Image default
Οικονομία

Μέρκελ : Το Πεκίνο πρέπει να κάνει περισσότερα για να ανοίξει την κινεζική αγορά

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε σε τηλεδιάσκεψη με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ ότι το Πεκίνο χρειάζεται να αναλάβει δράση για να ανοίξει την κινεζική αγορά και να μεταχειριστεί με δίκαιο τρόπο τις ξένες εταιρίες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

Οι γερμανικές εταιρίες θέλουν καλύτερη πρόσβαση στην Κίνα και μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου για επενδύσεις. Παραπονιούνται επίσης ότι η κυβέρνηση στο Πεκίνο διαστρεβλώνει τον ανταγωνισμό με υψηλές επιδοτήσεις.

«Τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω βήματα σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην αγορά, την αμοιβαιότητα και την ίση μεταχείριση ξένων εταιριών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ για τη συζήτηση της Μέρκελ με τον Λι.

«Η ολοκλήρωση μιας φιλόδοξης επενδυτικής συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας είναι ένα σημαντικό στοιχείο σε αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

Οι διαπραγματεύσεις για μια επενδυτική συμφωνία βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και έξι χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος.

Η Γερμανία θέλει ελεύθερο, πολυμερές και βασιζόμενο σε κανόνες εμπόριο

Η Μέρκελ δήλωσε στον Λι ότι η Γερμανία, που αναλαμβάνει την εξαμηνιαία εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο, θέλει ελεύθερο, πολυμερές και βασιζόμενο σε κανόνες εμπόριο καθώς και έναν ενισχυμένο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, δήλωσε ο Ζάιμπερτ.

Οι Γερμανοί μεταποιητές εξαρτώνται από τις αλυσίδες ζήτησης και εφοδιασμού από την Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της χώρας τους.

Η Μέρκελ και ο Λι αναφέρθηκαν σε τρεις συμφωνίες που συνήφθησαν μεταξύ Κινέζων και Γερμανών εταίρων πριν από την τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, δήλωσε ο Ζάιμπερτ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τη συνεργασία τους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, επενδυτικά και εμπορικά θέματα σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως οι δημόσιες προμήθειες, και παγκόσμια οικονομικά ζητήματα.

--- -

-

Σχετικα αρθρα

Πριν το sold out οι κατοικίες στο Ελληνικό

admin

«Ελλάδα 2.0»: 180.000 – 200.000 θέσεις εργασίας, σε 4 πυλώνες

admin

Το Ταμείο Ανάκαμψης και η «ιστορική ευκαιρία» του ευρωπαϊκού νότου

admin

e-ΕΦΚΑ: Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για οφειλέτες

admin

Ενοικίαση πισίνας για βουτιές στην πόλη

admin

Συμβουλές αύξησης πλούτου δια στόματος Μπάφετ

admin

Έκπτωση φόρου για e-πληρωμές σε 18 κατηγορίες επαγγελματιών

admin

ΑΑΔΕ-Επιχείρηση «Βίλες στη Μύκονο»: Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αδήλωτα ενοίκια και μεσιτικά-φάντασμα

admin

Κίνητρα ανάπτυξης της κεφαλαιαγοράς

admin

Σχέδιο ανάκαμψης: Στη Βουλή οι συμβάσεις με ΕΕ – Έως αρχές Αυγούστου η προκαταβολή των 3,96 δισ. ευρώ

admin

Παγκρήτια Τράπεζα: Αναπτυξιακό σχέδιο πενταετίας – Ολοκληρώνεται εντός του ’22 το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης

admin

Τζ. Στίγκλιτς: Η Μέρκελ το πιο σημαντικό εμπόδιο στην άρση των πατεντών των εμβολίων

admin