Image default
Οικονομία

Τέλος καραντίνας: Πού πήγαν, τι ψώνισαν οι καταναλωτές τις δύο πρώτες μέρες

Ηλεκτρονικά είδη ήταν στην πρώτη λίστα των καταναλωτών την πρώτη μέρα άρσης των απαγορευτικών μέτρων.

Οι πολίτες έδειξαν υπευθυνότητα στον τρόπο που χειρίστηκαν το τέλος της καραντίνα και όπως όλα δείχνουν φρόντισαν να κρατήσουν τις απαιτούμενες αποστάσεις και να τηρήσουν τα μέρα υγιεινής.

Στις πρώτες αγορές της νέας αυτής πραγματικότητας την τιμητική τους είχαν τα προϊόντα που έχουν σχέση με την τηλεργασία.

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και αναβάθμιση λογισμικών και συσκευών ήταν αυτά που οι καταναλωτές αναζήτησαν πρώτα.

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην συμπεριφορά που θα δείξουν οι καταναλωτές την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα ανοίξουν περισσότερα καταστήματα.

Σε αυτή την πρώτη φάση, όπως ήταν φυσικό κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής είχαν αυξημένη κίνηση.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ακόμα ότι χρειάζεται να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του καταναλωτή ότι μπαίνει σε καταστήματα που πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Την παρότρυνση ότι «πρέπει σιγά σιγά να ξεθαρρέψουν οι καταναλωτές» έκανε ο πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Πειραιά, κάνοντας λόγο «για συνεργασία και στοίχημα όλων, καθώς αυτή η μεταβατική περίοδος του Μαϊου θα είναι πάρα πολύ κρίσιμη για τη μετέπειτα πορεία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέτρο αναφορικά με το λεγόμενο άτοκο δάνειο, ο κ. Κορκίδης απάντησε πως θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις, αν και ο ίδιος περίμενε πως θα είναι πιο υποστηρικτικό και δραστικό για την επιχείρηση «τώρα τα 2.000, τα 4.000 και τα 8.000 μέχρι 15.000 ευρώ το συζητάμε αν μπορεί να βοηθηθεί μια επιχείρηση στην επανεκκίνηση και μάλιστα σε άλλες χώρες μεγέθους αντίστοιχου της δικής μας από πλευράς επιχειρηματικότητας, δόθηκε ένα μπόνους επανεκκίνησης 20.000 ευρώ, όχι δάνειο».

Σχολιάζοντας, τέλος, το τραπεζικό πρόγραμμα επιχειρήσεων bussines Restart,είπε πως είναι ένα πιο χρήσιμο εργαλείο από την επιστρεπτέα προκαταβολή καθώς μπορεί να δοθεί κεφάλαιο κίνησης, άτοκο τα δύο πρώτα χρόνια, επιδοτείται εκατό τοις εκατό, χρειάζεται βέβαια, σημείωσε, να το διαπραγματευτεί κάποιος με την τράπεζα γιατί επιδοτείται μόνο το 40% του επιτοκίου, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τα ψιλά γράμματα.

-

Σχετικα αρθρα

Oι ασάφειες Τζόνσον για τις ασφαλείς χώρες φέρνουν ανεργία

admin

Το «πείραμα» της Γερμανίας, με «δωρεάν» βασικό εισόδημα 1200 ευρώ για 3 χρόνια

admin

ΗΠΑ – ΚΙΝΑ: Δύο υπερδυνάμεις σε κρίσιμο «σταυροδρόμι»

admin

Ο διαρκής πειρασμός του προστατευτισμού στην παγκόσμια οικονομία

admin

ΕΡΓΑΝΗ: Οι κλάδοι με τα υψηλότερα και χαμηλότερα ισοζύγια προσλήψεων – απολύσεων τον Μάιο [Πίνακας]

admin

Το Λονδίνο «αφομοιώνει» την τηλεργασία

admin

ΕΚΤ: Προς αναθεώρηση στρατηγικής στη νομισματική πολιτική

admin

Νέος πτωχευτικός: Τα βήματα για να ρυθμίσετε τις οφειλές σας

admin

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει σε εμπορικά καταστήματα και σουπερμάρκετ

admin

BofA: Στο 5,1% αναβαθμίζει την εκτίμησή της για την ανάπτυξη φέτος στην Ελλάδα

admin

Ο Μάικλ Μπέρι προειδοποιεί για τη «μητέρα όλων των κραχ»

admin

Γιατί η Fed «γκρεμίζει» τις αγορές

admin