Image default
Επιχειρήσεις

Vergos Auctions: Ταξίδι στην Ελλάδα του 18ου αιώνα με Simone Pomardi και Du Moncel

Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για το μέλλον, η Vergos Auctions ανανεώνει το ραντεβού της με το βιβλιόφιλο και φιλότεχνο κοινό, μέσω της καθιερωμένης πλέον δημοπρασίας «Σπάνιων Βιβλίων, Χειρόγραφων και Εγγράφων – Νεοελληνικής Χαρακτικής και Ζωγραφικής» η οποία θα λάβει χώρα 24 και 25 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Athens Plaza και ώρα 6.00 μμ, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για τη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών της και των εργαζομένων της.

Ένα νοητό οδοιπορικό στην Ελλάδα του 18ου αιώνα γίνεται εφικτό, μέσω δύο εξαιρετικά σπάνιων έργων, του Viaggio nella Grecia του Ιταλού ζωγράφου Simone Pomardi και του De Venise à Constantinople à travers la Grèce του Γάλλου σχεδιαστή και χαράκτη Th. Du Moncel, τα οποία περιλαμβάνονται στα 526 είδη που θα δημοπρατηθούν την πρώτη ημέρα. Στο Viaggio nella Grecia, το οποίο σώζεται σήμερα σε ελάχιστα αντίτυπα, ο  Ιταλός ζωγράφος S. Pomardi περιγράφει το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ελλάδα το 1805-6 ως συνοδός του Άγγλου αρχαιολόγου Edward Dodwell, με 92 χαλκογραφίες που διακρίνονται για την αισθητική τους και την συνέπεια στην τοπογραφία ενώ στο εντυπωσιακό έργο De Venise à Constantinople à travers la Grèce ο Th. Du Moncel απεικονίζει με εξαιρετικές λιθογραφίες τους τόπους που επισκέφθηκε.

Την πρώτη ημέρα της δημοπρασίας, ξεχωρίζουν επίσης:

– Το χειρόγραφο του  αγιογράφου και συγγραφέα Διονυσίου εκ Φουρνά Ερμηνεία της ζωγραφικής τέχνης (β’ μισό 18ου αιώνα), που αποτέλεσε το βασικό εγχειρίδιο Ελλήνων και ξένων αγιογράφων για τη συνέχιση, τη διάδοση και την αναγέννηση της βυζαντινής αγιογραφικής τέχνης από τις αρχές του 18ου αιώνα μέχρι και σήμερα.

– Το τρίτομο χειρόγραφο Historique de l’Occupation internationale de la Crète, par le Capitaine Cazenove (1908), μία σημαντική ανέκδοτη πηγή για την ιστορία της αυτόνομης Κρήτης την περίοδο της κατοχής των Μεγάλων Δυνάμεων.

Η πλούσια συλλογή 162 έργων Νεοελληνικής Χαρακτικής και Ζωγραφικής της δεύτερης ημέρας της δημοπρασίας, περιλαμβάνει έργα επιφανών καλλιτεχνών σε προσιτές τιμές, μεταξύ των οποίων: Γ, Μόραλης, Α. Φασιανός, Ν. Λύτρας, Δ. Διαμαντόπουλος, Γ. Τσαρούχης, Α. Κυριακούλης, Μ. Μακρουλάκης κ.ά.

 

Σχετικα αρθρα

Κρίστιαν Χατζημηνάς (ΕΕΝΕ): Μείωση μη μισθολογικού κόστους σε εταιρείες και εργαζομένους που επενδύουν σε δεξιότητες

admin

Λιανός (Επιτροπή Ανταγωνισμού): Περισσότεροι από ποτέ οι έλεγχοι τα τελευταία 2 έτη

admin

ΤΖΟΚΕΡ: 6 εκατ. στο τζακ ποτ της Κυριακής 14/8 

admin

Αριστοτέλης Παντελιάδης: Επεκτείνει τις δραστηριότητες της METRO ΑΕΒΕ

admin

Riviera Tower: O υψηλότερος και πράσινος ουρανοξύστης της Μεσογείου

admin

ΠΣΕ: Νέα άνοδος 59,8% στις ελληνικές εξαγωγές τον Ιούνιο 2022 (πίνακες)

admin

CPI: Διαπραγμάτευση μετοχών από το stock option plan από 18/8

admin

CPI: Στις 18/8 η έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο

admin

Αποζημιώσεις σε όσους έχασαν την πτήση τους δίνει το αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ (vid)

admin

ΠΑΕ ΑΕΚ: Συνεχίζεται η χορηγική συνεργασία με την Volton και το 2022- 2023  

admin

H ΕΚΤΕΡ ανέλαβε έργο αξίας 1,22 εκατ. ευρώ στην Τζια

admin

Huawei: Μικρή άνοδος 1,4% στα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο

admin