Image default
Οικονομία

Airbnb : Μεγάλη ανάκαμψη της ζήτησης – Με ποια κριτήρια κινούνται οι καταναλωτές

Τη στιγμή που μεγάλο μέρος των πολιτών από όλο τον κόσμο ετοιμάζεται να επιστρέψει – έστω εν μέρει – στις ταξιδιωτικές του συνήθειες, το Airbnb αναφέρει αύξηση των κρατήσεών του μετά από ολόκληρους μήνες κρίσης.

Συγκεκριμένα, η Airbnb ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν περισσότερες κρατήσεις μεταξύ 17ης Μαΐου και 3ης Ιουνίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο για το 2019. Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν να ταξιδεύουν και πάλι, αν και προς το παρόν οι αποδράσεις τους περιορίζονται εντός των συνόρων των ΗΠΑ.

Ο CEO της εταιρείας, Μπράιαν Τσέσκι ανέφερε ότι παρατήρησε πως οι ταξιδιώτες προτιμούν να περιοριστούν σε προορισμούς εντός της χώρας τους οποίους μπορούν να προσεγγίσουν οδικώς και οι οποίοι βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη μόνιμη κατοικία τους. Οι δυσκολίες που προκύπτουν από τους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς αποτρέπουν τους πολίτες από τον διεθνή τουρισμό.

Σε συνέντευξή του στο -, ο Τσέσκι ανέφερε ότι οι επισκέπτες κάνουν κρατήσεις με διάρκεια που ξεπερνά την μία εβδομάδα, καθώς η τηλεργασία τους δίνει τη δυνατότητα να παρατείνουν τη διαμονή τους.

Αντίστοιχη αύξηση έχει σημειωθεί στις κρατήσεις της πλατφόρμας στην Πορτογαλία, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα.

Ωστόσο, ο Τσέσκι τόνισε ότι αναμένει τα έσοδα της φετινής χρονιάς να είναι τα μισά σε σχέση με πέρσι.

Ωστόσο η αναμενόμενη εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί κανονικά, στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, καθώς η αύξηση της ζήτησης φαίνεται πως θα την επιτρέψει.

Η Airbnb όπως και άλλες εταιρείες στον τομέα του τουρισμού, πέρασε μια σειρά από δύσκολους μήνες. Η εταιρεία, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο, απέλυσε το ένα τέταρτο του ανθρώπινου δυναμικού της κατά τη διάρκεια του Μαΐου, ενώ μεγάλο μέρος των ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα ως ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να πουλήσουν τα ακίνητά τους εξαιτίας της ραγδαίας μείωσης των κρατήσεων.

Σημαντική ανάκαμψη και για τις αεροπορικές

Ο Τσέσκι δήλωσε επίσης ότι οι ταξιδιώτες προτιμούν την ασφάλεια του οχήματός τους από τον κίνδυνο που ενδέχεται να κρύβουν οι αερομεταφορές εν μέσω της πανδημίας. Όμως η βιομηχανία αερομεταφορών δείχνει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει: Οι American Airlines ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι πρόκειται να αναδιαμορφώσουν το πρόγραμμα πτήσεων του Ιουλίου μετά από μια αύξηση της ζήτησης που ξεπέρασε τις προσδοκίες τους, ιδιαιτέρως όσον αφορά τη Φλόριντα και τους ορεινούς προορισμούς των δυτικών πολιτειών. Η αξία των μετοχών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 50% την περασμένη εβδομάδα, ένα πραγματικά εντυπωσιακό ποσοστό. Παράλληλα, η United σκοπεύει να αποκαταστήσει σημαντικό μέρος των διεθνών ταξιδιών της.

- www.cnn.com

-

Σχετικα αρθρα

«Viva la feta»- Άρχισαν τα γυρίσματα μεγάλης Βελγικής ταξιδιωτικής παραγωγής στη Σίφνο

admin

Διπλό ρεκόρ στις καταθέσεις – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2009

admin

Πετρέλαιο: Εκτοξεύτηκε η τιμή του Μπρεντ

admin

Χ. Μεγάλου: Τρεις λόγοι αισιοδοξίας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

admin

Brexit: Η ΕΕ αποδέσμευσε 5,4 δισ. ευρώ για βοήθεια στα κράτη μέλη

admin

ΗΠΑ: Γέλεν και Πάουελ θα προειδοποιήσουν τη Γερουσία για επιβράδυνση της ανάκαμψης λόγω Δέλτα

admin

Με πάνω από 4,8 εκατ. ευρώ θα ενισχύσει τον ΕΟΔΥ το ECDC  

admin

Δημιουργούνται 7 Πειραματικά ΕΠΑΣ Μαθητείας στον τουρισμό – Σε ποιους απευθύνονται

admin

Βρετανία: Πώς το boom στην αγορά κατοικίας αποσταθεροποιεί τις τοπικές κοινότητες

admin

Φορολογικοί παράδεισοι: Φεύγουν οι Σεϋχέλλες από τη «μαύρη λίστα» της ΕΕ

admin

Πιλοτικό σχέδιο για διασυνοριακές πληρωμές σε δευτερόλεπτα με ψηφιακά νομίσματα τραπεζών

admin

Θεσσαλονίκη: Για τις επεκτάσεις του μετρό προετοιμάζεται η Αττικό Μετρό

admin