Image default
Πρώτο Θέμα

Πως «εξαφανίστηκαν» η JPMorgan και η Goldman

Μεγάλη-υπόθεση-insider-trading-με-συμπρωταγωνιστές-Έλληνες-στην-goldman-sachs

Σχεδόν 20 χρόνια πριν, όταν η Susan Estes διεύθυνε το γραφείο σταθερού εισοδήματος της Deutsche Bank AG στη Νέα Υόρκη, είχε τηλεφωνήματα από πελάτες που επιθυμούσαν να διαθέσουν 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική αγορά διαθεσίμων.

Πολλά έχουν προχωρήσει από εκείνες τις μέρες. Οι συναλλαγές δεν χρειάζονται πια τηλεφωνική κλήση και εκτελούνται γρηγορότερα από ποτέ και η αγορά του Treasury είναι τετραπλάσια από όσο ήταν. Αλλά ένα βασικό στοιχείο έχει υποχωρήσει: η προθυμία των τραπεζών να αναλάβουν κινδύνους αυτού του μεγέθους. Για να φτάσει το ίδιο επιτόκιο που θα χρεωνόταν η Estes σε αυτό το εμπόριο αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι πελάτες σήμερα θα μπορούσαν να αποκομίσουν μόνο 250 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε.

“Μπορείτε να κάνετε μόνο το ένα δέκατο έκτο του μεγέθους, αυτό είναι αξιοσημείωτο”, δήλωσε ο Estes, εκτελεστικός διευθυντής της Morgan Stanley και της Deutsche Bank, ο οποίος είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του συστήματος διαπραγμάτευσης των θυγατρικών OpenDoor Securities LLC.

Και φυσικά με μικρότερο μέγεθος έρχονται λιγότερα έσοδα. Το παράδειγμά της απεικονίζει τη νέα πραγματικότητα στην Wall Street – μία από χαμηλότερους κινδύνους, μικρότερες ημέρες πληρωμής και λιγότερους ανθρώπους.

Τα γραφεία εμπορικών συναλλαγών των τραπεζών χτυπηθηκαν πιο γρήγορα από την οικονομική κρίση από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο μέρος της οικονομίας, αλλά έκτοτε υπήρξε μια σταθερή αιμορραγία καθώς οι νέοι κανόνες άφησαν τους επενδυτες με λιγότερα χρήματα για να αναπτύξουν, και οι ρυθμιστικές αρχές  επικεντρώθηκαν στην αποφυγή ένος νεου πλήγματος.

Περισσότερο από μια δεκαετία μετά την κρίση, οι αγορές που τελικά μετακινούνται στη σύγχρονη τεχνολογική εποχή και οι αυστηρότεροι κεφαλαιακοί κανόνες δημιουργούν μια κοσμική πτώση στη μεγαλύτερη επιχείρηση της Wall Street. Και το 2019 είναι έτοιμο να θέσει ένα νέο χαμηλό με την έκτη μείωση τα τελευταία επτά χρόνια. Τα έσοδα από συναλλαγές σε 12 από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες υποχώρησαν κατα 39 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2010 έως το περασμένο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Coalition. Είναι σχεδόν το ισοδύναμο τόσο της Goldman Sachs Group Inc. όσο και της JPMorgan Chase & Co.

Ο κατάλογος των λόγων είναι  όταν οι παγκόσμιες τράπεζες κήρυξαν υπομονή για απογοητευμένους επενδυτές. Και όλα τα σημάδια δείχνουν νέες απειλές, καθώς οι παραδοσιακοί ανταγωνιστές και οι νέοι βλέπουν την αδυναμία ως ευκαιρία να χτυπήσουν. Πολλοί ανταγωνιστές στοχεύουν στην αγορά ομολόγων – που είναι ήδη ο μεγαλύτερος μοχλός της πτώσης των εσόδων της Wall Street – και προσπαθούν να το κάνουν πιο κοντά στο ταχέως κινούμενο, ηλεκτρονικό, χαμηλό περιθώριο των μετοχων. Ορισμένες αγορές προσπαθούν να κόψουν τις τράπεζες εντελώς.

