Image default
Οικονομία

Προειδοποίηση εμπόρων για κίνδυνο νέας φούσκας στα μισθώματα της Ερμού

Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες των εμπορικών ακινήτων για τον σοβαρό κίνδυνο να δημιουργηθεί μια νέα φούσκα υπέρογκων μισθωμάτων που δεν θα αντέξει η αγορά, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, λίγο μετά την της οδού Ερμού στην 14η θέση της λίστας με τους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους στον κόσμο (!) από την εταιρεία συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield.

Υπενθυμίζεται πως οι αναλυτές προσδιόρισαν την τιμή ενοικίου στην κεντρικότερη εμπορική οδό της Ελλάδας στα 3.420 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο.

Μιλώντας στο 37ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ το περασμένο Σάββατο 25 του μήνα, ο κ. Καφούνης έκανε λόγο για«υψηλές προσδοκίες που καλλιεργούνται στους ιδιοκτήτες ακινήτων, από την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και από τις ελπιδοφόρες εξαγγελίες υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά ταυτόχρονα περιέγραψε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί αυτή την χρονική στιγμή στην αγορά, που δεν δικαιολογεί υπερβολικές αυξήσεις στην ανανέωση παλαιών μισθώσεων, ούτε συμφωνίες με υψηλά τιμήματα για τις νέες μισθώσεις», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοινωθέν του εμπορικού συλλόγου.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς συμβούλεψαν, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων «να μην παρασύρονται από τις ‘σειρήνες τις αγοράς’, αναζητώντας ενοίκια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και παρότρυναν τους συναδέλφους επιχειρηματίες, να μη προβαίνουν σε νέες μισθώσεις με υψηλά ενοίκια, που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν».

Τέλος, συμφώνησαν ότι η δημιουργική συνεργασία των δύο φορέων θα συνεχιστεί, ελπίζοντας ότι «η εμπειρία των δέκα ετών της οικονομικής κρίσης μας έχει κάνει σοφότερους και θα ενώσουμε δυνάμεις για να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ξανά φούσκα στις επαγγελματικές μισθώσεις», καταλήγει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα που παρουσιάζεται στην οδό Ερμού δεν αντιστοιχεί και στα συμβαίνουν στους περισσότερους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, όπως μαρτυρούν και οι σχετικοί δείκτες που καταρτίζει η ΤτΕ. Σύμφωνα με αυτούς ο δείκτης των μισθωμάτων συνολικά στην πρωτεύουσα κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα από το 2015 καταγράφοντας οριακές αυξομειώσεις.

-

Σχετικα αρθρα

Έλλειψη ημιαγωγών στη βιομηχανία

admin

DBRS: Αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας – Η τέταρτη εν μέσω πανδημίας

admin

Ιταλός επιχειρηματίας χαρίζει 1,5 εκατομμύριο ευρώ στους υπαλλήλους του

admin

«Να μην ισχύσει ακόμη η ηλεκτρονική ταυτότητα» ζητούν ιδιοκτήτες-συμβολαιογράφοι-κατασκευαστές

admin

Το TAXISnet φεύγει, το MyAADE ήρθε

admin

Dieselgate: «Ξέρει την κάθε βίδα ο πρώην CEO της VW που αρνείται τις κατηγορίες»

admin

Deutsche Welle – Απλοποιούνται οι ταξιδιωτικές οδηγίες στην Αγγλία

admin

ΞΕΕ – Τα νέα μέλη του ΔΣ που προέκυψαν μετά από ηλεκτρονικές εκλογές

admin

«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Σήμερα οι πληρωμές 8,08 εκατ. ευρώ σε 37.240 δικαιούχους

admin

Ryanair: Επιθετική επέκταση στην Ουκρανία θέλει ο Ο’ Λίρι

admin

Πάνω από 77 δισ. ευρώ η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών

admin

Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

admin