Image default
Επιχειρήσεις

Η πανδημία «εκτόξευσε» τις παγκόσμιες πωλήσεις tablets – Τα κέρδη των κορυφαίων της αγοράς

Σε αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων οδήγησαν την παγκόσμια αγορά tablets οι αυξημένες ανάγκες φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών για τηλε-εργασία, εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ψηφιακή διασκέδαση κατ’ οίκον. Η αγορά, κατά το 2ο τρίμηνο του 2020, έφτασε σε όγκο τα 37,5 εκατ. μονάδες, καταγράφοντας σημαντική άνοδο κατά 26% σε ετήσια βάση.

Τα tablets βρέθηκαν σε μέγγενη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η πανδημία του COVID-19 κυριολεκτικά “ανέστησε” την αγορά, καθώς πολίτες και εταιρείες βλέπουν στα tablets την πιο προσιτή απάντηση στην ανάγκη τους για μια βασική υπολογιστική ισχύ. Από την πλευρά τους, οι προμηθευτές κατάφεραν να αυξήσουν την παραγωγή για να καλύψουν αυτήν την αυξημένη ζήτηση, ενώ λιανοπωλητές και οι μεταφορείς παρείχαν οικονομικά κίνητρα – σε συσκευές και δεδομένα – για να ενθαρρύνουν τις αγορές tablets.

“Η πανδημία του νέου κορωνοϊού, μεταξύ άλλων, έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό για πρόσβαση σε φορητές συσκευές μεταξύ των μελών των νοικοκυριών, που αναγκάζονται να παραμείνουν στο σπίτι. Τα tablets βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, επιτρέποντας σε κάθε μέλος της οικογένειας να έχει τη δική του συσκευή. Και είναι πιο φιλικοί προς τον χρήστη σε επίπεδο προϋπολογισμού από τους επιτραπέζιους και από τους φορητούς υπολογιστές”, τονίζουν οι αναλυτές της Canalys, εξηγώντας τη μεγάλη άνοδο των πωλήσεων tablets.

Οι πρωταγωνιστές
Και οι πέντε κορυφαίοι πωλητές tablets στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys, επωφελήθηκαν από την αύξηση της ζήτησης, πετυχαίνοντας διψήφια ποσοστά διεύρυνσης των πωλήσεών τους. Αναλυτικά, η Apple αύξησε τις αποστολές iPad κατά σχεδόν 20%, κατακτώντας, για ένα ακόμη τρίμηνο, την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς tablets, με μερίδιο 38% και πωλήσεις, που υπερέβησαν τα 14 εκατ. συσκευές, παγκοσμίως.

Από την πλευρά της, η Samsung διατήρησε τη δεύτερη θέση της αγοράς, με πωλήσεις 7 εκατ. tablets, που συνιστά αύξηση κατά 39% σε ετήσια βάση και μερίδιο 18,7%. Η Huawei κατέλαβε την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με αποστολές αυξημένες κατά 45% από έτος σε έτος και μερίδιο αγοράς 12,7%.

Την τέταρτη και πέμπτη θέση κατέκτησαν η Amazon και η Lenovo αντίστοιχα, με την πρώτη να πετυχαίνει αύξηση 37% και τη δεύτερη 53% το εξεταζόμενο διάστημα. Σε επίπεδο 2ου τριμήνου, η Amazon απέσπασε το 8,4% της παγκόσμιας αγοράς tablets, ενώ η Lenovo συγκέντρωσε το 7,5%.

Οι υπολογιστές
Η συνολική αγορά υπολογιστών (συμπεριλαμβανομένων των tablets), αυξήθηκε κατά 14% το 2ο τρίμηνο του 2020, ανερχόμενη σε 110,5 εκατ. συσκευές. Η Lenovo απέσπασε την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς, με πωλήσεις 20,2 εκατ. επιτραπέζιων υπολογιστών, φορητών υπολογιστών και tablets, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 12%.

Η Apple ήρθε δεύτερη με 19,6 εκατ. αποστολές, πετυχαίνοντας αύξηση 18% σε ετήσια βάση, ενώ η HP, η Dell και η Samsung συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα των πιο ισχυρών παικτών της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σχετικα αρθρα

Ασύλληπτη γκάφα της Nike: Έγραψε λάθος στα ελληνικά το όνομά της

admin

Τσίπουρο και ούζο γίνονται πιο ισχυρά στις διεθνείς αγορές

admin

Sun: Γιατί ο Ρούπερτ Μέρντοχ «μηδένισε» την αξία του βρετανικού tabloid

admin

VW: Αποκάλυψε ότι διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 3,3 εκατ. πελατών της σε ΗΠΑ και Καναδά

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διάθεση 1,87 εκατ. ιδίων μετοχών σε διοικητικά στελέχη

admin

Γκότσης για Folli Follie: Οι νόμοι τηρήθηκαν πιστά

admin

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Δωρεά ταχυπλόων σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και επιχειρησιακών μέσων στην ΕΛΑΣ

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διάθεση 1,87 εκατ. ιδίων μετοχών σε Διοικητικά στελέχη

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έφοδος σε εταιρείες πώλησης συσκευών τηλεπικοινωνίας και τηλεδιασκέψεων

admin

ΟΚΑΑ: Μπαίνει στην ψηφιακή εποχή και παράλληλα ενεργοποιεί επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ

admin

Intrakat: «Πράσινο» φως στο σχέδιο απορρόφησης της Γαία Άνεμος

admin

Intrakat: Ενέκρινε τη σύμβαση συγχώνευσης της «Γαία Άνεμος»

admin