Image default
Οικονομία

Τζεντιλόνι: Στήριξη στην κυβέρνηση για τα πλεονάσματα -Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για τη χρήση των κερδών των ομολόγων

Ο αρμόδιος επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι ζήτησε υπομονή έως τον Ιούνιο από την κυβέρνηση προκειμένου να συμφωνηθεί στο Eurogroup η αλλαγή χρήσης των εσόδων των ομολόγων (από τα κέρδη του ευρωσυστήματος).

Μάλιστα πριν από λίγο έδωσε για πρώτη φορά ένα σαφή οδικό χάρτη, ενώ παράλληλα στήριξε την κυβέρνηση για το θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων.

«Η απόφαση μπορεί να ληφθεί τον Ιούνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζεντικλόνι μετά τη συνάντηση του με τον Χρήστο Σταϊκούρα σημειώνοντας ότι το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα είναι η 5η έκθεση αξιολόγησης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε δε ότι η αναγκαία προϋπόθεση για να φτάσουμε σε αυτή την απόφαση είναι οι αριθμοί της οικονομίας να παραμείνουν στη σωστή κατεύθυνση όπως επίσης να διατηρήσει η κυβέρνηση το μεταρρυθμιστικό μομέντουμ.

Στηριξη για τη μείωση των πλεονασμάτων

Οσο αφορά στο στρατηγικό στόχο της μείωσης πλεονασμάτων ο επίτροπος χαρακτήρισε ότι υπάρχει νομιμοποιητική βάση για να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση και συμπλήρωσε ότι υπάρχει χώρος για να συζητηθούν αυτοί οι στόχοι. Τόνισε όμως ότι η διαδικασία σε κάθε περίπτωση θα είναι σταδιακή.

Παράλληλα μίλησε για πολλά θετικά σημάδια της ελληνικής οικονομίας όπως η μείωση της ανεργίας, η οποία όμως παραμένει σε υψηλά ποσοστά και ότι το καταναλωτικό κλίμα επέστρεψε στα επίπεδα του 2007.

Τέλος ανέφερε και τις τρεις προκλήσεις που έχει μπροστά της η ελληνική οικονομία. Το μεγάλο επενδυτικό κενό, το βάρος των κόκκινων δανείων και το υψηλό δημόσιο χρέος.

Σταϊκούρας: Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως πρόκειται για το τρίτο τετ α τετ από την ανάληψη των καθηκόντων του καιτόνισε πως στη συνάντηση με τον Πάολο Τζεντιλόνι άνοιξε όλη τη βεντάλια των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα είπε πως είναι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει.

Σχετικα αρθρα

Κίνα: Σημαντική αύξηση στα επιβατικά ταξίδια της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς

admin

Αισιοδοξία για βελτίωση της επισκεψιμότητας στο λιανεμπόριο

admin

Στην Πολωνία ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης

admin

Μητσοτάκης σε FT: Η οικονομία είναι έτοιμη για μια ουσιαστική επανεκκίνηση

admin

Εστίαση: Θετικά μηνύματα από τις δύο πρώτες μέρες επαναλειτουργίας

admin

Πώς τα εμβόλια εκτόξευσαν τα κέρδη τα φαρμακευτικών εταιριών

admin

Ακίνητα: Ο νέος χάρτης των αντικειμενικών αξιών

admin

Λιγότεροι περιορισμοί μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας

admin

Νήσος Τζέρσεϋ: Το Ναυτικό κατά των Γάλλων ψαράδων στέλνει ο Τζόνσον

admin

Η Ευρώπη στην εποχή του «Taxonomy»: Κλείνει τη ροή χρηματοδότησης σε 13 ρυπογόνες δραστηριότητες.

admin

Wall Street: Επιστροφή στα ρεκόρ με ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones

admin

Αναθεωρείται ο προϋπολογισμός του 2021

admin