Image default
Οικονομία

Facebook: Κατήργησε 22,5 εκατ. αναρτήσεις και 1,5 δισ. ψεύτικους λογαριασμούς το β΄ τρίμηνο

Σε αφαίρεση 22,5 εκατ. αναρτήσεων προχώρησε το Facebook κατά το β΄ τρίμηνο του 2020, οι οποίες σχετίζονται με ρητορική μίσους και παραβιάζουν την πολιτική της εταιρείας αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους και συντριπτικά μεγαλύτερος από τις μόλις 2,5 εκατ. δημοσιεύσεις πριν από δύο χρόνια.

Όπως δήλωσε το κοινωνικό μέσο δικτύωσης, πλέον με τα αυτοματοποιημένα συστήματα λογισμικού, βρίσκει και εξαλείφει περίπου το 95% των αναρτήσεων με ρητορική μίσους. Το Facebook κατάργησε επίσης 1,5 δισ. ψεύτικους λογαριασμούς κατά την ίδια περίοδο και εκατομμύρια δημοσιεύσεις που παραβίαζαν τις πολιτικές του σχετικά με τις οργανωμένες ομάδες μίσους και την τρομοκρατία.

Ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων ισχυρίζονται ότι το Facebook δεν εφαρμόζει σωστές πολιτικές του σχετικά με τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση και οργάνωσε διαφημιστικό μποϊκοτάζ τον περασμένο μήνα, στο οποίο εκατοντάδες εταιρείες απέσυρασαν τις διαφημίσεις τους από το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook ισχυρίζεται ότι τα συστήματά του για τον εντοπισμό της ρητορικής μίσους βελτιώνονται και δημοσιεύει τριμηνιαίες αναφορές για να δείξει το ποσοστό του περιεχομένου που αφαιρεί η υπηρεσία. Τα στελέχη της εταιρείας έχουν δηλώσει ότι ο αυτοματισμός είναι απαραίτητος επειδή η εταιρεία έχει περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα από τα προϊόντα της.

Ωστόσο στην τριμηνιαία αναφορά της η εταιρεία δεν παρείχε τον αριθμό των αναρτήσεων που καταργήθηκαν για διάδοση fake news ή ψευδείς αναφορές για τις επικείμενες προκλογικές εκλογές στις ΗΠΑ. Εντούτοις ανέφερε ότι έχει καταργήσει περισσότερες από 7 εκατ. δημοσιεύσεις στο Facebook και το Instagram, για τη διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορωνοϊό κατά το β΄ τρίμηνο.

Το Facebook εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από ορισμένους για άθλια δραστηριότητα παρά τις προσπάθειες της εταιρείας. Η NBC News ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι ιδιωτικές ομάδες και σελίδες του Facebook που είναι αφιερωμένες στην ακροδεξιά ομάδα συνωμοσίας QAnon έχουν εκατομμύρια οπαδούς στην πλατφόρμα. Η έκθεση επιβολής της κοινότητας των προτύπων της εταιρείας που κυκλοφόρησε την Τρίτη δεν ανέφερε το QAnon.

Σχετικα αρθρα

Στο 1,35 δισ. ευρώ τα μερίσματα από τις εισηγμένες

admin

Εμπορικοί δορυφόροι: Η συνήθεια που έγινε…«λατρεία»

admin

Μπορεί η εργασία να είναι καλύτερη μετά τον Covid-19;

admin

Κέρδισε το στοίχημα του τουρισμού η Κρήτη – Θα υποδέχεται τουρίστες μέχρι τον Νοέμβριο

admin

Κικίλιας – Συμφωνίες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προβολή νέων ελληνικών προορισμών

admin

Αναδρομικά για 130.000 συνταξιούχους την Τετάρτη

admin

Φορολογικές δηλώσεις – Διορθώσεις λαθών στο έντυπο Ε9

admin

Οι ρυθμίσεις που κλείνουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία

admin

Ν. Υόρκη: Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη με αντιπροσωπεία της ExxonMobil

admin

ΟΠΕΚΑ: Επισκέψεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού ξεκινά η διοικητής

admin

Πέτσας για ΔΕΗ: Από 1,40 ευρώ η μετοχή το 2019 έφτασε σήμερα κοντά στα 8- Κανείς δεν ξεπουλάει τίποτα

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν ξεπουλιέται η ΔΕΗ- Η άντληση κεφαλαίων θα μειώσει τις τιμές ρεύματος

admin