Image default
Οικονομία

Πέτσας : Σε 12-24 δόσεις οι φορολογικές υποχρεώσεις που αναστάλθηκαν

Πρώτο θέμα της συζήτησης, μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και της δημοσιογράφου, Κατερίνας Παναγοπούλου, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ήταν ο Covid – 19 και ο τρόπος που η Ελλάδα θα κάνει ελέγχους ώστε να μην έχουμε νέα εισαγόμενα κρούσματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο καθολικών ελέγχων αλλά ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα γίνονται δεν θα είναι τυχαίοι, αλλά στοχευμένοι.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για κριτήρια ανάλυσης κινδύνου και ομαδοποιήσεις επισκεπτών. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι αύριο πρόκειται να γίνει η παρουσίαση του πώς, πότε, πόσα και που θα γίνουν τα τεστ «προκειμένου όλοι να γνωρίζουν τι θα συμβεί».

Σχετικά με την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, νωρίτερα, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε σε τρία κεντρικά ζητήματα. Το πρώτο ήταν η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου όπου θα συζητηθεί το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης από όπου αναμένονται περίπου 32 δις ευρώ. Τα δύο επόμενα που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα ήταν η επιστολή του κ. Μητσοτάκη στον κ. Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα και η αποτελεσματικότητα των κοινών δράσεων που αναλαμβάνει η Ε.Ε. και συγκεκριμένα η επιχείρηση Ειρήνη που έχει να κάνει με την επιτήρηση του εμπάργκο των όπλων στην Λιβύη.

Τι είπε για την ένταση με την Τουρκία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για την ένταση με την Τουρκία υπογράμμισε την σημασία του πώς διαμορφώνει η Ελλάδα ένα πλέγμα συσχετισμών που μας επιτρέπουν να προασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Κινούμαστε με βάση ένα τρίπτυχο», είπε ο κ. Πέτσας και εξηγώντας ότι έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη για να κάνουμε ότι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Όποτε χρειαστήκαμε τους συμμάχους μας, ήταν στο πλευρό μας», συμπλήρωσε θυμίζοντας τις πρόσφατες πιέσεις στον Έβρο όπου βρέθηκε στο σημείο η ηγεσία της Ευρώπης για να στείλει συμβολικό μήνυμα ότι προστατεύονται τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Θα ανακοινωθεί ρύθμιση των οφειλών των φορολογούμενων σε δόσεις

Για το θέμα της οικονομίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έδωσε μία ανάσα στους φορολογούμενους με τις αναστολές των υποχρεώσεών τους και σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός ότι οι οφειλές αυτές θα ρυθμιστούν σε αρκετές δόσεις από το Φθινόπωρο.

«Πρώτο μας μέλημα όλη αυτήν την περίοδο ήταν η προστασία της εργασίας», σημείωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας για μία παροδική ύφεση που όταν ξεπεραστεί πρέπει να είναι όλοι στις θέσεις τους και να πάρουν μερίδιο από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Αναφέρθηκε στους εποχικούς εργαζόμενους που ζούνε κάποιους μήνες με το επίδομα ανεργίας αλλά δεν μπορούν να ζήσουν έτσι όλο τον χρόνο και μίλησε για τα μέτρα της Κυβέρνησης με σκοπό να γίνει πιο ελκυστικό για μια εποχική επιχείρηση ή ένα ξενοδοχείο να ανοίξουν και να απασχολήσουν τους εργαζόμενους.

-

Σχετικα αρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: «Aδυσώπητοι σε όποιον προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει»

admin

Η βραδύτερη μείωση του χρέους στο τραπέζι του Eurogroup

admin

Κρήτη και Ρόδο προτιμούν οι Γερμανοί για το καλοκαίρι 2022

admin

«Απόσταση» Σολτς-Σάντσεθ για τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ

admin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή άνω των 5,3 εκατ. ευρώ

admin

Είσοδο στο μετα-σύμπαν επιχειρεί η Ralph Lauren

admin

Προσκεκλημένος του Διεθνούς Συνεδρίου για την Αειφορία ο καθηγητής Κων/νος Ζοπουνίδης

admin

«Πραγματικό ντιμπέιτ» για τον προϋπολογισμό της Ευρωζώνης θέλει το Βερολίνο

admin

«Πραγματικό ντιμπέιτ» για τον προϋπολιγισμό της Ευρωζώνης θέλει το Βερολίνο

admin

Νέος αναπτυξιακός νόμος με ταχύτερες διαδικασίες – Και σε ιδιώτες η αξιολόγηση προτάσεων

admin

Πρόεδρος ΒΕΠ: Με νέο παραγωγικό μοντέλο θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια

admin

Κικίλιας σε ΕΣΑμεΑ: Στόχος μας να γίνει η Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της

admin