Image default
Επιχειρήσεις

CHIPITA: Αύξηση πωλήσεων 11,2% και ενισχυμένο EBITDA κατά 10% το 2019

Τη θετική της πορεία συνέχισε για μία ακόμα χρονιά η CHIPITA, καταγράφοντας αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 11,2% φτάνοντας τα 567,4 εκατ. ευρώ έναντι 510,2 εκατ. ευρώ το 2018.

Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας τα 83,3 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 72,4 εκατ. ευρώ και εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων συναλλαγών, διαμορφώθηκαν στα 42,8 εκατ. ευρώ έναντι των 27,4 εκατ. ευρώ το 2018.

Παράλληλα, σημαντικά ενισχύθηκαν κατά 60,5 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαιά της, τα οποία από 459,2 εκατ. ευρώ το 2018, έφτασαν τα 519,7 εκατ. ευρώ το 2019.

Η επιτυχημένη προώθηση των ήδη καθιερωμένων αλλά και των νέων προϊόντων, σε συνδυασμό με την ενισχυμένη παρουσία της στις υπάρχουσες αλλά και νέες αγορές, βρίσκονται πίσω από αυτά τα θετικά αποτελέσματα.

Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία αλλά και χώρες από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, παρουσίασαν και φέτος σημαντική αύξηση πωλήσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία διπλασίασε σε μέγεθος και παραγωγή το εργοστάσιό της στην Πολωνία, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των ευρύτερων αγορών, ενώ ολοκλήρωσε και την κατασκευή του νέου εργοστασίου στο Μεξικό, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στην αγορά της Κεντρικής Αμερικής.

Η εταιρεία θα προχωρήσει, όπως είχε προγραμματίσει, στην εφαρμογή του επενδυτικού πλάνου την επόμενη τετραετία, προκειμένου να υλοποιήσει το μεσοπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξής της στις διεθνείς αγορές. Αυτό, θα προσφέρει στην CHIPITA τη δυνατότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει την ανοδική τάση των πωλήσεών της, με λανσάρισμα νέων προϊόντων, δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων αλλά και περαιτέρω διείσδυση σε αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, συνεχίζεται η επένδυση του νέου εργοστασίου στη Σλοβακία, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2021.

Για την CHIPITA, αποτελεί καθήκον η εφαρμογή αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και περιβαλλοντικά υπεύθυνης στάσης. Γι’ αυτό εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα και δράσεις με στόχο τη στήριξη της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης των περιοχών όπου δραστηριοποιείται.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία συνέχισε τη θετική της πορεία με αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο, ότι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας δημιουργούν προκλήσεις για την παγκόσμια και εθνική οικονομία.

Η διοίκηση της εταιρείας έθεσε, από την πρώτη στιγμή, ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων της και ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που όφειλε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται με σεβασμό και υπευθυνότητα, προχώρησε σε δωρεά ύψους 500 χιλ. ευρώ προς το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το ΕΚΑΒ.

Σχετικα αρθρα

Tο σπίτι της Λαμπέτη στο Κολωνάκι γίνεται boutique ξενοδοχείο ‘’Villa Lambeti’’ το 2022 (pics)

admin

Γεωργιάδης: Επί ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήθηκε το κλείσιμο του εργοστασίου PITSOS

admin

Ακίνητα: Η Αθήνα αλλάζει – Αποκτά έναν νέο «αέρα» επενδυτικού ενδιαφέροντος

admin

Επίθεση χάκερ στην Colonial Pipeline: Φόβοι για προβλήματα στον εφοδιασμό καυσίμων

admin

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα: Το ωράριο λειτουργίας – Πώς θα λειτουργήσουν Jumbo και IKEA (vid)

admin

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας – Ήταν επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Lavipharm

admin

Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει με την επιστροφή στην κανονικότητα – Πώς επηρεάζονται τα σούπερ μάρκετ

admin

Γεωργιάδης για το deal της «Pitsos»: Έγινε το μεγάλο βήμα για τη δημιουργία εκ νέου θέσεων εργασίας που χάθηκαν

admin

Πώς μια 32χρονη μετέτρεψε την ιδέα για ένα σχολικό ημερολόγιο σε επιχείρηση αξίας $3,2 δισ.

admin

Μπακατσέλος στο Newmoney: Πώς κλείσαμε το deal με τους Γερμανούς της BSH για την Pitsos

admin

ΕΛΓΟ: Άρση στην προσωρινή ανάκληση της πιστοποίησης για τη ΦΕΤΑ ΠΟΠ της βιομηχανίας Όμηρος

admin

MLS: Η απάντηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

admin