Image default
Επιχειρήσεις

Μουσικός Οίκος Νάκα: Με +8% «τρέχει» στο α’ εξάμηνο

Με άνοδο κύκλου εργασιών της τάξεως του 8% έκλεισε το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου για τον Μουσικό Οίκο Νάκα, ενώ οι σπουδαστές του ωδείου έχουν προσεγγίσει τους τρεις χιλιάδες, αυξημένοι κατά 5% σε σχέση με πέρυσι.

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Κων/νος Νάκας στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, εκτιμώντας παράλληλα πως ο ρυθμός ανόδου του πρώτου εξαμήνου, εκτός απροόπτου, λίγο-πολύ θα συνεχιστεί και στο δεύτερο μισό της χρήσης, με εξαίρεση κάποιους διαγωνισμούς που κερδήθηκαν, αλλά δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα μετατραπούν σε πωλήσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κων/νο Νάκα, η πορεία της εταιρείας επηρεάζεται από τη γενικότερη πορεία της οικονομίας, ενώ από την πλευρά της η εισηγμένη:

α) Έχει ξεκινήσει τρία επενδυτικά προγράμματα (αναβάθμιση λογισμικού και αποθηκευτικών χώρων) συνολικού ύψους 400 χιλ. ευρώ, που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

β) Συνεχίζει να δίνει έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς το ποσοστό των σχετικών πωλήσεων παρουσιάζει ανοδική τάση (σήμερα αποτελεί το 17% του κύκλου εργασιών και μέσα στην επόμενη διετία θα μπορούσε να αυξηθεί στο 25%-30%). Ειδικότερα, μέσα στην επόμενη οικονομική χρήση θα γίνει εγκατάσταση και λειτουργία νέας πλατφόρμας, που αναμένεται να διευκολύνει περαιτέρω την πορεία των ηλεκτρονικών πωλήσεων, οι οποίες συνδυάζονται με αυξημένα περιθώρια κέρδους.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,06 ευρώ ανά μετοχή (φορολογικός συντελεστής 5%), όταν το Δεκέμβριο είχε δοθεί επιστροφή κεφαλαίου 0,09 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση αυτά και την τρέχουσα τιμή της μετοχής στο ΧΑ, προκύπτει μια πολύ σημαντική απόδοση χρηματικών διανομών.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Euro2day.gr, ο κ. Νάκας σημείωσε πως δεν διαφαίνεται κάποιος λόγος προκειμένου να μεταβληθεί στο μέλλον η πολιτική χρηματικών διανομών της εισηγμένης και πως -τουλάχιστον με βάση τα τρέχοντα δεδομένα- οι βασικοί μέτοχοι (ελέγχουν γύρω στο 80% της εταιρείας) δεν ενδιαφέρονται να πουλήσουν μέρος της θέσης τους προκειμένου να διευρυνθεί η διασπορά του τίτλου στο ΧΑ.

Σχετικα αρθρα

ΙΟΝ ΑΕ: Μέτρηση αερίων θερμοκηπίου για τις εγκαταστάσεις της

admin

Παραμένει το αδιέξοδο στην MLS: Αναβλήθηκε η Συνέλευση των ομολογιούχων

admin

Prodea: Προχωρά σε ΓΣ για διανομή μερίσματος €0,352 ανά μετοχή

admin

Prodea: Πρόταση για μέρισμα στα €0,352 για το 2020

admin

Entersoft: Εξαγορά του συνόλου των μετοχών μειοψηφίας της θυγατρικής Retail-Link

admin

ΕΛΠΕ: Αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

admin

Forthnet: Αίτημα για διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα €36 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο α’ τρίμηνο του 2021

admin

Flexopack: Πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε στελέχη και μέλη του ΔΣ

admin

MLS: Δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη απαρτία στη ΓΣ των ομολογιούχων

admin

Lamda: Πώληση δύο οικοπέδων στα Σπάτα έναντι €14 εκατ.

admin

Fourlis: Ζημιές το πρώτο τρίμηνο του 2021 – Εκτοξεύθηκαν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις

admin