Image default
Επιχειρήσεις

Vergos Auctions: Ταξίδι στην Ελλάδα του 18ου αιώνα με Simone Pomardi και Du Moncel

Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για το μέλλον, η Vergos Auctions ανανεώνει το ραντεβού της με το βιβλιόφιλο και φιλότεχνο κοινό, μέσω της καθιερωμένης πλέον δημοπρασίας «Σπάνιων Βιβλίων, Χειρόγραφων και Εγγράφων – Νεοελληνικής Χαρακτικής και Ζωγραφικής» η οποία θα λάβει χώρα 24 και 25 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Athens Plaza και ώρα 6.00 μμ, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για τη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών της και των εργαζομένων της.

Ένα νοητό οδοιπορικό στην Ελλάδα του 18ου αιώνα γίνεται εφικτό, μέσω δύο εξαιρετικά σπάνιων έργων, του Viaggio nella Grecia του Ιταλού ζωγράφου Simone Pomardi και του De Venise à Constantinople à travers la Grèce του Γάλλου σχεδιαστή και χαράκτη Th. Du Moncel, τα οποία περιλαμβάνονται στα 526 είδη που θα δημοπρατηθούν την πρώτη ημέρα. Στο Viaggio nella Grecia, το οποίο σώζεται σήμερα σε ελάχιστα αντίτυπα, ο  Ιταλός ζωγράφος S. Pomardi περιγράφει το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ελλάδα το 1805-6 ως συνοδός του Άγγλου αρχαιολόγου Edward Dodwell, με 92 χαλκογραφίες που διακρίνονται για την αισθητική τους και την συνέπεια στην τοπογραφία ενώ στο εντυπωσιακό έργο De Venise à Constantinople à travers la Grèce ο Th. Du Moncel απεικονίζει με εξαιρετικές λιθογραφίες τους τόπους που επισκέφθηκε.

Την πρώτη ημέρα της δημοπρασίας, ξεχωρίζουν επίσης:

– Το χειρόγραφο του  αγιογράφου και συγγραφέα Διονυσίου εκ Φουρνά Ερμηνεία της ζωγραφικής τέχνης (β’ μισό 18ου αιώνα), που αποτέλεσε το βασικό εγχειρίδιο Ελλήνων και ξένων αγιογράφων για τη συνέχιση, τη διάδοση και την αναγέννηση της βυζαντινής αγιογραφικής τέχνης από τις αρχές του 18ου αιώνα μέχρι και σήμερα.

– Το τρίτομο χειρόγραφο Historique de l’Occupation internationale de la Crète, par le Capitaine Cazenove (1908), μία σημαντική ανέκδοτη πηγή για την ιστορία της αυτόνομης Κρήτης την περίοδο της κατοχής των Μεγάλων Δυνάμεων.

Η πλούσια συλλογή 162 έργων Νεοελληνικής Χαρακτικής και Ζωγραφικής της δεύτερης ημέρας της δημοπρασίας, περιλαμβάνει έργα επιφανών καλλιτεχνών σε προσιτές τιμές, μεταξύ των οποίων: Γ, Μόραλης, Α. Φασιανός, Ν. Λύτρας, Δ. Διαμαντόπουλος, Γ. Τσαρούχης, Α. Κυριακούλης, Μ. Μακρουλάκης κ.ά.

 

Σχετικα αρθρα

VW: Μπορεί να χάσει έως και 2,7 εκατ. πωλήσεις σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το 2030

admin

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα επιχειρούν εστίαση και διασκέδαση

admin

Alpha Bank: Καθοριστική η κρατική στήριξη στην επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

admin

JYSK: Ανοίγει νέο κατάστημα στο River West Open

admin

ACS: Αυτό είναι το νέο σύγχρονο κέντρο διαλογής της (vid)

admin

Επιχειρήσεις εστίασης: Πότε λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ποιους αφορά

admin

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για επιχειρήσεις

admin

ΔΙΜΕΑ: «Μπλόκο» σε 21 ηλεκτρονικά καταστήματα

admin

Ελλάκτωρ: Δεν αγοράζει η Reggeborgh τις μετοχές του Διαμαντίδη

admin

Ψηλά τη Σημαία: Η ύψιστη τιμή για Κορακάκη & Πετρούνια στην Τελετή Έναρξης!

admin

Πλειστηριασμός: Άλλαξαν χέρια 12 από τα 19 «κομμάτια» του Avenue

admin

Ομιλος Quest: Αποκτά το 60% της Intelli Solutions

admin