Image default
Επιχειρήσεις

Και η United καταργεί την έξτρα χρέωση για αλλαγή εισιτηρίου…

Η United Airlines ανκοίνωσε ότι μετά από αιτήματα πελατών καταργεί τη μη-δημοφιλή χρέωση 200$ για τις περισσότερες αλλαγές εισιτηρίων εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Όταν ρωτούμε τους πελάτες τί μπορούμε να βελτιώσουμε, η απαλλαγή από τα τέλη αλλαγής εισιτηρίου είναι το κορυφαίο αίτημα», είπε ο CEO της United Scott Kirby σε βίντεο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Η κίνηση της United ασκεί πίεση στις American Airlines και τις Delta Air Lines να μειώσουν και αυτές την ίδια χρέωση. Η Delta και η American δήλωσαν ότι παραιτούνται από τα τέλη αλλαγής για ταξίδια που έχουν επηρρεαστεί από την πανδημία ως το τέλος του έτους. Η Southwest Airlines δεν χρεώνει τέλη αλλαγής, μια πολιτική την οποία ο διευθύνων σύμβουλός της είπε ότι τη βοήθησε να αυξήσει την πελατεία της.

Η United ανακοίνωσε ότι θα εξαλείψει τα τέλη αλλαγής για άτομα που αγοράζουν ένα κανονικό ή premium εισιτήριο οικονομικής θέσης για ταξίδια στις ΗΠΑ. Είπε ακόμη ότι θα παρατείνει την κατάργηση των τελών αλλαγής εισιτηρίου – συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών ταξιδιών – έως τις 31 Δεκεμβρίου. Οι πελάτες που πληρώνουν τα χαμηλότερα κόμιστρα, η κατηγορία «basic economy», μπορούν επίσης να αλλάξουν δωρεάν τα εισιτήριά τους.

Οι κινήσεις έρχονται καθώς η United και άλλες αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν απεγνωσμένα να δελεάσουν τους ανθρώπους να πετάξουν παρά την συνεχιζόμενη πανδημία κοροναϊού. Τα αεροπορικά ταξίδια των Η.Π.Α. έχουν ανακάμψει μετρίως από τον Απρίλιο, αλλά η κίνηση των επιβατών παραμένει μειωμένη κατά περίπου 70% από πριν από ένα χρόνο.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχασαν συνολικά 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Οι αεροπορικές εταιρείες μοιράστηκαν 25 δισεκατομμύρια δολάρια με τη μορφή ομοσπονδιακής ενίσχυσης της μισθοδοσίας – και πιέζουν να λάβουν επιπλέον 25 δισ. δολάρια.

Στο βάθος… απολύσεις

Η United έχει προειδοποιήσει 36.000 υπαλλήλους ότι μπορεί να απολυθούν τον Οκτώβριο. Έχει λάβει 5 δισεκατομμύρια δολάρια  από το κράτος για να κρατήσει τους εργαζομένους στη μισθοδοσία έως τον Σεπτέμβριο.

Ομάδες καταναλωτών έχουν διαμαρτυρηθεί εδώ και πολύ καιρό για το πλήθος των χρεώσεων που επιβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες για πράγματα που κάποτε περιλαμβάνονταν ήταν μέρος του ναύλου. Τα τέλη αλλαγής προκαλούν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις γιατί, όπως λένε οι επικριτές, υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος αλλαγής ή ακύρωσης των εισιτηρίων από τις αεροπορικές εταρείες, μπορεί να γίνει με το πάτημα λίγων πλήκτρων.

Από το 2010, η United έχει εισπράξει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε τέλη αλλαγής. Πέρυσι, πήρε 625 εκατομμύρια δολάρια, τρίτη πίσω από το Delta και την American σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών.

 

Σχετικα αρθρα

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

Eργο ψηφιακής αναβάθμισης στην Eurobank Leasing ολοκλήρωσε η SingularLogic

admin

Entersoft: Στην Unity το 37,26% των μετοχών

admin

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ): Σε διαιτησία με τη Gazprom για τις τιμές αερίου

admin

Συνεργασία Hurricane Electric με τη Lancom

admin

BBG: «Πράσινο φως» SSM για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

Συνεργασία United Media με την Nova TV της Κροατίας

admin

Euroxx: Βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου στη μετοχή της ΔΕΗ

admin

Επένδυση Skroutz σε νέες αποθήκες στον Ασπρόπυργο

admin

Χρηματιστήριο: Τελευταία ευκαιρία να αποφευχθεί το αρνητικό πρόσημο του μήνα

admin

Εκρηξη κερδών με αύξηση 422% στην τριετία για τη ΦΑΓΕ

admin

Τα βαρίδια στην προσπάθεια επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ

admin