Image default
Επιχειρήσεις

Οι τρεις προτεραιότητες της Noval για το 2020

Η εκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου της οδού Πειραιώς για την δημιουργία συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει δραστηριότητες αναψυχής, πολιτισμού, κτίρια γραφείων,ξενοδοχείο και καταστήματα, η ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης του εμπορικού κέντρου «River West» στον Κηφισσό, καθώς και του κτιρίου επιπλωμένων διαμερισμάτων (επιφάνειας 4.500 τετραγωνικών μέτρων) στην περιοχή του Μετς περιλαμβάνονται στις νέες αναπτύξεις της Noval ΑΕΕΑΠ, της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων του ομίλου Βιοχάλκο.

Με την επέκταση του «River West» και τη δημιουργία του «River West Open», και την προσθήκη περίπου 20.000 τ.μ. με καταστήματα, χώρους αναψυχής, κ.α. δημιουργείται ένα ενιαίο συγκρότημα μαζί με το γειτονικό ακίνητο του ΙΚΕΑ που ανήκει, επίσης, στην Noval. Η επέκταση θα φιλοξενήσει εμπορικές δραστηριότητες που είναι συμπληρωματικές στο «River West» όπως είδη τεχνολογίας, αθλητικά, παιχνίδια και είδη σπιτιού καθώς και ψυχαγωγία και ήδη έχουν υπογραφεί τα μισθωτήρια συμβόλαια. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Στην οδό Πειραιώς, το ακίνητο που φιλοξενούσε κάποτε το εργοστάσιο του ομίλου είναι επιφάνειας περίπου 73.000 τ.μ. και τα υφιστάμενα κτίρια καταλαμβάνουν περίπου 44.000 τ.μ. Με τη συνεργασία διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου η διοίκηση της Noval προωθεί σχέδιο για την κατασκευή νέων κτιρίων περί τα 50.000 τ.μ. εντός ενός πάρκου αναψυχής και πρασίνου. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει μουσείο και ινστιτούτο τεχνολογικής έρευνας καθώς και ξενοδοχείο, γραφεία και κάποια εμπορικά καταστήματα.

Εκτιμάται πως η πρόσφατη ένταξη του σχεδίου στις λεγόμενες «στρατηγικές επενδύσεις» θα επιταχύνει τη διαδικασία αδειοδότησης.

Με χαρτοφυλάκιο 41 ακινήτων, συνολικής επιφάνειας 429.900 τ.μ. και αξίας 298,5 εκατ. ευρώ η Noval είναι η δεύτερη σε μέγεθος ελληνική επενδυτική εταιρεία ακινήτων (ΑΕΕΑΠ). Τα ετήσια έσοδα της εταιρείας από ενοίκια προβλέπεται πως θα κινηθούν φέτος κοντά στα 23,6 εκατ. ευρώ. Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνονται 14 βιομηχανικά ακίνητα, 10 κτίρια γραφείων, πέντε ακίνητα στο χώρο της λιανικής, τέσσερα που φιλοξενούν τουριστικές δραστηριότητες και οκτώ άλλων κατηγοριών.

Με βάση τα έσοδα από μισθώσεις, το σημαντικότερο ακίνητο είναι αυτό που φιλοξενεί το ΙΚΕΑ στην Λεωφόρο Κηφισσού (το 30% των εσόδων προέρχεται από το συγκεκριμένο ακίνητο), ενώ το 20% των εσόδων θα έρχεται από το συγκρότημα γραφείων Orbit στην Λεωφόρο Κηφισίας και το 13% από το «River West». Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει το ξενοδοχείο «Wyndham Athens» στην Πλατεία Καραϊσκάκη (10% των εσόδων από ενοίκια) και στην πέμπτη θέση το κτίριο γραφείων στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου 33. Ακολουθεί το εμπορικό κέντρο «Mare West» στην Κόρινθο όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκαν εργασίες επέκτασης.

Στην πρόσφατη παρουσίαση σε συνέδριο του Χ.Α. η διοίκηση της Noval είχε υποστηρίξει πως στόχος είναι η απόκτηση νέων ακινήτων, η αξιοποίηση ακινήτων που έχει ήδη στην ιδιοκτησία της, καθώς και η είσοδος των μετοχών στο χρηματιστήριο.

Σχετικα αρθρα

ΗΠΑ – ΕΕ: Προς το παρόν, οι τιμωρητικοί δασμοί ρίχνουν αυλαία

admin

Elevate Greece: Τι δείχνουν τα πρώτα στατιστικά για το οικοσύστημα των startups

admin

ΑΔΜΗΕ: Στα €8,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο 2021

admin

Ουδέν νεότερο από το χρηματιστηριακό μέτωπο

admin

Όμιλος IDEAL: «Πράσινο φως» για την ΑΜΚ με συνολική αξία διάθεσης 56,1 εκατ. ευρώ

admin

Νέα διεθνής διάκριση για την Profile Software από την Chartis

admin

IDEAL: Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €56,1 εκατ.

admin

Mytilineos: Τι αναφέρουν οι χρηματιστηριακές για την ανάπτυξη του Ομίλου

admin

ΟΠΑΠ: «Fast Forward» στη μετά-COVID εποχή

admin

Γεωργιάδης: Η μεταβίβαση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ στην LAMDA φέρνει 647 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

admin

Ελλάκτωρ: Μέσω δύο πακέτων άλλαξε χέρια το 6,14%

admin

Ελλάκτωρ: «Άλλαξε χέρια» το 6,14% μέσω 2 πακέτων

admin