Image default
Οικονομία

Πατέλης στο Φόρουμ των Δελφών: Η Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας παρουσίασε ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, στο δημοσιογράφο, Ζώη Τσώλη, κατά την παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που διεξάγεται φέτος διαδικτυακά από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις κατά την εισαγωγή του στη συζήτηση με τίτλο «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ανάταξη της οικονομίας».

Παρουσίασε τα βήματα που έχει κάνει και που αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση, τονίζοντας τη σημασία του κομβικού χρονικού σημείου που έρχεται σε τέσσερις ημέρες, το άνοιγμα της Ελλάδας για τον τουρισμό, και της διαφημιστικής καμπάνιας που βγήκε την περασμένη εβδομάδα σε όλον τον κόσμο, με τίτλο, «Greek summer is a state of mind».

Ο κ. Πατέλης είπε ότι δε συμφωνεί με ορισμένες απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία και διευκρίνισε ότι καθοριστική για το μέλλον της θα είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία παρουσίασε και κάποιες ευκαιρίες για το ελληνικό κράτος, όπως για παράδειγμα για τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, στην παρέμβασή του, στάθηκε και στις σημαντικές εξελίξεις που έρχονται από την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει σημαντικά το ποσό για την ποσοτική χαλάρωση και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων σε αυτή. «Η απόφαση της ΕΚΤ είναι πολύ σημαντική για την ελληνική αγορά ομολόγων», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι βοηθά να διατηρούνται οι αποδόσεις σε χαμηλά επίπεδα.

Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα Next Generation EU της Κομισιόν για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, τονίζοντας ότι είναι «μία τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «όλοι μας καλούν να μη σπαταλίσουμε αυτά τα χρήματα, να μην κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Τέλος, ο κ. Πατέλης τόνισε το «καθήκον» της κυβέρνησης να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, τονίζοντας ότι «πολλά έχουν συμβεί αυτό το χρόνο, αλλά το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή μία κυβέρνηση προσανατολισμένη σε αυτήν την κατεύθυνση.

-

Σχετικα αρθρα

Nordstream II: Παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ για τον αγωγό

admin

Παρεμπόριο: Πρόστιμα ύψους 92.950 ευρώ επιβλήθηκαν στην αγορά την περασμένη εβδομάδα

admin

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: 5+1 προτεραιότητες για τον κλάδο Μεταφορών

admin

Χ. Θεοχάρης: «Ιατρός» της οικονομίας ο Τουρισμός- Όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι ασφαλείς

admin

Σταθερή η αξία του ενεργητικού των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης το α΄ τρίμηνο 2021

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023- Αύξηση επενδύσεων

admin

Πάουελ: Απίθανο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ να φτάσει σε επίπεδα αντίστοιχα με του 1970

admin

Υπηρεσία Μίας Στάσης ΦΠΑ: Ψηφιακή προεγγραφή για το ηλεκτρονικό εμπόριο

admin

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 15 ετών ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης PMI

admin

Εκατομμύρια έγιναν εκατομμυριούχοι κατά τη διάρκεια πανδημίας

admin

Στις «ράγες» το έργο 1,2 δισ. του Μετρό

admin

Αργεντινή: Συμφωνία με τη Λέσχη του Παρισιού που αποτρέπει την κήρυξη στάσης πληρωμών στις 31/7

admin