Image default
Επιχειρήσεις

Η Profile Software ιδρύει θυγατρική στη Θεσσαλονίκη

Η Profile Software ανακοίνωσε την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας “Profile Technologies SA”, που θα λειτουργεί ως κέντρο ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στη Θεσσαλονίκη, με ποσό επένδυσης που προϋπολογίζεται σε 5 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η νέα εταιρεία διαθέτει φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο με σκοπό να αποτελέσει πρότυπο οργανισμού ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η Profile Technologies SA θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών που αφορούν κυρίως στο χρηματοοικονομικό λογισμικό, με τεχνολογίες αιχμής, υιοθετώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), τη μηχανική εκμάθηση (ML), τη ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA) και το blockchain, ενώ πρόκειται να επενδύσει και σε Augmented Reality (AR) για τη διαχείριση επενδύσεων και banking.

Επίσης θα αναλάβει μέρος των εργασιών ανάπτυξης του Ομίλου που υλοποιούνται έως σήμερα στην Ευρώπη (Αθήνα – Παρίσι – Λευκωσία) και στην Ασία (Ινδία), επιτρέποντας έτσι στα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας, να εστιάσουν στην περαιτέρω εξειδίκευση και την υλοποίηση έργων.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε μια από τις πόλεις της Ελλάδας που αναδεικνύουν τις εταιρείες τεχνολογίας αποτελώντας πόλο έλξης και προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες ανέλιξης για νέους προγραμματιστές.

H Profile Technologies Α.Ε. σκοπεύει να προσελκύσει έμπειρους και ταλαντούχους επαγγελματίες από τη Βόρεια Ελλάδα, επιστήμονες της πληροφορικής στα πεδία της έρευνας, καθώς και απόφοιτους των πανεπιστημίων της περιοχής, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την επαγγελματική εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας.

Σχετικα αρθρα

Νέο υποκατάστημα στην Τρίπολη εγκαινίασε η Παγκρήτια Τράπεζα

admin

Στο «σφυρί» κτίρια γραφείων από τον εκκαθαριστή της Ασπίς Πρόνοια

admin

Εγκαινιάστηκε το 30ο κατάστημα Pepco στην Ελλάδα

admin

Mytilineos-Data Youth: Ενδυνάμωση άνεργων νέων με ψηφιακές δεξιότητες

admin

MINERVA: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης του Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου

admin

Μινέρβα-Λαδένης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης του ΚΟΔ

admin

Υπέγραψαν Avramar-τράπεζες το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ

admin

Brown Hotels: Στόχος τα 24 ξενοδοχεία μέχρι το 2025

admin

Οι πρώτες επενδύσεις του 2024 για την Premia Properties

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για καταβολή μερίσματος

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για μέρισμα με δικαίωμα επανεπένδυσης

admin

ΛΑΡΚΟ: Δέσμευση για παράταση των συμβάσεων εργασίας έως τις 12 Μαίου

admin