Image default
Οικονομία

Τουρισμός : Αφιέρωμα της αυστριακής τηλεόρασης στις ομορφιές της Ελλάδας

«Κάθε χώρα στην Ευρώπη θέλει να πετύχει ανάκαμψη της οικονομίας της, το ίδιο και εμείς, αλλά όχι όμως με κάθε τίμημα», τόνισε σε δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας πως η κατάσταση θα παρακολουθείται και θα υπάρχει εγρήγορση, καθώς «δεν θέλουμε να χάσουμε τη νίκη που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής κατά του ιού, και επιθυμούμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».

Τα τεστ

Μιλώντας στο αφιέρωμα “Διακοπές 2020-Ένα καλοκαίρι με τήρηση αποστάσεων” της εβδομαδιαίας εκπομπής “Παγκόσμιο Μαγκαζίνο” του Δευτέρου Προγράμματος της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης (ORF 2), και σε σχέση με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα ξένων τουριστών χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης διαγνωστικού τεστ, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού διαβεβαίωσε πως πρόκειται για απόφαση εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας.

“Μας συμβούλευσαν πως τέτοιου είδους τεστ, τα οποία γίνονται πριν ο επισκέπτης επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, δεν έχουν μεγάλη αξία. Οι ίδιοι θα συνεχίσουν να μας συμβουλεύουν, και αν αλλάξουν άποψη, θα επαναξιολογήσουμε και εμείς την απόφασή μας, αλλά, μέχρι τότε, αυτό είναι το πόρισμα των ειδικών μας” διευκρίνισε στις δηλώσεις του ο Χάρης Θεοχάρης.

Πού θα κάνουν διακοπές οι Αυστριακοί;

Στο αφιέρωμα για τις διακοπές το 2020, η εκπομπή κατέγραφε τα μέτρα και τους όρους της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου σε τέσσερις χώρες-δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών, δηλαδή στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Κροατία και την Τουρκία, παρατηρώντας πως η κρίση του κοροναϊού ανέτρεψε για πολλούς τα σχέδια διακοπών τους, καθώς είναι ακόμη ασαφές πότε και πώς θα είναι δυνατά τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Στο μέρος του αφιερώματος για την Ελλάδα, τονιζόταν πως η χώρα εισήγαγε νωρίτερα από άλλες χώρες περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού, πετυχαίνοντας να έχει έναν “πολύ χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, πολύ χαμηλότερο ακόμη και από την Αυστρία”.

Όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι έως τώρα ευχαριστημένη με τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης του κοροναϊού από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ οι προσπάθειες που γίνονται για τη διάσωση της φετινής τουριστικής περιόδου, δείχνουν το πόσο σημαντική είναι η συμβολή του τουρισμού στην οικονομία της χώρας.

Η Σαντορίνη, το μαργαριτάρι του Αιγαίου

Στο αφιέρωμα, και σε σχέση με τις διακοπές την Ελλάδα, προβλήθηκαν μοναδικού κάλλους τοπία από την Σαντορίνη, “το μαργαριτάρι του Αιγαίου”, όπως υπογραμμιζόταν, όπου ταξίδεψαν συνεργάτες της εκπομπής και συνομίλησαν με επιχειρηματίες του τουρισμού, της εστίασης, αλλά και απλούς καταστηματάρχες.

Παρουσιάστηκαν επίσης εικόνες από οργανωμένες παραλίες και ξενοδοχειακές μονάδες, όπου γίνονται ανακαινίσεις, επεκτάσεις των υποδομών και προσαρμογές στις απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του τουρισμού στο νησί, που, όπως αναφερόταν σχετικά στην εκπομπή, τα προηγούμενα χρόνια κατέγραφε 70.000 επισκέπτες να κυκλοφορούν καθημερινά στα στενά δρομάκια της Θήρας.

Σύμφωνα με τους συντελεστές της εκπομπής, εφέτος, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, οι κάτοικοι του νησιού μοιάζει να είναι μόνοι τους, χωρίς παρουσία τουριστών, “και ίσως λιγότερος τουρισμός θα συνέβαλε στο να διατηρηθεί η ομορφιά της Σαντορίνης, που όμως με μία απόλυτη αδράνεια δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά, ωστόσο οι κάτοικοί της είναι αισιόδοξοι πως και εφέτος θα υπάρξει και πάλι τουρισμός”.

- – ΜΠΕ

-

Σχετικα αρθρα

Πληρωμή του ΕΝΦΙΑ με έως και 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες

admin

Τουρισμός – Στα 6,6 δισ. ευρώ οι εισπράξεις του 8μηνου του 2021 – Στο 50% του 2019

admin

Το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και η Google ψηφιοποιούν το πρόγραμμα «ΜΟΡΙΑΣ ‘21»

admin

ΟΑΕΔ-Amazon Web Services: Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης για το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Το 2022 η τρίτη πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ

admin

Παγκόσμια ενεργειακή κρίση: Αντιμέτωπες με τον λιμό οι ευάλωτες χώρες

admin

Οι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για τη μεταρρύθμιση του ΕΝΦΙΑ 2022

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένες οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές το 2020

admin

Στο 206% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος- Έλλειμμα 10% (ΕΛΣΤΑΤ)

admin

Το Ηνωμένο Βασίλειο συνάπτει εμπορική συμφωνία με τη Νέα Ζηλανδία – αλλά με ελάχιστα οφέλη ΑΕΠ

admin

Εισφορά Αλληλεγγύης: Αντισυνταγματική εν μέρει από το Ελεγκτικό Συνέδριο

admin

Ο Μπρουνό Λε Μερ προκρίνει το «κουπόνι καυσίμου» για τον έλεγχο των τιμών

admin