Στα πρώτα χρόνια της ύφεσης, η συζήτηση ήταν αν ήταν φευγαλέα ή μόνιμη. Αυτό έχει μεταμορφωθεί σε πόσο χαμηλό θα πέσει πριν τελικά βυθιστεί έξω. Η περσινή περικοπή εσόδων ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 12 επιχειρήσεις μειώθηκε από 149 δισεκατομμύρια δολάρια το 2010 και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά περισσότερο από 5% μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2019.

Ο διευθυντής επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley Ted Pick δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι η απόφαση της εταιρείας πριν από μερικά χρόνια να μειώσει το ένα τέταρτο του προσωπικού με σταθερό εισόδημα οφείλεται στη «κοσμική πρόκληση ενός φθίνοντος χαρτοφυλακίου».

“Η μάχη είναι περισσότερο στον κόσμο της τεχνολογίας σε αυτό το σημείο από ό, τι ακριβώς έχοντας λαμπρούς εμπόρους”, δήλωσε ο Dimon. “Με την πάροδο του χρόνου, θα αυξηθεί, αλλά κάποιο από το περιθώριο θα μειωθεί. Και πώς αυτό αντισταθμίζεται, απλά δεν το ξέρω. “

Περίπου το ένα τρίτο της πτώσης των 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει μεταφερθεί σε μικρότερες επιχειρήσεις, δήλωσε ο Roger Rudisuli, ένας ανώτερος συνεργάτης της McKinsey, ο οποίος ηγείται της πρακτικής των κεφαλαιαγορών. Τα υπόλοιπα δύο τρίτα “μόλις εξαφανίστηκαν” καθώς διευρύνθηκε το ηλεκτρονικό εμπόριο και ο νέος ανταγωνισμός μείωσε το περιθώριο κέρδους των τραπεζών κερδίζοντας από συναλλαγές με πελάτες, ανέφερε.

“Δεν περιμένουμε να επιστρέψει”, δήλωσε ο Rudisuli.

Για μια επιχείρηση τόσο ευρεία όσο αυτή που ασχολείται με τα αποθέματα, τις επιλογές, τα κρατικά χαρτονομίσματα, το εταιρικό χρέος, τα νομίσματα, τα εμπορεύματα, τα δικαιώματα προαίρεσης, τα πιστωτικά παράγωγα, τα μοχλευμένα δάνεια και τα δημοτικά ομόλογα, οι παράγοντες για τη μείωση είναι άφθονοι.

Ορισμένα από τα πιο προσοδοφόρα προϊόντα πριν από την κρίση, όπως οι συνθετικές εγγυημένες χρεωστικές υποχρεώσεις, εξαφανίστηκαν, όπως και τα ιδιόκτητα γραφεία συναλλαγών που έφεραν σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες. Τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, συνήθως οι πιο δραστήριοι πελάτες των τραπεζών, έχουν υποστεί εκροές ενώ αγωνίζονται να ξεπεράσουν τα κονδύλια χαμηλού κόστους. Τον Αύγουστο, τα στοιχεία ενεργητικού σε παθητικά αμοιβαία κεφάλαια μετοχικού κεφαλαίου με βάση δείκτες των ΗΠΑ και ETF υπερέβαιναν για πρώτη φορά τα κεφάλαια σε ενεργούς χρηματιστηριακούς τίτλους.

