Image default
Επιχειρήσεις

H Tesla απέκτησε ανταγωνιστή, την… Nikola: Γνωρίστε τον δισεκατομμυριούχο-νέμεση του Έλον Μασκ

Η Tesla έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της αγοράς ηλεκτρονικών αυτοκινήτων, βοηθούμενη και από την φιλοδοξία και την πολυσχιδή προσωπικότητας του ιδρυτή της, του Έλον Μασκ. Όμως φαίνεται ότι θα μοιραστεί την αγορά με μια άλλη νέα εταιρία στην ηλεκτρική αυτοκίνηση, που μάλιστα… μοιράζεται και το όνομα του θρυλικού εφευρέτη – αλλά και ανάλογες τακτικές προώθησης.

Η Nikola Motor τρέλανε το δείκτη NASDAQ στη Wall Street τη Δευτέρα, όταν η μετοχή της έκανε άλμα μεγαλύτερο του 100%. Η μετοχή πρωτοεισήχθη σε διαπραγμάτευση την περασμένη Πέμπτη.

Δεν ήταν η είσοδος στο χρηματιστήριο που ενθουσίασε τους επενδυτές. Ήταν, τα tweets του ιδρυτή και του εκτελεστικού προέδρου Τρέβορ Μίλτον την Κυριακή και τη Δευτέρα σχετικά με τη λίστα εγγραφής για το νέο φορτηγό Badger της εταιρείας είναι αυτό που έκανε το απόθεμα να κινείται.

Η Nikola έχει ήδη κάνει όνομα στην κατηγορία των φορτηγών ρυμούλκησης. Ο δε Τρέβορ Μίλτον φαίνεται ότι έχει πάρει το μάθημά του από τον Ελον Μασκ, ως προς την ενασχόλησή του με το twitter και την επιρροή στο επενδυτικό κοινό.

 

Το Badger έχει εκτιμώμενη εμβέλεια 600 μιλίων, σύμφωνα με την εταιρεία. Ο Heavy D που παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή Diesel Brothers στο Discovery Channel έχει συνάψει συνεργασία με την Nikola για το σχεδιασμό, τη κατασκευή και τις δοκιμές των νέων μοντέλων. Το ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla, που ονομάζεται Cybertruck, ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο.

Η Nikola ιδρύθηκε το 2015 και εδρεύει στο Φίνιξ της Αριζόνα.

Η είσοδος στο χρηματιστήριο προήλθε από τη συγχώνευση της με τη VectoIQ, μια εταιρία που λειτορύγησε ως όχημα για την εισαγωγή της Nikola στον NASDAQ. Ο Νίκολα συμφώνησε στη συμφωνία ως τρόπος για να πάρει κεφάλαιο. Η VectoIQ δεν είναι ξένη στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Διευθύνων εταίρος της είναι ο Στιβ Γκίρσκυ, πρώην αντιπρόεδρος της General Motors.

Η εταιρεία κατασκευάζει αυτοκίνητα με ηλεκτροκίνηση ή κίνηση με υδρογόνο, φορτηγά, jet-ski. «Βαφτίστηκε» με το μικρό του εφευρέτη που πειραματίστηκε με το εναλλασσόμενο ρεύμα και ακολουθεί τις ίδιες τακτικές του outsider με τον Ελον Μάσκ, όταν η Tesla ήταν outsider.

O δισεκατομμυριούχος Τρέβορ Μιλτον είναι εξαιρετικά ενεργός χρήστης του twitter, δημιουργεί ενδιαφέρον για τα προϊόντα του, μιλάει ανοιχτά για τις γραμμές παραγωγής και τις προοπτικές όπως ο Μάσκ, και αναφέρεται άνετα στον ανταγωνισμό της Tesla.

Ένας επικεφαλής που ήρθε για να μείνει, η μάχη στην ηλεκτροκίνηση προμηνύεται ενδιαφέρουσα και μακριά από ότι έχουμε δει ως σήμερα.

Σχετικα αρθρα

Prodea Investments: Αγορές ομολογιών από μέλη του ΔΣ

admin

ΕΧΑΕ: Καθαρά κέρδη €5,06 εκατ. στο α’ εξάμηνο του 2021

admin

Νίκος Ταβουλάρης: Από το πλευρό του Νιάρχου μέχρι τις μέρες δόξας και την παρακμή των Ναυπηγείων Ελευσίνας

admin

Χ.Α.: Σύνθεση και συντελεστές στάθμισης για τον νέο δείκτη ESG

admin

Καταστήματα εστίασης: Tι ισχύει για τη λειτουργία τους σε κλειστά εμπορικά κέντρα

admin

Μίχαλος: H αύξηση του κατώτατου μισθού δίνει μικρές ανάσες στους εργαζόμενους

admin

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer: Έναρξη του Rotational Graduate Program

admin

Περιφέρεια Αττικής: Προχωρά η καταβολή ενισχύσεων σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από Covid-19

admin

Οι ετήσιοι μισθοί των τραπεζιτών

admin

FlexCar: Δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας µέχρι το τέλος του 2022

admin

Το σεντούκι άδειασε…

admin

Rocket: Νέος παίκτης στην αγορά του online food delivery στην Ελλάδα

admin