Image default
BLOOMBERG

Philip Morris International: Σε δέκα χρόνια μπορεί να σταματήσουν οι πωλήσεις τσιγάρων

Η Philip Morris International Inc. επισημαίνει ότι μέσα σε μία δεκαετία τα τσιγάρα μπορεί να αρχίσουν να θεωρούνται ξεπερασμένα σε ορισμένες αγορές, καθώς οι καπνιστές στρέφονται σε εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατόν να σταματήσουν εντελώς οι πωλήσεις τσιγάρων σε πολλές χώρες μέσα σε 10 έως 15 χρόνια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καλαντζόπουλος στην έκθεση βιωσιμότητας, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη. Ωστόσο υποστήριξε ότι για να συμβεί αυτό, απαιτείται και η βοήθεια των Ρυθμιστικών Αρχών.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των τσιγάρων Marlboro και Chesterfield ισχυρίζονταν από καιρό ότι βλέπει ένα «μέλλον χωρίς καπνό» και τώρα άρχισε να δίνει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η Philip Morris διατηρεί το προβάδισμα στις εναλλακτικές λύσεις καπνίσματος με τη συσκευή θερμαινόμενου καπνού IQOS, αν και ανταγωνιστές της, όπως η Juul κερδίζουν μερίδιο στην αγορά. Η εταιρεία λαμβάνει σχεδόν το ένα πέμπτο των εσόδων της από μη καιόμενα προϊόντα.

Αν και η Philip Morris επιμένει ότι οι εναλλακτικές λύσεις καπνίσματος είναι λιγότερο επιβλαβείς από τα τσιγάρα, ορισμένες υγειονομικές ομάδες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι τα προϊόντα που θερμαίνουν χωρίς να καίνε καπνό, εκθέτουν τους καταναλωτές σε άλλες τοξίνες και υποστηρίζουν ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις δεν είναι ακόμη γνωστές. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το IQOS προς πώληση στις ΗΠΑ πέρυσι, ωστόσο εξετάζει ακόμη την απόφαση για το εάν μπορεί να διατίθεται στην αγορά ως λιγότερο επικίνδυνο από τα τσιγάρα.

Η εταιρεία είχε θέσει στόχο πριν από τρία χρόνια, ότι τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ενήλικοι καπνιστές θα έχουν σταματήσει το κάπνισμα και θα έχουν στραφεί στα προϊόντα της χωρίς καπνό έως το 2025. Η Philip Morris εκτιμά ότι σχεδόν 14 εκατομμύρια καταναλωτές ήταν χρήστες του IQOS στο τέλος του 2019, με σχεδόν 10 εκατομμύρια να έχουν σταματήσει το τσιγάρο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχουν περίπου 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες καπνού παγκοσμίως.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης πλειοψηφικού πακέτου της - News, μητρική της - LP, έχει κάνει εκστρατεία και έχει διαθέσει χρήματα ώστε να απαγορευτούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και ο καπνός στις ΗΠΑ.

Σχετικα αρθρα

Bloomberg: Η Ελλάδα είναι το «Plan A» όλου του κόσμου φέτος

admin

Bill Gates: ‘Ερευνα της Microsoft για σχέση του δισεκατομμυριούχου με υπάλληλο της εταιρείας

admin

Πώς το Facebook βοηθάει τα Zara να πουλήσουν με… βιντεοπαιχνίδια!

admin

Πώς έφθασαν στην Ινδία 50 τρισ. κρυπτονομίσματα Shiba Inu και γιατί προκαλούν ανησυχία στην αγορά crypto

admin

Η αγορά crypto με το βλέμμα στραμμένο στα tweets του Elon Musk – Νέο μήνυμα ενισχύει το Dogecoin

admin

O πλουσιότερος άνδρας της Ρωσίας αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη δικαστική διαμάχη διαζυγίου στη Βρετανία

admin

Toshiba: Μοιράζει 1,4 δισ. δολάρια στους μετόχους εν μέσω επανεξέτασης της στρατηγικής της

admin

Ο Μάριο Ντράγκι παραιτείται από την πρωθυπουργική αποζημίωση

admin

Citigroup: Ξεκινά πρόγραμμα με στόχο την πρόσληψη περισσότερων γυναικών

admin

Burberry: Βουτιά για τη μετοχή της εταιρείας παρά την τριμηνιαία αύξηση των πωλήσεων

admin

Τι λένε οι γκουρού των crypto για την «κωλοτούμπα» του Elon Musk στο Bitcoin

admin

Νικ Μαρούτσος: Ο 44χρονος διάδοχος του βασιλιά των ομολόγων αποσύρεται για κάνει ταξίδια με τα παιδιά του

admin