Image default
Οικονομία

Κοροναϊός : Δύσκολη εξίσωση η επανεκκίνηση του τουρισμού – Τήρηση μέτρων για να μην υπάρξει lockdown

Μερικές ημέρες πριν το άνοιγμα των πτήσεων προς τη χώρα μας από 29 άλλα κράτη, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού με 30 εξ αυτών να είναι «εισαγόμενα» προβληματίζει την κυβέρνηση.

Το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων λόγω των τουριστών δεν είχε φυσικά αποκλειστεί και ήταν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων, όμως εκείνο που ανησυχεί περισσότερο είναι η συμπεριφορά των επαγγελματιών του ευρύτερου τουριστικού κλάδου.

Στα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόζονται ώστε να γίνει χωρίς προβλήματα η επανεκκίνηση του τουρισμού εστίασε ο Μιχάλης Σακέλλης. Το μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕ μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται κάποια μέτρα προστασίας, προκειμένου να μην υπάρξει νέο lockdown λόγω αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού, ενώ σημείωσε ότι η καραντίνα βοήθησε ώστε να μάθει ο καθένας πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται.

Παράλληλα, ο κ. Σακέλλης αναφέρθηκε στα μέτρα που εφαρμόζονται στην ακτοπλοΐα, τονίζοντας ότι έχει γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση των πληρωμάτων στα πλοία, ενώ έχουν διαμορφωθεί οι χώροι για να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

«Τα πλοία έχουν και εξωτερικούς χώρους, που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες τους» πρόσθεσε ο κ. Σακέλλης.

Επίσης, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕ συμπλήρωσε ότι ο τομέας που θα αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα λόγω κοροναϊού είναι η κρουαζιέρα, υπογραμμίζοντας ότι θα χρειαστεί 2-3 χρόνια για να επιστρέψει στα περσινά επίπεδα.

O κ. Σακέλλης αναφέρθηκε στο κόστος των ταξιδιών με πλοία, τονίζοντας ότι οι τιμές έχουν μειωθεί σε ένα επίπεδο 10-15%, ενώ οι πολίτες μπορούν να βρουν ακόμα καλύτερες προσφορές.

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού, αρχικά στις 15 Ιουνίου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από την 1η Ιουλίου για την υπόλοιπη χώρα.

κομβικής σημασίας για την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας θα είναι η επανέναρξη των αεροπορικών συνδέσεων.

Όλοι συμφωνούν ότι σημαντικό ρόλο στην πορεία του τουρισμού από τον Ιούλιο και μετά, θα παίξουν οι αερομεταφορές και ειδικότερα το πόσο γρήγορα και με ποια συχνότητα θα αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις της Ελλάδας με τις τουριστικές αγορές, στις οποίες στηρίζεται παραδοσιακά ο ελληνικός τουρισμός.

Τα μεγάλα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας που θα μπορούσαν να ανοίξουν από την περασμένη Δευτέρα, λόγω της ρευστότητας της κατάστασης μετέθεσαν τη λειτουργία τους για τις επόμενες μέρες, ενώ ορισμένα προγραμματίζουν το άνοιγμά τους για τις αρχές Ιουλίου.

-

Σχετικα αρθρα

Κεντρική Μακεδονία: Πάνω από 2,7 δισ. στήριξης σε επιχειρήσεις παραγωγούς και εργαζόμενους λόγω covid

admin

Οι δημοσιονομικές «βόμβες» του e-ΕΦΚΑ προς απενεργοποίηση

admin

Αποσυμφόρηση χρεών και τόνωση ρευστότητας με 240 δόσεις

admin

Στο τραπέζι με τους 13 περιφερειάρχες το νέο ΕΣΠΑ 2021-27

admin

Μ. Σχοινάς: Η νέα μπλε κάρτα ενδυναμώνει την ΕΕ για να βγει ισχυρότερη από την πανδημία

admin

Ίδρυση κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης θα ζητήσει ο Τσίπρας

admin

Ξεκινά η διαδικασία για την αύξηση της δυναμικότητας του αγωγού ΤΑΡ

admin

«Σχέδιο Ελλάδα+» : Όλη η πρόταση Τσίπρα για το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

ΥΠΟΙΚ: Νέα μέτρα διευκόλυνσης για τις ΜμΕ-δικαιούχους του «ΓΕΦΥΡΑ 2»

admin

Αναβάλλεται και πάλι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

admin

Οι Βρετανοί δεν φοβούνται να ταξιδέψουν στις «πορτοκαλί» χώρες

admin

WarnerMedia και Discovery ενώνονται απέναντι στο Netflix σε έναν κολοσσό αξίας 132 δισ. δολ.  

admin