’ δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο και αυτό το ορόσημο τίθεται υπό αίρεση εφόσον διατηρούνται σε εκκρεμότητα όλα τα παραπάνω.

Στο περιθώριο -ή στο προσκήνιο όλων αυτών- προέκυψαν και νέες αιτιάσεις εκ μέρους του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη, όσον αφορά  τη «σύγκρουση συμφερόντων» μέλους της Επιτροπής Ελέγχου της Creta Farm, του Πέτρου Μαραβελάκη, τον οποίο συσχετίζει με τη δομή του ΓΕΜΗ. 

Ωστόσο, ο κ. Μαραβελάκης υπήρξε μεν Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΓΕΜΗ, αλλά μέχρι το 2016, ενώ το συγκεκριμένο όργανο δεν υφίσταται καν στο νέο οργανόγραμμα του ΓΕΜΗ.

Σχετικα αρθρα

ΕΧΑΕ: Εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου €0,07 ανά μετοχή

admin

Ericsson Mobility Report: Περισσότερες από 500 εκατ. συνδρομές 5G παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2021

admin

B&F ΑΒΕΕ Ενδυμάτων: Διακοπή προγράμματος αγοράς ιδίων ομολογιών

admin

ΑΣΕΠ: 63 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

admin

Euroxx: Τιμή-στόχος τα 2,2 ευρώ για τη μετοχή της Πειραιώς

admin

ΑΝΑΚΕΜ: Απομάκρυνση αποβλήτων Κατασκευών και Κατεδαφίσεων από την περιοχή των Λαχανοκήπων

admin

Folli Follie: Συζητήθηκε το αίτημα για τον ειδικό εντολοδόχο

admin

Έκθεση: Αγοραστές «μαϊμού» ρολογιών και κοσμημάτων το 25% των Ελλήνων

admin

PwC: Αισιοδοξία και εξωστρέφεια χαρακτηρίζει τους Έλληνες CEO

admin

Coca-Cola: Στηρίζει την εθνική προσπάθεια για ανακύκλωση για έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα

admin

WIND: Ισότιμη προσβασιμότητα τοποθετώντας ράμπες ΑμεΑ σε όλα τα καταστήματά της

admin

ΤΑΙΠΕΔ: Αυτή είναι η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου – Νέος CEO o Δημήτρης Πολίτης

admin