Image default
Επιχειρήσεις

Και η United καταργεί την έξτρα χρέωση για αλλαγή εισιτηρίου…

Η United Airlines ανκοίνωσε ότι μετά από αιτήματα πελατών καταργεί τη μη-δημοφιλή χρέωση 200$ για τις περισσότερες αλλαγές εισιτηρίων εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Όταν ρωτούμε τους πελάτες τί μπορούμε να βελτιώσουμε, η απαλλαγή από τα τέλη αλλαγής εισιτηρίου είναι το κορυφαίο αίτημα», είπε ο CEO της United Scott Kirby σε βίντεο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Η κίνηση της United ασκεί πίεση στις American Airlines και τις Delta Air Lines να μειώσουν και αυτές την ίδια χρέωση. Η Delta και η American δήλωσαν ότι παραιτούνται από τα τέλη αλλαγής για ταξίδια που έχουν επηρρεαστεί από την πανδημία ως το τέλος του έτους. Η Southwest Airlines δεν χρεώνει τέλη αλλαγής, μια πολιτική την οποία ο διευθύνων σύμβουλός της είπε ότι τη βοήθησε να αυξήσει την πελατεία της.

Η United ανακοίνωσε ότι θα εξαλείψει τα τέλη αλλαγής για άτομα που αγοράζουν ένα κανονικό ή premium εισιτήριο οικονομικής θέσης για ταξίδια στις ΗΠΑ. Είπε ακόμη ότι θα παρατείνει την κατάργηση των τελών αλλαγής εισιτηρίου – συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών ταξιδιών – έως τις 31 Δεκεμβρίου. Οι πελάτες που πληρώνουν τα χαμηλότερα κόμιστρα, η κατηγορία «basic economy», μπορούν επίσης να αλλάξουν δωρεάν τα εισιτήριά τους.

Οι κινήσεις έρχονται καθώς η United και άλλες αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν απεγνωσμένα να δελεάσουν τους ανθρώπους να πετάξουν παρά την συνεχιζόμενη πανδημία κοροναϊού. Τα αεροπορικά ταξίδια των Η.Π.Α. έχουν ανακάμψει μετρίως από τον Απρίλιο, αλλά η κίνηση των επιβατών παραμένει μειωμένη κατά περίπου 70% από πριν από ένα χρόνο.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχασαν συνολικά 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Οι αεροπορικές εταιρείες μοιράστηκαν 25 δισεκατομμύρια δολάρια με τη μορφή ομοσπονδιακής ενίσχυσης της μισθοδοσίας – και πιέζουν να λάβουν επιπλέον 25 δισ. δολάρια.

Στο βάθος… απολύσεις

Η United έχει προειδοποιήσει 36.000 υπαλλήλους ότι μπορεί να απολυθούν τον Οκτώβριο. Έχει λάβει 5 δισεκατομμύρια δολάρια  από το κράτος για να κρατήσει τους εργαζομένους στη μισθοδοσία έως τον Σεπτέμβριο.

Ομάδες καταναλωτών έχουν διαμαρτυρηθεί εδώ και πολύ καιρό για το πλήθος των χρεώσεων που επιβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες για πράγματα που κάποτε περιλαμβάνονταν ήταν μέρος του ναύλου. Τα τέλη αλλαγής προκαλούν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις γιατί, όπως λένε οι επικριτές, υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος αλλαγής ή ακύρωσης των εισιτηρίων από τις αεροπορικές εταρείες, μπορεί να γίνει με το πάτημα λίγων πλήκτρων.

Από το 2010, η United έχει εισπράξει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε τέλη αλλαγής. Πέρυσι, πήρε 625 εκατομμύρια δολάρια, τρίτη πίσω από το Delta και την American σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών.

 

Σχετικα αρθρα

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας – Ήταν επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Lavipharm

admin

Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει με την επιστροφή στην κανονικότητα – Πώς επηρεάζονται τα σούπερ μάρκετ

admin

Γεωργιάδης για το deal της «Pitsos»: Έγινε το μεγάλο βήμα για τη δημιουργία εκ νέου θέσεων εργασίας που χάθηκαν

admin

Πώς μια 32χρονη μετέτρεψε την ιδέα για ένα σχολικό ημερολόγιο σε επιχείρηση αξίας $3,2 δισ.

admin

Μπακατσέλος στο Newmoney: Πώς κλείσαμε το deal με τους Γερμανούς της BSH για την Pitsos

admin

ΕΛΓΟ: Άρση στην προσωρινή ανάκληση της πιστοποίησης για τη ΦΕΤΑ ΠΟΠ της βιομηχανίας Όμηρος

admin

MLS: Η απάντηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

admin

ΔΕΔΑ: Στην ΑΚΤΩΡ ανάθεση έργου €17 εκατ.

admin

Mytilineos: Θετική αποτίμηση αποτελεσμάτων από τους αναλυτές

admin

Ιασώ: Η OCM και οι συντονισμένοι μέτοχοι έχουν ποσοστό 89,03%

admin

Coaching για μια θέση στο Yale – Η επιχείρηση που χρεώνει $35.000 δολάρια ανά πελάτη

admin

ΙΑΣΩ: Στο 89,03% το ποσοστό της OCM

admin