Image default
Επιχειρήσεις

Χωρίς τέλος η αιμορραγία στην British – Η πανδημία θα στοιχίσει τη δουλειά σε 10.000 εργαζόμενους

Η British Airways αναμένει να μειώσει έως και 10.000 θέσεις εργασίας λόγω της πανδημίας Covid-19, παρά το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία έχει καταλήξει σε τελικές συμφωνίες ή συμφωνίες επί της αρχής με τα διάφορα συνδικάτα των εργαζομένων σε αυτή.

Η ναυαρχίδα των αερομεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει απολύσει ήδη δει 7.200 άτομα μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής Άλεξ Κρουζ σε κατάθεσή του σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου σήμερα.

Η εταιρεία παραμένει σε διαπραγματεύσεις με ορισμένες ειδικότητες, είπε, και έχει αποσύρει ένα σχέδιο για απολύσεις και επαναπροσλήψεις με νέες συμβάσεις.

Η British Airways, μέρος της IAG SA, δέχτηκε προηγουμένως σφοδρή κριτική από συνδικάτα και βουλευτές για το αρχικό της σχέδιο να περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Επιτροπή Μεταφορών του κοινοβουλίου κατηγόρησε την αεροπορική εταιρεία ότι εκμεταλλεύτηκε την πανηδμία ως δικαιολογία για να μειώσει το προσωπικό.

Η πανδημία έχει αντιστρέψει δεκαετίες ανάπτυξης στον κλάδο των αερομεταφορών, καταργώντας δρομολόγια και προκαλώντας μια πτώση στο μεταφορικό έργο που θα πάρει χρόνια για να ανακάμψει.

Η BA λειτουργεί επί του παρόντος περίπου το 25-30% της χωρητικότητάς της, δήλωσε ο Cruz, καθώς οι συνεχώς μεταβαλλόμενοι κανόνες καραντίνας στην Ευρώπη έχουν αντίκτυπο στη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.

Ο αερομεταφορέας επιδιώκει την επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου, με εξετάσεις Covid κατά την άφιξη και μετά από πέντε ημέρες, για να συντομεύσει την απαιτούμενη καραντίνα και να δώσει ώθηση στα υπερατλαντικά ταξίδια.

Η πιο κερδοφόρα διαδρομή της παραμένει κλειστή λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών, στερώντας από την εταιρεία ένα ταξίδι που είχε περίπου 7 εκατομμύρια πωλήσεις θέσεων πέρυσι.

Σχετικα αρθρα

Επιχειρήσεις εστίασης: Πότε λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ποιους αφορά

admin

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για επιχειρήσεις

admin

ΔΙΜΕΑ: «Μπλόκο» σε 21 ηλεκτρονικά καταστήματα

admin

Ελλάκτωρ: Δεν αγοράζει η Reggeborgh τις μετοχές του Διαμαντίδη

admin

Ψηλά τη Σημαία: Η ύψιστη τιμή για Κορακάκη & Πετρούνια στην Τελετή Έναρξης!

admin

Πλειστηριασμός: Άλλαξαν χέρια 12 από τα 19 «κομμάτια» του Avenue

admin

Ομιλος Quest: Αποκτά το 60% της Intelli Solutions

admin

Μείωση ενοικίου τον Ιούλιο: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

admin

Wood: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για τη MYTILINEOS – Αυξάνει κατά 21% την τιμή-στόχο

admin

3Α: Αναξιοποίητο το ακίνητο της Νέας Ιωνίας

admin

Ο Όμιλος Σαράντη στη λίστα του Fortune «Most Admired Companies 2021»

admin

Πλαίσιο Computers: Νο1 Retailer στην Ελλάδα για το 2021

admin