Image default
Οικονομία

Ιταλία : Σε αστρονομικά ύψη οι οικονομικές απώλειες από τον κοροναϊό

Oσο συνεχίζεται η εξάπλωση του κορoναϊού στην Ιταλία και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, τόσο αυξάνεται η ανησυχία και οι εντάσεις στο πολιτικό πεδίο. Και στην οικονομία οι ζημιές υπολογίζονται σε αστρονομικά ποσά.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Τα κρούσματα του ιού συνεχίζουν να αυξάνονται και είναι πλέον 283. Δύο ασθενείς διαγνώστηκαν θετικοί στον κορoναϊό στη Φλωρεντία και μια γυναίκα στη Σικελία. Εχουν τεθεί σε καραντίνα όλοι οι πολίτες που συνάντησαν τις δυο τελευταίες εβδομάδες, όπως και το προσωπικό ξενοδοχείου στο Παλέρμο της Σικελίας.

Στη Ρώμη, επίσης, στο νοσοκομείο Λάτζαρο Σπαλαντσάνι εξετάζεται ύποπτο περιστατικό. Πρόκειται για άνδρα από παραθαλάσσια περιοχή, νότια της ιταλικής πρωτεύουσας .Οι ειδικοί άλλωστε είχαν προειδοποιήσει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα κρούσματα μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνονται.

Με τις πρώτες εκτιμήσεις της οικονομικής ζημιάς, υπολογίζεται ότι η χώρα θα χάσει τουλάχιστο πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Οσοι μπορούν στις επτά περιφέρειες που εφαρμόζουν τα ισχυρά μέτρα πρόληψης, εργάζονται από το σπίτι τους, με ηλεκτρονικό υπολογιστή, με τη λεγόμενη «τηλε-εργασία». Αλλά πρόκειται, ασφαλώς, για μειονότητα.

Μεγάλες οικονομικές απώλειες

Πανικός επικρατεί σε πολλές ιταλικές πόλεις λόγω του κορoναϊού. Εδώ, σούπερ-μάρκετ στο Μιλάνο

Η Ιταλία ζητά από την Ευρωπαϊκή Ενωση περισσότερη ευελιξία σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά της, από τη στιγμή που η κρίση αυτή είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει την οικονομία της σε ύφεση.

Ο Σύνδεσμος Ιταλών Ξενοδόχων υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση του τουριστικού τομέα, λόγω της κρίσης του κορoναϊού, είναι περισσότερο από κρίσιμη».

Και αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που ζητούν από τους πολίτες τους να μην επισκέπτονται τις περιοχές του Βένετο και της Λομβαρδίας, ή και ολόκληρη την Ιταλία.

Το Κουβέϊτ και η Βουλγαρία, τις τελευταίες ώρες, διέκοψαν τις πτήσεις τους προς τις ιταλικές πόλεις. Το Ισραήλ συμβουλεύει τους πολίτες του να μην επισκεφθούν την Ιταλία.

Τα πρωτόκολλα πρόληψης

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κατηγορεί τους περιφερειάρχες ότι δεν εφαρμόζουν πάντα, όπως πρέπει, τα πρωτόκολλα πρόληψης και ότι αυτό συνέβαλε ουσιαστικά στη διάδοση του ιού. Και εκείνοι του απαντούν ότι «αγνοεί την κατάσταση».

Είναι σαφές, πάντως, ότι ο πρώτος ασθενής, από τον οποίο ξεκίνησε η διάδοση του ιού στη Λομβαρδία είναι πολύ δύσκολο πλέον να εντοπιστεί.

Χθες το απόγευμα, ο ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα είχε συνάντηση στη Ρώμη με τους ομολόγους του των χωρών με τις οποίες η Ιταλία έχει χερσαία σύνορα αλλά και τον υπουργό υγείας της Γερμανίας.

- Deutche Welle

-

Σχετικα αρθρα

Γ.Τερζής: «Διαχρονική αξία για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία της Alpha Bank το “τιμίως επιχειρείν”»

admin

Wall Street: Ανοδος για δεύτερη μέρα στη χειρότερη εβδομάδα από τον Φεβρουάριο

admin

Βρετανία: Αθρόες απολύσεις και επαναπροσλήψεις εργαζομένων με επαχθέστερους όρους

admin

Delphi Forum: Πιο ευάλωτες σε χρεοκοπία οι μικρομεσαίες που υστερούν τεχνολογικά

admin

«Χρυσάφι» το ασήμι

admin

Τσακαλώτος: Το ενιαίο νόμισμα δεν είναι συμβατό με οικονομίες που έχουν αποκλίσεις

admin

Τουρισμός για όλους 2021: Παρατείνεται η ισχύς του voucher 2020

admin

ΥΠΑ: Ποιοι και πώς μπαίνουν στην Ελλάδα από σήμερα,14 Μαΐου

admin

Γκουρία: «Αναμένεται αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 5.6% παρά την πανδημία»

admin

ΟΤΕ: Έκδοση δύο ομολόγων 350 εκατ. ευρώ – το ένα με αρνητικό επιτόκιο

admin

Κέρκυρα: Με 8 πτήσεις ανοίγει ο τουρισμός – Ανησυχία για τον «πάγο» από την Βρετανία

admin

Στ. Μυτιληναίος (Alpha Bank): Καταλύτης η πανδημία για αλλαγές και ψηφιακές ευκαιρίες

admin