Image default
Επιχειρήσεις

«Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες» 

Συνεχίζονται οι συζητήσεις του κύκλου διαδικτυακών εκδηλώσεων με τον τίτλο «Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες» που διοργανώνει το Δίκτυο Καινοτομίας (Innovation Network) της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ)  σε συνεργασία με το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece.

Στις online συζητήσεις στελέχη εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι για τεχνολογικά θέματα συναντούν ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επιχειρηματίες, ανταλλάσσοντας ιδέες, για καινοτομικά προγράμματα που υλοποιούν ή μπορούν να πραγματοποιήσουν. Επίσης παρουσιάζονται ορθές πρακτικές που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ, κα Ράνια Αικατερινάρη, σχολιάζοντας την συνέχιση  του κύκλου εκδηλώσεων, δήλωσε:

«Η αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού στις εταιρείες του δημόσιου τομέα  αναδεικνύεται και από το ενδιαφέρον που προκάλεσαν οι συζητήσεις του Δικτύου Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ.  Σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Greece, δημιουργούμε μια σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης και διεύρυνσης γνώσεων και εμπειριών καθώς  φέρνουμε σε επαφή μερικούς από τους πλέον σημαντικούς ανθρώπους της ψηφιακής τεχνολογίας της διεθνούς αγοράς με στελέχη εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ξεκλειδώνοντας  τις δυνατότητες που αποκτούμε με την εξοικείωσή μας στην τεχνολογία.»

Οι επόμενες συζητήσεις είναι:

§  Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, ώρα 17:00. Το μέλλον της κυκλοφορίας στις αστικές συγκοινωνίες: Διεθνείς εμπειρίες και πιλοτικά προγράμματα στην Αθήνα.

Ομιλητές Κωνσταντίνος Αντωνίου, καθηγητής TUM, Νίκος Αθανασόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΟΑΣΑ. Συντονίζει ο Γιάννης Γκόλιας καθηγητής ΕΜΠ.

§  Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, ώρα 17:00. Μέθοδοι και επιλογές ώστε τα μεγάλα δεδομένα (big data) να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα στους μεγάλους κρατικούς οργανισμούς, με βάση την διεθνή εμπειρία και προγράμματα που υλοποιούνται στην Αθήνα.

Ομιλητές  Λουσίλ Κέλλις, Steer και Ντόρα Βαρβαρίγου πρόεδρος ΕΥΔΑΠ, καθηγήτρια ΕΜΠ. Συντονίζει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,  Αντιπρόεδρος MITEF Greece.

§  Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, ώρα 17:00. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι οργανισμοί κατά τον ψηφιακό μετασχηματισμό διαδικασιών και υπηρεσιών, σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

Ομιλητές  Χριστίνα Ντόλαν Inside Chains, Κωνσταντίνος Κεσεντές πρόεδρος ΓΑΙΟΣΕ.  Συντονίζει ο Αλέξανδρος Πατεράκης αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ.

§  Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, ώρα 17:00. Χρηματοδότηση καινοτομιών προκειμένου οι κρατικές επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν.

Ομιλητές Άγγελος Αδμίτης, καθηγητής ΕΜΠ. Μάρκος Βερέμης, εταίρος Pig Pi. Ευάγγελος Καρκαλέτσης, διευθυντής Ινστιτούτου πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Δημόκριτος. Δημήτρης Πλεξουσάκης Διευθυντής ICS FORTH, Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κατερίνα Πραματάρη, εταίρος UniFund. Συντονίζει ο Στέφανος Γιουρέλης αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΣΥΠ.

Σχετικα αρθρα

ACS: Αυτό είναι το νέο σύγχρονο κέντρο διαλογής της (vid)

admin

Επιχειρήσεις εστίασης: Πότε λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ποιους αφορά

admin

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για επιχειρήσεις

admin

ΔΙΜΕΑ: «Μπλόκο» σε 21 ηλεκτρονικά καταστήματα

admin

Ελλάκτωρ: Δεν αγοράζει η Reggeborgh τις μετοχές του Διαμαντίδη

admin

Ψηλά τη Σημαία: Η ύψιστη τιμή για Κορακάκη & Πετρούνια στην Τελετή Έναρξης!

admin

Ομιλος Quest: Αποκτά το 60% της Intelli Solutions

admin

Πλειστηριασμός: Άλλαξαν χέρια 12 από τα 19 «κομμάτια» του Avenue

admin

Μείωση ενοικίου τον Ιούλιο: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

admin

Wood: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για τη MYTILINEOS – Αυξάνει κατά 21% την τιμή-στόχο

admin

3Α: Αναξιοποίητο το ακίνητο της Νέας Ιωνίας

admin

Ο Όμιλος Σαράντη στη λίστα του Fortune «Most Admired Companies 2021»

admin