Image default
Επιχειρήσεις

Λύση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας: Περνάνε στα χέρια της ΟΝΕΧ

Στα χέρια της ΟΝΕΧ περνούν πλέον τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά και την υποστήριξη του σχεδίου αναδιάρθρωσης από το 53,22% των υφιστάμενων μετόχων.

Με αυτό τον τρόπο τελειώνει ένα σίριαλ ετών και διασφαλίζεται το μέλλον των Ναυπηγείων καθώς και οι θέσεις εργασίας. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το ποσοστό των μετόχων που υποστηρίζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας είναι 53,22%.

Το σχέδιο υποστηρίζεται από τους μετόχους: Ν. Ταβουλάρη, Ι. Στεφάνου, Φωτ. Κολοκυθά, Ευ. Πανουτσόπουλο, Αθ. Αθανασιάδη, Δ. Καλλιγέρη, Ι. Κωστούρου, Χρ. Κωστούρου, Ι. Αλεβίζο, Νικηφοράκη και την οικογένεια Κοκκάλα.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων θα είναι ο θεματοφύλακας αυτής της συμφωνίας με στόχο τους επόμενους μήνες να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης σύμφωνα με το Άρθρο 106 ΒΔ ώστε να τελειώσει η οδύσσεια των εργαζομένων και να υπάρξει αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Ευχαριστώ όλους τους υπογράφοντες για το εποικοδομητικό πνεύμα, με το οποίο χειρίστηκαν αυτήν την υπόθεση καθώς και τον αρμόδιο Υφυπουργό Βιομηχανίας, κ. Νίκο Παπαθανάση για τη σκληρή δουλειά. Άμεσα καταθέτουμε στη Βουλή, από κοινού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, νομοθετική διάταξη για την παράταση του ισχύοντος καθεστώτος ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού και να μην έχουν καμιά ανησυχία οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων».

Πλέον η ΟΝΕΧ του κ Πάνου Ξενοκώστα καλείται να επαναλάβει το αποκαλούμενο από πολλούς «θαύμα» του Νεωρίου. Αυτή τη φορά θα έχει την χρηματοδοτική υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης μέσω του Development Financial Corporation (DFC). Το τελευταίο αποτελεί και τον κρατικό οργανισμό χρηματοδότησης αμερικανικών στρατηγικών επενδύσεων στο εξωτερικό.

Όπως έχει γνωστοποιήσει ο εν λόγω οργανισμός τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα συνδεθούν με την προσπάθεια της ενεργειακής ανεξαρτητοποίησης τόσο της Ελλάδας όσο και των δυτικών Βαλκανίων από το ρωσικό φυσικό αέριο. Και τούτο καθώς τα Ναυπηγεία θα παρέχουν υπηρεσίες σε πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου LNG από τις ΗΠΑ και τη δυτική Αφρική προς την Ελλάδα και τα Βαλκάνια συνολικά.

Σχετικα αρθρα

Η Nova ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με νέα στελέχη

admin

Κόλιν Χουάνγκ: Πώς ο Κινέζος ιδρυτής της Pinduoduo έχασε $27 δισ. – Η μεγαλύτερη απώλεια πλούτου στον κόσμο

admin

efood: Πόσο υποχώρησαν οι παραγγελίες μετά το κύμα «ψηφιακού ακτιβισμού»

admin

Αντώνης Κοτζαμανίδης: «Αυτοί είναι οι 3 πυλώνες ανάπτυξης της Entersoft»

admin

Χρεοκοπία ή Διάσωση; Ποιο θα είναι το μέλλον της Evergrande – Στα 300 δισ. τα χρέη

admin

Γερογιάννης: Τι «βλέπει» ο CEO της Aegean για την επόμενη μέρα και την ανάκαμψη

admin

Άλμπερτ Μπουρλά: Από τη Θεσσαλονίκη στην κορυφή της Pfizer

admin

Epsilon College: Online Ημερίδα για τα Εργαλεία Χρηματοδότησης των Επιχειρήσεων

admin

Τέρνα Ενεργειακή ΜΑΕΧ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ

admin

Το νέο ΔΣ της Alpha Trust

admin

Ιασώ: Αίτημα για διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Διαγράφεται και επίσημα η Newsphone από το Χρηματιστήριο

admin