Image default
Επιχειρήσεις

Γενική Συνέλευση ΟΠΑΠ: Με ισχυρή πλειοψηφία, πράσινο φως από τους μετόχους για όλα τα θέματα

Με μεγάλη συμμετοχή, που ξεπέρασε το 77%, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ, κατά την οποία οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν, με μεγάλη πλειοψηφία, το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε βάσει αυστηρών μέτρων υγείας και ασφάλειας, για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Μεταξύ άλλων, οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, οι μέτοχοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις ισχυρές επιδόσεις που κατέγραψε ο ΟΠΑΠ το 2019 και για την πρόοδο στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην υψηλή μερισματική απόδοση των τελευταίων ετών.

Μεταξύ άλλων, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την καταβολή τακτικού μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή, για τη χρήση του 2019, σε συνέχεια της καταβολής του έκτακτου μερίσματος, ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή, που έχει ήδη διανείμει ο ΟΠΑΠ.

Στην τοποθέτηση του προς τους μετόχους, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, επεσήμανε ότι το 2019 ήταν μια δυναμική χρονιά για την εταιρεία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι ο ΟΠΑΠ θα επανακάμψει από την κρίση του κορωνοϊου, χάριν στα γερά θεμέλια, τον υγιή ισολογισμό και την ισχυρή ταμειακή βάση του.

Όπως σημείωσε ο κος Ζίγκλερ, ο ΟΠΑΠ κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη στα ακαθάριστα έσοδα προ εισφορών και την κερδοφορία, το 2019, συνεχίζοντας να δημιουργεί αξία για τους μετόχους τους.

Επιπλέον, στάθηκε στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης του δικτύου των VLTs, τονίζοντας ότι η δραστηριότητα αυτή ήδη ωφελεί τον ΟΠΑΠ και τους συνεργάτες του, δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου.

Επίσης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας, καθώς και στην ενίσχυση των επιδόσεων του αθλητικού στοιχηματισμού. Όσον αφορά την αδειοδότηση του διαδικτυακού στοιχηματισμού, ο κος Ζίγκλερ σημείωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να συμμετάσχει.

Τέλος, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ εστίασε στο κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα του ΟΠΑΠ και τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας στην κοινωνική συνεισφορά.

Όπως σημείωσε, βάσει μελέτης του ΙΟΒΕ για το 2019, οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ είχαν συνολική επίδραση άνω των 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, στηρίζοντας – άμεσα και έμμεσα – περισσότερες από 39.500 θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, μόνο το 2019, η συνολική συνεισφορά του ΟΠΑΠ στα δημόσια έσοδα ανήλθε στα 744 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη, ενισχύθηκαν τα προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας στους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης. Επίσης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο ΟΠΑΠ επέκτεινε την κοινωνική προσφορά του, στηρίζοντας άμεσα τις προσπάθειες των υγειονομικών και δημόσιων αρχών, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σχετικα αρθρα

ΙΑΣΩ: Στο 91,23% το ποσοστό της OCM

admin

Cenergy: Στα €228 εκατ. οι πωλήσεις το α’τρίμηνο- Αύξηση 4%

admin

Πειραιώς Financial Holdings: Στο 18,62% το ποσοστό του Τζον Πόλσον

admin

Cenergy Holdings: Αύξηση των πωλήσεων κατά 4%

admin

Jumbo: Στις 2 Ιουνίου η συνέλευση για την εκλογή ΔΣ

admin

Newsphone: Νέα προαιρετική δημόσια πρόταση εξαγοράς από την Ancostar

admin

KPMG: Απειλή για την πράσινη ανάπτυξη οι ελλείψεις πρώτων υλών

admin

MIG: Στις 2 Ιουνίου η ΓΣ για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου

admin

Autohellas: Επιστροφή στην κερδοφορία το α’ τρίμηνο του 2021

admin

Autohellas: Στα €4,5 εκατ. τα κέρδη, αύξηση 12,7% στον κύκλο εργασιών

admin

Θ. Μιχαλόπουλος (Microsoft): Είμαστε στην τελική ευθεία για την επιλογή του χώρου της επένδυσής μας

admin

Εστίαση: Tι πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι (vid)

admin