Image default
Οικονομία

Πολ Τόμσεν: Πήρε σύνταξη ο «σκληρός» του ΔΝΤ

Συνταξιούχους από σήμερα ο πρώην σκληρός διαπραγματεύτης και υπέρμαχος της αυστηρής δημοσιονομικής Πολ Τόμσεν, ύστερα από 38 χρόνια επαγγελματικής πορείας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Οι συναντήσεις του με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης και η επιμονή του στην τήρηση των μέτρων λιτότητας, άφησαν εποχή.

Παρά τις εμμονές και τα τραγικά λάθη του στην Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν είδε την καριέρα του στο Ταμείο να απογειώνεται μετά την τετραετή ενασχόλησή του με τη χώρα μας.

Το 2014 ανέλαβε επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Ο Τόμσεν ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του σε σημαντικές θέσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες, ως εργαζόμενος στην Ουάσινγκτον και ως εκπρόσωπος του Ταμείου στη Ρωσία.

«Συνεργάστηκε στενά και με τις 44 χώρες της Ευρώπης και συνάμα διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο θέμα χάραξης πολιτικής και καθοδήγησης πολλών χωρών, βασισμένων στην ελεύθερη αγορά, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου», είχε αναφέρει η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

«Ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, ο κ. Τόμσεν έχει κατευθύνει τις εργασίες επιτήρησης του Ταμείου, τον πολιτικό διάλογο με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, και τις διαβουλεύσεις ανάμεσα σε ΕΕ και Ταμείο πάνω στην υλοποίηση προγραμμάτων», επισήμανε.

Λόγω των δυσμενών εξελίξεων που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα καθυστέρησε να ορίσει τους διαδόχους του Πόουλ Τόμσεν, αλλά και του Μαχμούντ Πραντάν, του αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Τελικά, ανακοίνωσε πως ο διάδοχος του Τόμσεν θα είναι ο Άλφρεντ Κάμερ. Η τοποθέτηση Κάμερ εξέπληξε, καθώς πολλοί εντός του ΔΝΤ θεωρούσαν σίγουρο πως τη θέση θα την καταλάμβανε γυναίκα. Μάλιστα, είχαν ακουστεί τα ονόματα συγκεκριμένων υποψηφίων, μεταξύ των οποίων εκείν

-

Σχετικα αρθρα

Amazon: 10.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

admin

Τα «ψιλά γράμματα» κατά την ανάγνωση του εργασιακού ν/σχ

admin

Χ. Θεοχάρης: Όλα θα πάνε καλά τη φετινή τουριστική χρονιά

admin

Στην Κρήτη οι πρώτοι τουρίστες – Δέκα χιλιάδες φθάνουν στο επόμενο τετραήμερο

admin

Talk of the market – «Χαλαρώνουν» τα μέτρα, μένει να «τεντώσει» και το ελατήριο

admin

Φαληρικός Όρμος: Στο ΠΔΕ 2021 με εξασφαλισμένα 200 εκ. ευρώ η δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου

admin

Γ. Ζαββός: Οι βιώσιμες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις θα στηριχθούν με κάθε μέσο

admin

Delphi Forum: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια

admin

Airbnb:Καθαρή ζημιά 1,2 δισ.δολάρια

admin

Ταμείο ανάκαμψης: Απορρόφηση άνω των 7 δις ευρώ επιδιώκει η Αθήνα το 2021

admin

Όλες οι αλλαγές του εργασιακού νομοσχεδίου στα Συνδικαλιστικά

admin

Πλειστηριασμοί: Αρχίζουν από σήμερα – Ποιοι δανειολήπτες είναι πρώτοι στη λίστα

admin