Image default
BLOOMBERG

Χρυσός: Πάνω από τα 2.000 δολάρια η τιμή spot, προβλέψεις για ράλι μέχρι και στα 3.000 δολάρια!

Στο επίπεδο ρεκόρ των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά ανήλθε και η τιμή spot του χρυσού, μετά την προθεσμιακή τιμή του πολύτιμου μετάλλου που είχε πιάσει αυτό το επίπεδο ήδη από τις προηγούμενες μέρες, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αναζητούν καταφύγιο εν μέσω των αυξανόμενων οικονομικών και γεωπολιτικών κινδύνων.

Ο χρυσός κάνει ράλι καθώς η πανδημία του νέου κορονοϊού οδηγεί στη λήψη μέτρων πρωτοφανούς εύρους για την ενίσχυση των οικονομιών, μεταξύ των οποίων είναι και τα χαμηλότερα επιτόκια, τα οποία είναι ευλογία για τον χρυσό που δεν αποδίδει τόκους ως επένδυση. Την ίδια ώρα, τη ζήτηση ενισχύουν και οι σοβούσες γεωπολιτικές εντάσεις, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας έκρηξης που σημειώθηκε στο κεντρικό λιμάνι του Λιβάνου την Τρίτη.

«Οι άνθρωποι θέλουν ασφάλεια και η ασφάλεια αυτή τη στιγμή είναι χρυσός, επειδή τα κρατικά ομόλογα δεν δίνουν αποδόσεις», δήλωσε στο - ο Bob Haberkorn, στρατηγικός αναλυτής στην RJO Futures.

Η τιμή του χρυσού για άμεση παράδοση (spot) έφτασε να ενισχύεται νωρίτερα έως 1,2% στα 2.000,58 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ στις 12:50 μ.μ. βρισκόταν στα 1.996,53 δολάρια στη Νέα Υόρκη. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου για άμεση παράδοση είχε σημειώσει ήδη άνοδο κατά 11% τον Ιούλιο, τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 2012.

Επιπλέον, οι επενδύσεις στα ETFs του χρυσού και του αργύρου αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας τροφοδοτούν τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις προσπάθειες στην Ουάσινγκτον για διαπραγμάτευση ενός νέου πακέτου μέτρων στήριξης που πολλοί θεωρούν «κλειδί» για να κρατηθεί όρθια η οικονομία, καθώς η πανδημία περιορίζει τη δραστηριότητα. Η πίεση αυξάνεται, με τη Γερουσία να κάνει διάλειμμα την Παρασκευή, όταν και αναμένεται να ανακοινωθούν κρίσιμα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Παρά την άνοδο όμως της τιμής του χρυσού σε νέα υψηλά επίπεδα, πολλοί προβλέπουν ότι το ράλι έχει δρόμο ακόμη. Η Goldman Sachs Group αναφέρει ότι ο χρυσός μπορεί να ανέβει στα 2.300 δολάρια καθώς οι επενδυτές «αναζητούν ένα νέο αποθεματικό νόμισμα», ενώ η RBC Capital Markets βάζει τις πιθανότητες ενός ράλι στα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά στο 40%.

Σχετικα αρθρα

«Τα άκουσε» η Ελλάδα από Μέρκελ και Μακρόν για χαλάρωση μέτρων λόγω τουρισμού

admin

Marek Piechocki: Ο μεγιστάνας που έφτιαξε περιουσία 1,1 δισ. δολαρίων, αλλά πηγαίνει στη δουλειά με το ποδήλατο

admin

Toshiba: Κίνηση ματ από τους ακτιβιστές μετόχους – Πώς εκθρόνισαν τον πρόεδρο της εταιρείας

admin

Mukesh Ambani: Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην πράσινη ενέργεια

admin

Τζον ΜακΆφι: H ζωή και το τέλος του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα, δημιουργού του McAfee Antivirus

admin

Iberdrola: Ο πρόεδρος της εταιρείας, Ignacio Galan, ύποπτος για υπόθεση εταιρικής κατασκοπείας

admin

Διώρυγα του Σουέζ: Συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του Ever Given για την αποζημίωση

admin

Morgan Stanley: Θα απαγορεύσει την είσοδο των μη εμβολιασμένων στα γραφεία της

admin

GrandVision: Βουτιά για τη μετοχή καθώς η Ray-Ban επανεξετάζει τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας

admin

Ακραία μέτρα στις Φιλιππίνες: Με φυλάκιση απειλούνται όσοι δεν εμβολιάζονται

admin

Κατάρ: Ένεση 20 δισ. δολαρίων στην οικονομία της χώρας από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

admin

Τζο Μπάιντεν: Αφήνει πίσω του τον Πούτιν, παίρνει σειρά ο Σι…

admin