Image default
Επιχειρήσεις

«Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες» 

Συνεχίζονται οι συζητήσεις του κύκλου διαδικτυακών εκδηλώσεων με τον τίτλο «Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες» που διοργανώνει το Δίκτυο Καινοτομίας (Innovation Network) της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ)  σε συνεργασία με το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece.

Στις online συζητήσεις στελέχη εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι για τεχνολογικά θέματα συναντούν ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επιχειρηματίες, ανταλλάσσοντας ιδέες, για καινοτομικά προγράμματα που υλοποιούν ή μπορούν να πραγματοποιήσουν. Επίσης παρουσιάζονται ορθές πρακτικές που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ, κα Ράνια Αικατερινάρη, σχολιάζοντας την συνέχιση  του κύκλου εκδηλώσεων, δήλωσε:

«Η αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού στις εταιρείες του δημόσιου τομέα  αναδεικνύεται και από το ενδιαφέρον που προκάλεσαν οι συζητήσεις του Δικτύου Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ.  Σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Greece, δημιουργούμε μια σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης και διεύρυνσης γνώσεων και εμπειριών καθώς  φέρνουμε σε επαφή μερικούς από τους πλέον σημαντικούς ανθρώπους της ψηφιακής τεχνολογίας της διεθνούς αγοράς με στελέχη εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ξεκλειδώνοντας  τις δυνατότητες που αποκτούμε με την εξοικείωσή μας στην τεχνολογία.»

Οι επόμενες συζητήσεις είναι:

§  Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, ώρα 17:00. Το μέλλον της κυκλοφορίας στις αστικές συγκοινωνίες: Διεθνείς εμπειρίες και πιλοτικά προγράμματα στην Αθήνα.

Ομιλητές Κωνσταντίνος Αντωνίου, καθηγητής TUM, Νίκος Αθανασόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΟΑΣΑ. Συντονίζει ο Γιάννης Γκόλιας καθηγητής ΕΜΠ.

§  Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, ώρα 17:00. Μέθοδοι και επιλογές ώστε τα μεγάλα δεδομένα (big data) να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα στους μεγάλους κρατικούς οργανισμούς, με βάση την διεθνή εμπειρία και προγράμματα που υλοποιούνται στην Αθήνα.

Ομιλητές  Λουσίλ Κέλλις, Steer και Ντόρα Βαρβαρίγου πρόεδρος ΕΥΔΑΠ, καθηγήτρια ΕΜΠ. Συντονίζει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,  Αντιπρόεδρος MITEF Greece.

§  Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, ώρα 17:00. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι οργανισμοί κατά τον ψηφιακό μετασχηματισμό διαδικασιών και υπηρεσιών, σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

Ομιλητές  Χριστίνα Ντόλαν Inside Chains, Κωνσταντίνος Κεσεντές πρόεδρος ΓΑΙΟΣΕ.  Συντονίζει ο Αλέξανδρος Πατεράκης αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ.

§  Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, ώρα 17:00. Χρηματοδότηση καινοτομιών προκειμένου οι κρατικές επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν.

Ομιλητές Άγγελος Αδμίτης, καθηγητής ΕΜΠ. Μάρκος Βερέμης, εταίρος Pig Pi. Ευάγγελος Καρκαλέτσης, διευθυντής Ινστιτούτου πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Δημόκριτος. Δημήτρης Πλεξουσάκης Διευθυντής ICS FORTH, Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κατερίνα Πραματάρη, εταίρος UniFund. Συντονίζει ο Στέφανος Γιουρέλης αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΣΥΠ.

Σχετικα αρθρα

Η Wolt Market προχωρά σε μειώσεις τιμών για 1.500 προϊόντα

admin

ΚΡΙ ΚΡΙ: Σε περιπέτειες η κερδοφορία παρά τις μεγάλες ανατιμήσεις στα προϊόντα

admin

Ανεβάζουν σταθερά ταχύτητα τα malls της Lamda Development

admin

Η&Μ: Το «αντίο» της στη Ρωσία αποχαιρέτησε και τα κέρδη

admin

Τραπεζοκαθίσματα: Πότε λήγει η παράταση για την επέκτασή τους σε κοινόχρηστους χώρους

admin

REDS: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από την RB Ellaktor

admin

Μπλε Κέδρος: Η Merit Χρηματιστηριακή ειδικός διαπραγματευτής επί των μετοχών

admin

Μπλε Κέδρος: Από τις 30/9 η ειδική διαπραγμάτευση των μετοχών

admin

Ideal Holdings: Προς έκδοση 2,79 εκατ. μετοχών από το stock option plan

admin

Ideal Holdings: ΑΜΚ με έκδοση 2,795 εκατ. νέων μετοχών

admin

Intracom: Αύξηση τζίρου και ζημιές στο α’ εξάμηνο – Στα €126,5 εκατ. οι πωλήσεις

admin

Phoenix Vega Mezz: Λειτουργικά κέρδη €1,2 εκατ. στο εξάμηνο

admin