Image default
Επιχειρήσεις

Σταύρου (AB) – Παντελιάδης (METRO): Νέες επενδύσεις στο ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων

Μεγαλύτερες επενδύσεις στο ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων προανήγγειλαν οι επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος και της METRO ΑΒΕΕ κατά τη συζήτηση για το μέλλον και τις προκλήσεις του λιανεμπορίου στο πλαίσιο των εργασιών του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Τόσο ο κ. Βασίλης Σταύρου, διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, όσο και ο κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΤRO ΑΕΒΕ σημείωσαν πως τα επενδυτικά προγράμματα των εταιρειών τους θα υλοποιηθούν κανονικά, ωστόσο θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Και τούτο καθώς η κρίση της πανδημίας ενίσχυσε τη ζήτηση στο διαδικτυακό κανάλι των πωλήσεων, η οποία και παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρου το 2020 συνολικά θα είναι μια ανοδική χρονιά για το λιανεμπόριο παρά την ύφεση που αντιμετωπίζει η χώρα. «Αν και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα ακολουθήσει μετά τον Σεπτέμβρη δεν αναμένω να υποστεί ο κλάδος μεγάλες πιέσεις από την γενικότερη ύφεση που βιώνει- και θα βιώσει το επόμενο διάστημα- η χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παντελιάδης απ’ την πλευρά του προσδιόρισε την αύξηση ωστόσο ως «όχι κάτι το θεαματικό» σε αντίθεση με την εκτίναξη που σημειώθηκε κατά το δίμηνο του lockdown. Μάλιστα εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός για τις πωλήσεις στο β’ εξάμηνο συνδέοντας την εξέλιξη τους με την κατάσταση στο μέτωπο της οικονομίας, ιδίως με την απώλεια της φετινής τουριστικής σαιζόν.

Εξάλλου τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Σταύρου εξέφρασαν την άποψη ότι η υψηλή που ζήτηση που καταγράφηκε σε είδη πλην τροφίμων κατά τη διάρκεια της καραντίνας στα σούπερ μάρκετ ήταν συγκυριακό αφού όλα τα υπόλοιπα καταστήματα ήταν κλειστά.

Αμφότεροι συμφώνησαν ότι η πρόκληση της εποχής του κορωνοϊού ήταν η προστασία εργαζομένων και καταναλωτών, η διαχείριση και διατήρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η προσαρμογή στις νέες τάσεις, κυρίως στις απαιτήσεις των καταναλωτών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο κ. Παντελιάδης είπε οτι το Σούπερ Μάρκετ απέκτησε σημαντικό ρόλο στην ελληνική κοινωνία.  «Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή.  Τρέχαμε να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση και συνεπώς προβήκαμε σε προσλήψεις και στα καταστήματα αλλά και στις υπηρεσίες διανομής και ηλεκτρονικού καταστήματος».

Αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να αφήσει η πανδημία στη χώρα ο κ. Παντελιάδης υπογράμμισε σχετικά: «δεν νομίζω ότι θα βιώσουμε κάτι χειρότερο από αυτά που βιώσαμε στο παρελθόν, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει μείωση σε μισθούς ή σημαντική μείωση σε θέσεις εργασίας».

Σχετικα αρθρα

“ΙCT Company of the Decade” ο Όμιλος ΟΤΕ

admin

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): «Περίοδο χάριτος χωρίς ουσιώδεις επιπτώσεις δίνουν οι τροποποιήσεις στη Cosco»

admin

Home Sweet Home: Kορυφαίος διαγωνισμός από τη ΖeniΘ με δώρο ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΠΙΤΙ

admin

Βιοκαρπέτ: Αύξηση τζίρου 54,69% στο εξάμηνο

admin

Βιοκαρπέτ: Αύξηση τζίρου κατά 54,69% στο α’ εξάμηνο – Επιστροφή στην κερδοφορία

admin

Νέες επενδύσεις από την NCH Capital – Συνάντηση Σάντη με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ

admin

Άλλη μία σημαντική αύξηση κεφαλαίου δρομολογείται

admin

Μερίσματα: Πόσα κεφάλαια επέστρεψαν οι εισηγμένες το 2020

admin

Briq Properties: Έτοιμο στο τέλος του 2021 το πρώτο τμήμα του logistics park στον Ασπρόπυργο

admin

Μανώλης Καλαμαράκης (Kalas Group): Θετικό πρόσημο μέσα στην πανδημία

admin

Άντριου Μπόσγουορθ: Ο Ζούκερμπεργκ επιστρατεύει το «βαρύ πυροβολικό» του Facebook

admin

Cosmote: Δωρεάν 1.500 λεπτά ομιλίας και 15GB στους συνδρομητές στην Κρήτη που επλήγησαν από τον σεισμό

admin