Προσθέστε σε αυτούς τους νέους δημοσιονομικούς κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στο τραπεζικό κεφάλαιο, την ποσοτική χαλάρωση, το περιβάλλον κοντά στο μηδενικό επιτόκιο, την πολιτική αβεβαιότητα και το εάν υπάρχει υπερβολική ή ανεπαρκής μεταβλητότητα στην αγορά και η συνταγή για απώλεια εσόδων από τις τράπεζες καθίσταται σαφής. Οι περικοπές θέσεων εργασίας έχουν φυσικά ακολουθήσει. Η Citigroup Inc. κατέρριψε εκατοντάδες εμπορικές θέσεις, η Deutsche Bank διέκοψε τις πωλήσεις και τις εμπορικές συναλλαγές των μετοχών ενώ έδιωξε χιλιάδες και η HSBC Holdings Plc και η Societe Generale SA εξαλείφουν επίσης εκατοντάδες εργαζομένους.

“Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο”, εξηγεί ο Marty Chavez σε τηλεοπτική συνέντευξη του - λίγο μετά ανακοινώνοντας ότι παραιτείται από το ρόλο του συν-επικεφαλής της εμπορικής δραστηριότητας της Goldman Sachs. “Θα έλεγα ότι η κανονιστική αλλαγή αποτελεί μέρος αυτής. επιτόκια; ποσοτική χαλάρωση για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα · τον καθαρισμό, την επακόλουθη οικονομική κρίση. την άνοδο της τεχνολογίας – ένα από τα πιο αποπληθωριστικά πράγματα που υπάρχουν, τη διαθεσιμότητα των δεδομένων, σε γενικές γραμμές, σε όλους · και παράγονται δεδομένα ή αναλύσεις σχετικά με τα δεδομένα. Όλα αυτά τα πράγματα έχουν συνδυαστεί. “

Ο Larry Tabb, ιδρυτής της ερευνητικής εταιρίας Tabb Group LLC, περιέγραψε το επιχειρηματικό μοντέλο της Wall Street ως το οποίο αποτελείται από μετακίνηση και αποθήκευση. Η μετακίνηση είναι η πλευρά των συναλλαγών, η αποθήκη κατέχει τίτλους ως αποθέματα για πελάτες βραχυπρόθεσμα. Και οι δύο απειλούνται. Από την κινητή πλευρά, οι διαμορφωτές της αγοράς και οι εταιρείες ποσοτικών εμπορικών συναλλαγών όπως η Citadel Securities, η Jump Trading LLC και η Virtu Financial έχουν ανοίξει το δρόμο τους στις αγορές μετοχών με νέα τεχνολογία και λιγότερους κανονισμούς και έχουν αρχίσει να στραφούν προς σταθερό εισόδημα. Οι κεφαλαιακοί κανόνες έχουν την περιορισμένη ικανότητα των τραπεζών στο μέτωπο αποθήκευσης και ωθούν ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες στην αγορά.

“Το επιχειρηματικό τους μοντέλο δέχεται επίθεση από πολλές κατευθύνσεις”, δήλωσε ο Tabb.

Σχετικα αρθρα

Ευρώπη:Θα προκαλέσει ο Covid νέα οικονομική κρίση;

admin

Ο κίνδυνος του πληθωρισμού είναι εντελώς πραγματικός

admin

XA:Άνοδος με ρευστότητα και ουσία

admin

Deloitte: 8 στους 10 Έλληνες CFOs αναμένουν άνοδο εσόδων των εταιρειών τους

admin

ΕΚΤ:Ανάπτυξη αλλά …συνεχίζουμε το τύπωμα χρήματος

admin

Accenture: Η πανδημία επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς

admin

Bloomberg: Περιζήτητα τα ελληνικά ομόλογα, βρείτε τα αν μπορείτε

admin

Alpha Bank:Μετατόπιση της τροχιάς της Οικονομικής Μεγέθυνσης σε υψηλότερο επίπεδο

admin

Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων-Ολοι οι πίνακες

admin

Χωρίς αντίκρυσμα ξανά το δωρεάν χρήμα-John B.Taylor

admin

XA:Ξεκούραση στο δείκτη, η δράση στα μικρομεσαία

admin

Οι 5 αναγκαίες κατευθύνσεις για την οικονομία μας στην μετά Covid εποχή…

admin