Image default
Πρώτο Θέμα Σοφοκλέους 10

Wall st: Νεα πτώση υπο τον φόβο 2ου κύματος λοιμώξεων

Οι μετοχές των ΗΠΑ υποχώρησαν την Πέμπτη καθώς οι αυξημένοι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων από κοροναϊούς έστειλαν τους επενδυτές μακρια από επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Ο Dow Jones υποχώρησε 875 μονάδες, ή 3,2%, λίγο μετά το κουδούνι έναρξης. Ο S&P 500 έχασε 2,5% και ο Nasdaq Composite μειώθηκε 2,1%.

Τα περιστατικά κοροναϊού των ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει τις 111.000. Τα δεδομένα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins έδειξαν αύξηση στις περιπτώσεις στη Φλόριντα, το Τέξας και την Καλιφόρνια, προκαλώντας ανησυχίες ότι ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων θα μπορούσε να οδηγήσει στην εφαρμογή περιορισμών στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Αν δούμε αυτούς τους αριθμούς να επιστρέφουν στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, τότε αυτό θα οδηγήσει σε μια μαζική διόρθωση», δήλωσε ο Altaf Kassam, επικεφαλής της επενδυτικής στρατηγικής για την State Street Global Advisors στην Ευρώπη.

Ο προσεκτικός τόνος που επέλεξε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα την Τετάρτη έχει επίσης επιβαρύνει το μυαλό των επενδυτών, δήλωσε ο κ. Κασάμ.  Ο Dow μειώθηκε κατά 1% την Τετάρτη, αφού ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι η πανδημία του coronavirus μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια ζημία στην οικονομία αλλάζοντας τη συμπεριφορά των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και η αγορά εργασίας μπορεί να μην ανακάμψει για «μερικά χρόνια».

Ενώ οι επενδυτές δεν αναμένουν νεα lockdown ευρείας βάσης, οι αυξήσεις των περιφερειακών λοιμώξεων στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τοπικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης, η οποία θα επιβαρύνει την οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε ο Hani Redha, διαχειριστής χαρτοφυλακίου πολλαπλών στοιχείων της PineBridge Investments.

«Υπάρχουν ορισμένοι τομείς που δημιουργουν ανησυχία και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θα τραβήξουν την προσοχή της αγοράς», είπε.

Οι μετοχές υποχώρησαν και στις διεθνείς αγορές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx Europe 600 να πέφτει 3%.

Οι αποδόσεις στα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα μειώθηκαν καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντήθηκαν για να συζητήσουν ένα προτεινόμενο πακέτο διάσωσης για τη χρηματοδότηση της ανάκαμψης της περιοχής. Οι προσδοκίες των επενδυτών για το μέγεθος και το πεδίο εφαρμογής του πακέτου βοήθειας έχουν μειωθεί καθώς ορισμένα μέλη της ΕΕ έχουν στρέψει πίσω ένα φιλόδοξο σχέδιο που πρόσφατα παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι αγορές δεν τιμολογούν ακομα την πιθανή διαφωνία που θα αντιμετωπίσει η πρόταση από ορισμένα κράτη μέλη, δήλωσε ο James Athey, ανώτερος διευθυντής επενδύσεων της Aberdeen Standard Investments.

Σχετικα αρθρα

Ποιο είναι το νέο μεγάλο πρόβλημα του Ισραήλ

admin

Ο βικτοριανός κόσμος και ο υπόκοσμος των οικονομικών

admin

XA:Διαφυγή προ των πυλών

admin

FTSE

admin

Airbnb:Καθαρή ζημιά 1,2 δισ.δολάρια

admin

Χ.Α: Η Ελληνική αγορά «έχει αλλάξει πίστα», αλλά “No pain, no gain”…

admin

ALPHA BANK:Επενδύσεις και παραγωγικό μοντέλο στο μεταπανδημικό τοπίο

admin

Εργασιακό νομοσχέδιο: Αυτές είναι οι νέες διατάξεις για την 4ήμερη εργασία & το 8ωρο

admin

OTE:Ισχυρή κερδοφορία και €0,68 μέρισμα

admin

Αυξημένο ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία από 60 διεθνείς επενδυτές στο virtual road show της Bank of America

admin

Πώς παντρεύονται και χωρίζουν οι ζάμπλουτοι του πλανήτη

admin

Διεθνής πτώση μετοχών λόγω τεχνολογίας

admin