Image default
Επιχειρήσεις

Κίνα: Προτιμάει να κλείσει το TikTok στις ΗΠΑ, παρά να πουληθεί σε άλλη εταιρεία

Το Πεκίνο αντιτίθεται στην αναγκαστική πώληση των επιχειρήσεων της TikTok στις ΗΠΑ από τη κινεζική μητρική της ByteDance και θα προτιμούσε να σταματήσει η λειτουργία της δημοφιλούς εφαρμογής βίντεο, όπως δήλωσαν στο -, τρία άτομα με γνώση επί του θέματος.

Η ByteDance βρίσκεται σε συνομιλίες για να πουλήσει τις δραστηριότητες του TikTok σε πιθανούς αγοραστές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Microsoft και της Oracle, από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε τον περασμένο μήνα να απαγορεύσει την εφαρμογή εάν δεν πωληθεί. Ο Τραμπ έχει δώσει διορία στη ByteDance έως τα μέσα Σεπτεμβρίου για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας.

Ωστόσο, Κινέζοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η αναγκαστική πώληση θα έκανε τόσο τη ByteDance όσο και την Κίνα να φαίνονται αδύναμες στις πιέσεις που ασκεί Ουάσινγκτον, ανέφεραν οι πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η ByteDance από τη μεριά της σε δήλωσή της στο - υποστήριξε ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν προτείνει ποτέ να κλείσει το TikTok στις ΗΠΑ ή σε άλλες αγορές.

Ερωτηθείς την Παρασκευή για τον Τραμπ και το TikTok, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζάο Λιτζιάν δήλωσε κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης ότι οι ΗΠΑ κάνουν κατάχρηση της έννοιας της εθνικής ασφάλειας και προέτρεψε την αμερικανική κυβέρνηση να σταματήσει να καταπιέζει τις ξένες εταιρείες.

Το - ανφέρει ότι οι μελλοντικοί αγοραστές του TikTok εξετάζουν 4 τρόπους για να επιτύχουν μία συμφωνία με τη ByteDance.

Ανάμεσα σε αυτούς, η ByteDance θα μπορούσε να προχωρήσει με την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της TikTok στις ΗΠΑ χωρίς βασικούς αλγόριθμους και δίχως έγκριση από το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Ο Τραμπ τον περασμένο μήνα εξέδωσε δύο εκτελεστικές εντολές που απαιτούν από την ByteDance να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της TikTok στις ΗΠΑ, ειδάλλως η εφαρμογή θα απαγορευτεί στη χώρα, όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους εφήβους.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν επικρίνει την ασφάλεια και το απόρρητο της εφαρμογής, υποδηλώνοντας ότι τα δεδομένα χρηστών ενδέχεται να κοινοποιούνται στο Πεκίνο. Το TikTok έχει ότι δεν θα συμμορφωθεί με κανένα αίτημα των κινεζικών αρχών για κοινή χρήση δεδομένων των χρηστών.

Δύο από τις πηγές ανέφεραν ότι η Κίνα ήταν πρόθυμη να χρησιμοποιήσει τις αναθεωρήσεις που έκανε σε έναν κατάλογο με τις εξαγωγές τεχνολογίας στις 28 Αυγούστου, για να καθυστερήσει οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί από την ByteDance, εάν έπρεπε.

Το Πεκίνο δήλωσε ότι αντιτίθεται σθεναρά στις εκτελεστικές εντολές του Τραμπ και στις 28 Αυγούστου κινήθηκε για να αποκτήσει λόγο στη διαδικασία, αναθεωρώντας έναν κατάλογο τεχνολογιών που χρειάζονται έγκριση από την κινεζική κυβέρνηση προτού εξαχθούν. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι ο αλγόριθμος του TikTok εμπίπτει σε αυτήν τη λίστα.

Σχετικα αρθρα

Ticketmaster: Επιλέγει το Epsilon Digital για την ηλεκτρονική της τιμολόγηση

admin

ΕΚΤΕΡ: Νέα σύμβαση έργου με το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

admin

MLS: Χωρίς απαρτία η αυριανή Γ.Σ. των ομολογιούχων

admin

«Ηλιο με… δόντια» προβλέπουν οι επιχειρήσεις το 2022

admin

Ασφάλιση οχημάτων Tesla από τη Eurolife FFH

admin

Aegean: Παραγραφή μερίσματος χρήσης 2015 μετά τις 31 Δεκεμβρίου

admin

Βράβευση της Εθνικής Τράπεζας στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2021

admin

Η Πωλίνα Σοφρώνη Marketing & Communications Manager στη Dentsu Greece

admin

Περιβαλλοντική δήλωση προϊόντος (EPD) για τη Δραστηριότητα Σκυροδέματος της Lafarge Beton απέκτησε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

admin

Info Quest Technologies: Φέρνει τα καινοτόμα, φορητά power stations της ECOFLOW στην ελληνική αγορά

admin

ΔΕΠΑ Υποδομών: Μπαίνει με πάνω από 10% στο μετοχικό της κεφάλαιο ο όμιλος Κοπελούζου

admin

Η υπηρεσία EINVOICING της SoftOne στην Public-MediaMarkt

admin