Image default
Επιχειρήσεις

Χωρίς τέλος η αιμορραγία στην British – Η πανδημία θα στοιχίσει τη δουλειά σε 10.000 εργαζόμενους

Η British Airways αναμένει να μειώσει έως και 10.000 θέσεις εργασίας λόγω της πανδημίας Covid-19, παρά το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία έχει καταλήξει σε τελικές συμφωνίες ή συμφωνίες επί της αρχής με τα διάφορα συνδικάτα των εργαζομένων σε αυτή.

Η ναυαρχίδα των αερομεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει απολύσει ήδη δει 7.200 άτομα μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής Άλεξ Κρουζ σε κατάθεσή του σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου σήμερα.

Η εταιρεία παραμένει σε διαπραγματεύσεις με ορισμένες ειδικότητες, είπε, και έχει αποσύρει ένα σχέδιο για απολύσεις και επαναπροσλήψεις με νέες συμβάσεις.

Η British Airways, μέρος της IAG SA, δέχτηκε προηγουμένως σφοδρή κριτική από συνδικάτα και βουλευτές για το αρχικό της σχέδιο να περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Επιτροπή Μεταφορών του κοινοβουλίου κατηγόρησε την αεροπορική εταιρεία ότι εκμεταλλεύτηκε την πανηδμία ως δικαιολογία για να μειώσει το προσωπικό.

Η πανδημία έχει αντιστρέψει δεκαετίες ανάπτυξης στον κλάδο των αερομεταφορών, καταργώντας δρομολόγια και προκαλώντας μια πτώση στο μεταφορικό έργο που θα πάρει χρόνια για να ανακάμψει.

Η BA λειτουργεί επί του παρόντος περίπου το 25-30% της χωρητικότητάς της, δήλωσε ο Cruz, καθώς οι συνεχώς μεταβαλλόμενοι κανόνες καραντίνας στην Ευρώπη έχουν αντίκτυπο στη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.

Ο αερομεταφορέας επιδιώκει την επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου, με εξετάσεις Covid κατά την άφιξη και μετά από πέντε ημέρες, για να συντομεύσει την απαιτούμενη καραντίνα και να δώσει ώθηση στα υπερατλαντικά ταξίδια.

Η πιο κερδοφόρα διαδρομή της παραμένει κλειστή λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών, στερώντας από την εταιρεία ένα ταξίδι που είχε περίπου 7 εκατομμύρια πωλήσεις θέσεων πέρυσι.

Σχετικα αρθρα

Aramco: Αύξηση 90% στα κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού

admin

Γιάννης Καντώρος (Interamerican): Χρονιά προκλήσεων και αύξησης του κύκλου εργασιών

admin

Κρίστιαν Χατζημηνάς (ΕΕΝΕ): Μείωση μη μισθολογικού κόστους σε εταιρείες και εργαζομένους που επενδύουν σε δεξιότητες

admin

Λιανός (Επιτροπή Ανταγωνισμού): Περισσότεροι από ποτέ οι έλεγχοι τα τελευταία 2 έτη

admin

ΤΖΟΚΕΡ: 6 εκατ. στο τζακ ποτ της Κυριακής 14/8 

admin

Αριστοτέλης Παντελιάδης: Επεκτείνει τις δραστηριότητες της METRO ΑΕΒΕ

admin

Riviera Tower: O υψηλότερος και πράσινος ουρανοξύστης της Μεσογείου

admin

ΠΣΕ: Νέα άνοδος 59,8% στις ελληνικές εξαγωγές τον Ιούνιο 2022 (πίνακες)

admin

CPI: Διαπραγμάτευση μετοχών από το stock option plan από 18/8

admin

CPI: Στις 18/8 η έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο

admin

Αποζημιώσεις σε όσους έχασαν την πτήση τους δίνει το αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ (vid)

admin

ΠΑΕ ΑΕΚ: Συνεχίζεται η χορηγική συνεργασία με την Volton και το 2022- 2023  

admin