Image default
Αγορές

Wall Street: Αρνητικά πρόσημα παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση

Απώλειες κατέγραψε στη συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα τελευταία, μάλλον ενθαρρυντικά, στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στις 963 χιλ. από 1,186 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη πτώση στις 1,1 εκατ. αιτήσεις. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας υποχώρησαν στα 15,49 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου, από τα 16,1 εκατ.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η εμπορική ένταση ΗΠΑ – ΕΕ μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι οι δασμοί σε ευρωπαϊκά προϊόντα θα παραμείνουν αμετάβλητοι παρά τις τελευταίες προσπάθειες της Airbus να συμμορφωθεί με την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για την κρατική βοήθεια.

Επιπλέον, κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών πραγματοποίησαν και νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει πρόοδος για την επίτευξη μιας συμφωνίας, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για το αδιέξοδο.

Στις συναλλαγές της Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,29% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 27.896,72 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε κατά 0,22% στις 3.372,75 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,27% και έκλεισε στις 11.042,50 μονάδες.

Στο «κόκκινο» το πετρέλαιο λόγω ΙΕΑ

Με απώλειες έκλεισε την Πέμπτη το πετρέλαιο, σε μία ημέρα κατά την οποία ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) υποβάθμισε τις προβλέψεις του για τη ζήτηση του ορυκτού καυσίμου για την τρέχουσα χρονιά, εξαιτίας της άνευ προηγουμένου βύθισης των αεροποριών ταξιδιών.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του IEA, η παγκόσμια ζήτηση για αργό θα εμφανιστεί μειωμένη κατά 8,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως για το σύνολο του 2020, με τη μείωση να εμφανίζεται αυξημένη κατά 140.000 βαρέλια σε σχέση με την εκτίμηση του προηγούμενου μήνα. Στην τωρινή πρόβλεψη γίνεται λόγος για ζήτηση 91,9 εκατ. βαρελιών ημερησίως στο σύνολο του έτους.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι τιμές βρήκαν εν μέρει κάποια στήριξη από τα στοιχεία της Τετάρτης για μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, υποδεικνύοντας κάποια αμυδρά σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης στη χώρα της Βόρειας Αμερικής.

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε 1% στα 44,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ αυτή του αργού υποχώρησε εξίσου ελαφρώς 0,9% στα 42,28 δολάρια το βαρέλι.

Δεύτερη ημέρα ανόδου για τον χρυσό

Ανοδικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκε την Πέμπτη ο χρυσός, παρά τις αρχικές πωλήσεις από πλευράς επενδυτών, θέλοντας να αποκομίσουν κέρδη από το πρόσφατο ράλι.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1.941 δολάρια η ουγγιά, παραμένοντας σε απόσταση από το υψηλό ιστορικό ρεκόρ των 2.072,47 δολαρίων, στο οποίο «εκτινάχθηκε» την Παρασκευή. Σε επίπεδο εβδομάδας, παραμένει 3% χαμηλότερα από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Το ασήμι Σεπτεμβρίου κέρδισε εξάλλου 1,74 δολάρια ή 6,7%, κλείνοντας στα 27,718 δολ. ανά ουγγιά. Η ημερήσια άνοδός του ήταν η μεγαλύτερη από τις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με τη FactSet.

Ο χαλκός Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 2,9%, στα 2,807 δολ. η λίβρα. Η πλατίνα Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 2,5%, στα 983 δολ. ανά ουγγιά ενώ, τέλος, το παλλάδιο Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 2.216,80 δολ. ανά ουγγιά, με άνοδο 2,2%.

Πιέσεις στο δολάριο λόγω απασχόλησης

Παρά τα εν μέρει θετικά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί έναντι των ανταγωνιστών του στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ειδικότερα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,22% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να ανέρχεται στο 1,1808. Παράλληλα, η βρετανική λίρα κερδίζει κατά 0,15% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και η ισοτιμία τους διαπραγματεύεται στο 1,3051. Τέλος, το ευρώ καταγράφει άνοδο 0,12% έναντι της βρετανικής λίρας, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να διαμορφώνεται στο 0,9049.

Σχετικα αρθρα

Ευρωαγορές: Μεγάλες απώλειες, λόγω Fed- Χαμηλό 2 μηνών ο Stoxx600

admin

Σε χαμηλό 11 μηνών το Χονγκ Κονγκ-Διψήφια πτώση της Evergrande

admin

Με απώλειες ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τη Wall Street

admin

Συνεχίζεται η «κατρακύλα» για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Στο «κόκκινο» η Wall Street σε συνεδρίαση quadruple witching

admin

Μικτά πρόσημα στην Ασία- Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωαγορές

admin

Νευρικότητα στη Wall Street-Σε υψηλό 7 εβδομάδων το brent

admin

Ανέκαμψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Τα «βλέμματα» στα μάκρο

admin

Ξανά υπό τον κλοιό πιέσεων η Wall Street

admin

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Wall Street: Επανήλθε σε ανοδική τροχιά-Στο επίκεντρο τα μάκρο

admin

«Βουτιά» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον πληθωρισμό στο επίκεντρο

admin