Image default
Επιχειρήσεις

ΕΤΑΔ: Zητά να μπει «μπλόκο» σε διαταγή πληρωμής από Μαντωνανάκη

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στο αίτημα που κατέθεσε η διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ώστε να μη μπορεί ο ξενοδοχειακός όμιλος Π. Μαντωνανάκη να εκδώσει διαταγή πληρωμής για τα 52 εκατ. ευρώ που του οφείλει η κρατική εταιρεία με βάση πρόσφατη απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου.

Το αίτημα της ΕΤΑΔ συζητήθηκε χθες με τη διοίκηση της τελευταίας να ζητεί προστασία μέχρι τις 20 Οκτωβρίου του 2020 οπότε και θα εκδικαστεί προσφυγή της κατά της σύνθεσης του διαιτητικού δικαστηρίου που έλαβε την απόφαση για να πληρώσει τα 52 εκατ. ευρώ (συν τους τόκους) στην ξενοδοχειακή εταιρεία «Αττικός Ηλιος» του ομίλου Μαντωνανάκη.

Χθες συγκεντρώθηκαν στο Διοικητικό Εφετείο και εργαζόμενοι της ΕΤΑΔ στους οποίους μίλησε ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Λ. Κιτσαράς. Με αφορμή τις ανησυχίες για νέα δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταβληθεί η μισθοδοσία ο κ. Κιτσαράς απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο επειδή, κατά τη γνώμη του, «είναι υψηλό το παράβολο και επειδή τα χρήματα θα πάνε στις τράπεζες» στις οποίες έχει δανειακές υποχρεώσεις ο όμιλος Μαντωνανάκη. Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος έχει ήδη κερδίσει άλλη διαιτησία με την οποία η ΕΤΑΔ καλείται να του καταβάλλει άλλα 40 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις διαιτησιών για απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Η πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίζει πως οι διαιτητικές αποφάσεις ποσοτικοποιούν τη ζημιά που υπέστη ο όμιλος επειδή η ΕΤΑΔ δεν έχει συμμορφωθεί σε τέσσερις αποφάσεις δικαστηρίων που τον δικαιώνουν. Επίκεντρο της διαμάχης είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα Grand Resort Lagonissi (πρώην Ξενία) στο Λαγονήσι.

Η νομική εκπροσώπηση της ΕΤΑΔ ζήτησε χθες να καταθέσουν ως μάρτυρες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάτι το οποίο δεν δέχθηκε η έδρα που υποστήριξε πως πρόκειται για καθαρά νομικό ζήτημα. Σημειώνεται πως η ΕΤΑΔ ελέγχεται από το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) η διοίκηση του οποίου διατηρεί απόσταση από όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα καθυστερεί η τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου αν και ο σημερινός επικεφαλής της ΕΤΑΔ Γιώργος Τερζάκης έχει υποβάλλει την παραίτησή του από τα μέσα του καλοκαιριού.

Σχετικα αρθρα

ΟΠΑΠ: Από τις 3 Αυγούστου η πληρωμή για το μέρισμα

admin

Παπαστράτος: Νέα μεγάλη επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ στα 90ά γενέθλιά του (pics)

admin

ΗΠΑ – ΕΕ: Προς το παρόν, οι τιμωρητικοί δασμοί ρίχνουν αυλαία

admin

Elevate Greece: Τι δείχνουν τα πρώτα στατιστικά για το οικοσύστημα των startups

admin

ΑΔΜΗΕ: Στα €8,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο 2021

admin

Ουδέν νεότερο από το χρηματιστηριακό μέτωπο

admin

Όμιλος IDEAL: «Πράσινο φως» για την ΑΜΚ με συνολική αξία διάθεσης 56,1 εκατ. ευρώ

admin

Νέα διεθνής διάκριση για την Profile Software από την Chartis

admin

IDEAL: Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €56,1 εκατ.

admin

Mytilineos: Τι αναφέρουν οι χρηματιστηριακές για την ανάπτυξη του Ομίλου

admin

ΟΠΑΠ: «Fast Forward» στη μετά-COVID εποχή

admin

Γεωργιάδης: Η μεταβίβαση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ στην LAMDA φέρνει 647 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

admin