Image default
Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ: Επενδύσεις σε ΑΠΕ και νέα επιχειρησιακή μονάδα για την ηλεκτροκίνηση

Νέα επιχειρησιακή μονάδα για την ηλεκτροκίνηση θα δημιουργήσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο ίδιος ανήγγειλε επίσης νέες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το επόμενο διάστημα, σε συνέχεια του φωτοβολταϊκού ισχύος 204 μεγαβάτ στην Κοζάνη, που είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο έργο ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των ΕΛΠΕ ο κ. Σιάμισης περιέγραψε τη στρατηγική του ομίλου που περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στις εγκαταστάσεις του, τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργεια, φυσικό αέριο (που θα είναι το καύσιμο μετάβασης τα επόμενα χρόνια) αλλά και σε βελτίωση των παραγόμενων καυσίμων. «Αν δεν αλλάξουμε δεν θα έχουμε μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κων/νος Ξιφαράς ανέφερε ότι οι μελέτες για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed προχωρούν και η επενδυτική απόφαση θα ληφθεί σε ορίζοντα 2 – 3 ετών. Όπως είπε είναι ένας αγωγός ειρήνης, οικονομικά βιώσιμος και τεχνικά εφικτός που υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαΐκή Ένωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Nicola Battilana, σημείωσε πως μέσα στη χρονιά θα ολοκληρωθεί η διασύνδεση του ελληνικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου με τον αγωγό ΤΑΡ, δημιουργώντας μία νέα πηγή εισόδου για τη χώρα ενώ στο τέλος του 2021 θα έχει τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός εφοδιασμού βυτιοφόρων με υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας προκειμένου να γίνει εφικτός ο εφοδιασμός απομακρυσμένων από το δίκτυο περιοχών με φυσικό αέριο.

Ο διευθυντής του τομέα ενέργειας του ομίλου Κοπελούζου, Κωστής Σιφναίος περιέγραψε την επενδυτική στρατηγική του ομίλου ενώ τόνισε πως τα έργα υποδομής που σχεδιάζονται θα πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμα καθώς δεν αρκεί η γεωπολιτική διάσταση.

Τέλος, ο επικεφαλής του τομέα Ανανεώσιμων Πηγών της ENEL για την Ευρώπη, Αριστοτέλης Χαντάβας, επεσήμανε την ανάγκη το πρόγραμμα απανθρακοποίησης της οικονομίας να υλοποιηθεί με μέριμνα για τις πληττόμενες περιοχές.

Σχετικα αρθρα

Elevate Greece: Οι 10 καινοτόμες επιχειρήσεις που κάνουν τη διαφορά (pics)

admin

Λαϊκές αγορές: Οι παραγωγοί κατεβαίνουν τη Δευτέρα σε πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο

admin

Πλαίσιο Computers: Το ελληνικό success story και η στρατηγική της «επόμενης ημέρας»

admin

Γέπε Κερκ Μποντ (eToro): Ο «ταύρος» των αγορών εξηγεί το νέο trend στις κερδοφόρες επενδύσεις

admin

Euronews: Συνεχίζεται για τους επόμενους 12 μήνες η λειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας

admin

Δαβέρος (ΕΛΠΕ): Πολύτιμος μοχλός διαμόρφωσης πολιτικών η φορολογία

admin

Ανακατεύει την τράπουλα στα αθλητικά η JD, μετά το deal με Cosmos Sport

admin

Profile: Μπαράζ νέων συμβάσεων στο 2ο εξάμηνο

admin

Παράταση έως 10 Νοεμβρίου – 80% επιδότηση ΕΣΠΑ «Elevate Greece» για υφιστάμενες start-up επιχειρήσεις

admin

Elevate Greece: Πότε λήγει η τελευταία παράταση στις αιτήσεις για στήριξη σε startups

admin

Από 25 Οκτωβρίου σε διαπραγμάτευση οι ομολογίες της CPLP Shipping

admin

CPLP Shipping Holdings: Άντλησε €150 εκατ. από το ομόλογο που υπερκαλύφθηκε κατά 5,3 φορές

admin